Peste 8000 de elevi, parinti si profesori voluntari la "Ziua Buna! Ziua Voluntarilor Mici"
Vineri, 08 Aprilie 2016

Evenimentul a avut loc cu sustinerea companiei Coca-Cola HBC Romania, ca parte a platformei DupaNoi.ro.

adplayers. info

Peste 8.000 de participanti de la 74 de scoli din 5 judeteale tarii au participat, sambata, 2 aprilie, la activitati de impadurire, plantari, ecologizari, precumsi la proiectesocialesiculturale – ca parte a primeieditii a proiectului de voluntariat „ZiuaBuna! Ziua Voluntarilor Mici”, organizat de AsociatiaTasuleasa Social, Die Johanniter si Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud. Evenimentul a avut loc cu sustinerea companiei Coca-Cola HBC Romania, ca parte a platformei DupaNoi.ro.

In cadrul proiectului, elevii, profesorii si parintii prezenti la eveniment au plantat pomi fructiferi si copaci ornamentali in 25 de locatii, rezultatul zilei fiind 20.000 puieti si 1.000 de plante ornamentale plantate pe o suprafata totala de aproximativ 5 hectare de teren. In acelasi timp, ei au lucrat la ecologizarea si amenajarea curtilor scolare si a parcurilor din zona, curatand, in total, un numar de 63 de locatii. Concomitent, voluntarii care au luat parte la acestproiect au contribuit la 5 proiecteculturale (spectacole, piese de teatru, concurs de povestiri) si 13 proiecte sociale (ajutorarea persoanelor in varsta si a celor cu dizabilitati).

„Ziua Buna! Ziua Voluntarilor mici este un proiect unic, pornit din comunitate, pentrucomunitate. Copiii au identificat nevoile comunitatilor lor, fiindajutatiinetapa de implementare de catre voluntarii Tasuleasa. Ne bucuram sa vedem o maturizare a mentalitatii comunitatilor locale in care ne-am implicat. Acestproiect, derulat alaturi de partenerii nostri de la Tasuleasa Social, continua educatia despre voluntariat si implicarea responsabila in comunitate, teme pe care am inceput sa le dezvoltam inca de acum 10 ani.”, a declarat Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC Romania.

Participantii la editia de anul acesta a proiectului „Ziua Buna! Ziua Voluntarilor Mici” au venit in mare parte din judetul Bistrita-Nasaud (58 de scoli), dar si din Suceava (10 scoli), Mures (4 scoli) Maramures si Neamt (cate oscoala). Elevi si profesori coordonati de 90 dintre voluntarii Tasuleasa Social au conceput proiecte de voluntariat pe care le-au implementat in comunitatea din care fac parte. Acestia au predat „lectia voluntariatului” prin exemplul personal si au contribuit la motivarea si educarea comunitatilor rurale de a organiza singure actiuni de mediu. Toate proiectele au fost jurizate de catre persoane specializate, iar la sfarsit, trei elevi au fost premiati cu o vizita de o zi a Padurii Ecologice din campusul Tasuleasa.

Invitatul special de anul acesta a fost castigatorul ultramartonului 6633 Ultra Arctic, Tiberiu Useriu, care a si luat parte la catevadintreproiectelepropuse, incurajandu-I pe elevi sa-si dezvolte motivatia personala si sa devina un exemplu pentru ceilalti.

 Mai mult in Eveniment


PUBLICITATE: