Alte "cadouri" C.N.A. pentru decembrie
OTV, TV, CNA, Auto, 23
Marti, 17 Ianuarie 2006

( AdPlayers.ro ) Dupa ce a distribuit o parte din “cadourile” lunii decembrie saptamana trecuta, Consiliul National al Audiovizualului ( CNA) a mai adus astazi televiziunilor inca un sac, in contul “colindelor” lunii decembrie.

Dupa cum arata intr-un comunicat remis AdPlayers si AdPlayers.ro, intrunit in sedinta publica de astazi, CNA a sanctionat postul de televiziune NATIONAL TV cu amenda in cuantum de 10.000 RON, intrucat a incalcat dispozitiile art. 19(d) sI 22(1) din Decizia 249/2004, privind protectia copiilor in cadrul serviciilor de programe, in perioada 01-31 decembrie 2005 a difuzat in intervalul orar 19-23 a urmatoarele filme artistice a caror avertizare si ora de difuzare a fost necorespunzatoare: “Luna neagra(Black Moon Rising)”, “Suflet salbatic ( Wild at Heart)”, “ Influenta nefasta(Bad Influence)”, “Cotton Club”, “Minte bolnava (Deceiver)”.

Postul de televiziune Prima Tv a fost sanctionat cu somatie publica intrucat, potrivit CNA,  prin difuzarea filmului artistic “Masacrul din Texas”  la ora 22.36 in data de 18 decembrie 2005, cu incadrarea de 16, a incalcat dispozitiile art. 19(d) si 22(3) Decizia 249/2004, privind protectia copiilor in cadrul serviciilor de programe. Filmul trebuia difuzat, sustin oficialii CNA, dupa ora 23.00 cu incadrarea 18, fiind o productie cinematografica din categoria “horror”. 

In cadrul aceleiasi sedinte, postul de televiziune OTV  a fost sanctionat cu somatie publica pentru incalcarea dispozitiilor art. 14 si  15 din Decizia nr. 248/2004 privind protectia demnitatii umane si a dreptului la propria imagine, intrucat in emisiunea” Auto Planet” , difizata in data de 11 decembrie 2005 au fost formulate afirmatii cu caracter discriminator pe criterii de nationalitate la adresa unor angajati ai companiei Automobile Dacia, iar moderatorul nu a intervenit pentru clarificarea situatiei.

De asemenea, mai afirma reprezentatii consiliului, in cadrul aceleiasi emisiuni, au fost purtate discutii privind modul de administrare al Automobile   DACIA SA, fara a se solicita si punctul de vedere al reprezentantilor acestei uzine.

In sedinta de astazi, a mai fost sanctionat cu somatie publica postul de televiziune Oltenia TV, al societatii, “ Forum Privat Oltenia”, intrucat in luna decembrie nu a asigurat in emisiunile de dezbatere, conditii egale de exprimare atat reprezentantilor puterii cat si celor ai opozitiei, raportul fiind de 13 interventii ale puterii si 5 ale opozitiei.

Conform CNA, sanctiunea a fost aplicata pentru incalcarea dispozitiilor  Art. 5. Din Decizia 519/2005 privind asigurarea informarii corecte si a pluralismului, conform careia :”In emisiunile de dezbatere, de divertisment si sportive reprezentantii puterii si opozitiei, in cazul in care sunt invitati, vor beneficia de conditii egale de exprimare”.

( Irina Toma, info@adplayers.ro )


PUBLICITATE: