Copii cu deficiente de auz dezvolta abilitatile digitale prin intermediul unui club de programare
Luni, 21 Ianuarie 2019

Credit: Cartea Daliei 

Promotoarea proiectului, Cartea Daliei cauta mentori care sa se alature proiectului „I educate to have a voice” desfasurat in perioada februarie - martie 2019. Cu sprijinul lor, 30 de copii de la Liceul Special pentru Deficienti de Auz, Cluj-Napoca isi vor dezvolta abilitatile digitale prin intermediul unui club de programare.

adplayers.info

Copii cu deficiente de auz dezvolta abilitatile digitale prin intermediul unui club de programare.

In sprijinul proiectului, oragnizatia non-guvernamentala Cartea Daliei cauta mentori care sa se alature proiectului „I educate to have a voice” desfasurat in perioada februarie - martie 2019. Cu sprijinul lor, 30 de copii de la Liceul Special pentru Deficienti de Auz, Cluj-Napoca isi vor dezvolta abilitatile digitale prin intermediul unui club de programare.

Potrivit organizatiei, in Romania exista peste 25.000 de persoane cu deficienta de auz, dintre care aproximativ 2.000 sunt elevi. Pentru acesti oameni, capacitatea de comunicare este redusa la limbajul mimico-gestual si absenta unui vorbitor specific langa ei ii impiedica in a se integra in societate. Dintre adulti, 85% nu sunt activi pe piata muncii, iar in viitor acest numar va creste pentru ca locurile de munca moderne necesita abilitati digitale.

Cercetarile arata ca in general, elevii cu deficienta de auz nu sunt educati in conformitate cu varsta lor iar acest lucru se intampla nu datorita faptului ca au un handicap de invatare, ci pentru ca sistemul de invatamant nu raspunde nevoilor lor. Daca in ziua de astazi multi elevi care frecventeaza o scoala de masa au parte de sprijinul parintilor si al profesorilor pentru a participa la activitati prin care sa isi dezvolte aptitudini de a folosi si de a crea tehnologia, copiii cu deficienta de auz petrec mare parte din timpul lor pentru a depasi barierele de comunicare care exista in viata lor.

Asociatia Cartea Daliei a gandit proiectul ca o punte de legatura intre ei si societate, punte care poate fi sustinuta cu bunavointa si implicarea voluntarilor din domeniul IT. Acestia se pot inscrie in program, accesand formularul online pana la data de 1 februarie: https://goo.gl/forms/OHEOWFniFLwzyYMC3.

„Tehnologia ii poate ajuta sa isi depaseasca limitele si le poate deschide noi oportunitati. Invatand sa programeze, copiii isi vor dezvolta nu doar aptitudini tehnice, ci si alte abilitati precum creativitatea, comunicarea sau gandirea critica, care ii vor ajuta sa aiba performante mai bune la scoala” spune declara Oana Ciherean, fondatoarea Cartea Daliei.

„Un loc de munca in societatea noastra digitala este strans legat de tehnologie, iar pe termen lung, cand acesti copii vor fi adulti, sansele lor de a fi activi in societate  si de a avea o viata mai buna vor creste semnificativ pentru ca vor fi mai pregatiti sa faca fata cerintelor de pe piata muncii. Am gandit acest program pentru a da o voce celor care, in mod normal, nu sunt auziti in societatea de astazi.” A mai spus fondatoarea.

Cartea Daliei este un ONG care inoveaza educatia de mai bine de 3 ani, prin programe precum „Adopt a School!” sau „Digital Game-Based Learning”. Avand misiunea de a oferi tuturor copiilor sanse egale la educatie prin intermediul tehnologiei, acestia depun eforturi constante pentru a ajuta elevii de astazi sa isi dezvolte aptitudinile necesare pentru joburile viitorului. Cartea Daliei a fost desemnata Best Social Impact Startup din Romania la Central European Startup Awards 2018 si finalista la European Digital Skills Awards 2018 la categoria Digital Skills in Education.

Mai mult in CSR, Responsabilitate Sociala, Educatie,


PUBLICITATE: