Ziua buna - Ziua Voluntarilor Mici. Peste 23.000 de elevi si profesori au strans zeci de mii de saci intr-un proiect de educare in colectarea deseurilor din plastic
Luni, 16 Aprilie 2018
 

Initiativa comuna a Tasuleasa Social si Coca-Cola HBC Romania, actiunea a fost sprijinita de catre Die Johanniter, in parteneriat cu GreenPoint Management, Romstal, Valrom Industrie si Autoklass si cu participarea Inspectoratelor Școlare judetene din Cluj, Bistrita-Nasaud si Salaj.

adplayers.info

”Ziua buna! – Ziua Voluntarilor Mici a reunit peste 23.000 de elevi si profesori la un proiect de educare in colectarea deseurilor din plastic, initiativa comuna a Tasuleasa Social si Coca-Cola HBC Romania, sprijinita de Die Johanniter, in parteneriat cu GreenPoint Management, Romstal, Valrom Industrie si Autoklass, anunta reprezentantii de relatii publice ai proiectului.

Conform informarii, peste 23.000 de elevi si profesori din 5 judete au participat la colectarea a peste 50 tone de deseuri de plastic din gospodariile lor, in cadrul unui proiect de educatie non-formala in colectarea deseurilor din plastic, initiativa comuna a Tasuleasa Social si Coca-Cola HBC Romania, sprijinita de Die Johanniter, in parteneriat cu GreenPoint Management, Romstal, Valrom Industrie si Autoklass si cu sprijinul Inspectoratelor Școlare judetene din Cluj, Bistrita-Nasaud si Salaj.

Potrivit responsabililor de relatii publice ai proiectului, cea de-a patra editie a proiectului Ziua buna! – Ziua Voluntarilor Mici a mobilizat elevii in cadrul unei caravane ce a vizitat 174 de scoli din judetele Bistrita-Nasaud, Cluj, Salaj, Maramures si Suceava. Sambata, 14 aprilie, deseurile din plastic stranse de micii voluntari au fost colectate in vederea reciclarii.

La evenimentul de incheiere a proiectului, desfasurat in Cluj-Napoca, au participat reprezentanti ai tuturor celor implicati in proiect - voluntarii Tasuleasa Social, parteneri, autoritati si profesori, dar si prieteni ai ONG-ului, jurnalisti si vloggeri.

30 de autocamioane au parcurs peste 4.000 de kilometri pentru a strange 30.000 de saci cu deseuri din plastic de la elevi

Timp de 10 zile, elevii implicati au strans deseuri din plastic din gospodariile proprii si din localitati, avand ocazia sa-si implice si familiile in aceasta actiune. La proiect au participat 150 de voluntari Tasuleasa Social, sprijiniti de partenerii implicati in proiect.

La finalul acestei actiuni, 30 de autocamioane au parcurs peste 4.000 de kilometri pentru a strange 30.000 de saci cu deseuri din plastic de la elevi. Prin aceasta initiativa s-a realizat un ciclu complet de colectare si reciclare: deseurile stranse de participanti au fost colectate si vor fi predate unor reciclatori autorizati.

"Cel mai mult ma bucura ca fiecare copil s-a implicat individual in proiect, lucru care a facut ca aceasta actiune sa fie atat de frumoasa si sa aiba un impact atat de puternic. Avem o problema cu deseurile din plastic si e absolut necesar sa facem ceva. Problemele mediului sunt un imprumut pe care il luam de la generatia viitoare, asa ca este de datoria noastra sa cautam solutii la indemana fiecaruia.”, a spus Alin Uhlmann Useriu, presedinte Tasuleasa Social.

"Sustinem proiectul ca parte a platformei noastre de sustenabilitate - Dupa Noi"
Irina Ionescu (foto), Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC Romania.


"Implicarea in comunitate si grija pentru ceea ce lasam dupa noi sunt valori pe care le cultivam la Coca-Cola HBC Romania si pe care ne bucuram sa le vedem impartasite, an de an, de noi generatii care participa la proiectul Ziua buna! - Ziua Voluntarilor Mici. Sustinem proiectul ca parte a platformei noastre de sustenabilitate - Dupa Noi - si ne bucura sa vedem evolutia comunitatilor in care ne implicam, cu fiecare noua actiune si cu fiecare obicei sanatos pe care il deprind generatiile care ne urmeaza”, a declarat Irina Ionescu (foto), Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC Romania.

Proiectul Ziua buna! – Ziua Voluntarilor Mici incurajeaza elevii sa se implice in dezvoltarea comunitatii prin voluntariat, implicand, de la an la an, un numar tot mai mare de copii.

Rezultatele proiectului in anii anteriori

2017 - actiuni simultane de plantare in mai multe judete, la care au luat parte 13.000 elevi de gimnaziu din peste 70 de scoli, cu un bilant de 41.000 de arbori plantati.

2016 - peste 8.000 de participanti de la 74 scoli s-au implicat in activitati de impadurire, plantari, ecologizari, precum si in initiative sociale si culturale dedicate comunitatii.

2015 – 7.000 de elevi au participat la plantarea a 52.500 de arbori.

Mai mult in Eveniment, Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: