World Vision atrage atentia: 50% din copiii de la sate nu au mers la liceu in 2008
Vineri, 08 Mai 2009
 

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

Peste 50% din copiii de la sate nu au mers la liceu in 2008, potrivit celui mai recent Raport asupra starii sistemului national de invatamant realizat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), citat de reprezentantii de comunicare World Vision, de la agentia de PR The Practice. Potrivit raportului, din cauza saraciei, parintilor le este imposibil sa le plateasca internatul sau chiria ori cheltuielile cu transportul, hrana, imbracamintea, pentru a-i sustine la liceu in cel mai apropiat oras.

Pentru a trage un semnal de alarma asupra problemei educatiei din mediul rural si pentru a creste sansele copiilor de la sate la un viitor mai bun, World Vision a organizat pe 8 mai o intalnire spontana, mai bine cunoscuta sub denumirea de „flash mob”. Actiunea s-a desfasurat simultan in 4 orase din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj si Craiova si a fost anuntata pe internet, prin www.2lasuta.sefe.ro, blogul voluntarilor World Vision dar si prin direct mailing catre prietenii organizatiei.  

In semn de solidaritate, reprezentanti mass media, voluntari si parteneri ai World Vision s-au alaturat initiativei. „Inarmati” cu carti vechi si ponosite, ei s-au asezat pe asfalt in centrul oraselor si timp de 10 minute au citit in tacere. Sub privirile uimite ale trecatorilor, cu totii au participat astfel la o lectie virtuala: fara banci, indrumator, cu o carte rupta in mana, asa cum copiii de la tara ar fi nevoiti sa invete, din cauza saraciei.


PUBLICITATE: