1 din 4 copii e supraponderal. Mega Image si McCann le spune Mega Povesti cu legume si fructe fantastice
Miercuri, 26 Aprilie 2017


sursa foto: Captura Youtube/MegaImage
Campanie: Mega Povesti
Client: Mega Image
Agentie: McCann Bucuresti

Prevalenta suprapoderalitatii (inclusiv obezitatea) la copiii de opt ani din Romania este de 26,75 %, iar prevalenta obezitatii este de 11,6 %.


adplayers. info

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Sanatatii, cuprinse intr-un studiu coordonat de OMS, in Romania obezitatea infantila a devenit o problema: un copil din patru cu varsta de 8 ani este supraponderal sau obez. Prevalenta suprapoderalitatii (inclusiv obezitatea) la copiii de opt ani din Romania este de 26,75 %, iar prevalenta obezitatii este de 11,6 %.

Pentru a veni in intampinarea problemei, Mega Image lanseaza alaturi de McCann Bucuresti campania “Mega Povesti” cu legume si fructe fantastice, colorate, insotite de povesti care ii incurajeaza pe copii sa manance sanatos.

Adrian Nicolaescu, VP Marketing Mega Image: «Știm ca jucam un rol important in viata de zi cu zi a unei familii si stim cat de important este un stil de viata echilibrat. De aceea, Mega Image si-a asumat un rol activ in comunitatile in care se afla, prin sustinerea si facilitarea accesului la un stil de viata mai sanatos. Campania “Mega Povesti” sustine parintii in demersul de a atrage mai mult copiii catre consumul de legume si fructe si transforma acest obicei intr-un joc amuzant”

Autorii campaniei mai avertizeaza ca, pe termen lung, mancatul nesanatos poate avea efecte periculoase pentru copii: diabet, tensiune arteriala crescuta, boli ale ficatului. In plus, metabolismul unui copil se formeaza in principal in primii ani de viata, asa ca alegerile de acum conteaza enorm: de aceea au nevoie de fructe si legume.

Cum dai ciocolata la o parte?

Ambalajul conteaza foarte mult in decizia de cumparare, lucru cu atat mai relevant cand vorbim de copii, pe care ambalajele colorate si personajele de basm de pe acestea ii atrag ca un magnet. Asa ca Mega Image a gasit o solutie si a adus-o in magazin: a creat ambalaje speciale pentru legume si fructe, aducand lumea povestilor in farfurie.

Film scurt de prezentare canalul youtube


„Transformi un morcov in MorcoRacheta, o vanata in CosmoVanata si o portocala in PortoSoare si le integrezi intr-o poveste numita «Aventuri in Spatiu»”, spun autorii care mai adauga si ca, pentru copiii care prefera povesti cu animale, in curand se va lansa si colectia «Lumea Animalelor», din care fac parte DovleceloZaur, ConopidOaia, UrsoKiwi, AnanaSomn si PinguAndiva.

Catalin Dobre, Chief Creative Officer McCann Worldgroup Romania: “Am vrut ca pentru prima data copiii sa isi traga parintii de mana spre zona de legume si fructe, asa cum faceau pana acum spre raionul de dulciuri. Oamenii sunt obisnuiti sa colectioneze personaje de la Mega Image. Acum, personajele noastre ii vor ajuta sa transforme gatitul sanatos intr-o experienta alaturi de copii si sa creasca apetitul celor mici pentru fructe si legume.”

Cartea de povesti care insoteste fiecare colectie incurajeaza copiii sa manance fructe si legume ca sa fie la fel de activi precum CosmoVanata sau la fel de puternici ca PinguAndiva, transformand experienta mancatului sanatos acasa in ceva distractiv pentru copii si parinti.

Ioana Zamfir, Senior Copywriter McCann Bucuresti: "Toti parintii vor sa le faca poftele celor mici. Noi doar i-am ajutat ca, atunci cand o fac, sa ia si decizii bune pentru sanatatea lor. Sigur, e mai simplu cand copilul tau iti cere morcovi pentru a fi cel mai tare din cosmos, ca MorcoRacheta. Am trimis mai multe personaje in misiune spre farfuriile copiilor si credem ca au toate sansele sa se intoarca victorioase."

Desfasurare si mecanism

Campania Mega Povesti se va desfasura in magazinul Mega Image Sisesti, pana pe data de 9 mai si va contine doua seturi de jucarii: «Aventuri in Spatiu» (lansata in data de 19 aprilie)  si «Lumea Animalelor» (lansata din data de 26 aprilie).

Mecanismul campaniei este foarte simplu: toti cei care cumpara fructele si legumele din colectia Mega Povesti, vor primi un kit compus din carticica cu povestea personajului si ambalajul special creat pentru el.

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde in prezent 537 magazine in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Ploiesti, Brasov, Targoviste si alte orase din tara, sub marcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Romanesti. Mega Image isi propune sa ofere consumatorilor, in fiecare zi, servicii de calitate si o gama de produse hranitoare, sanatoase si sigure, la preturi accesibile. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer international ce opereaza in prezent pe trei continente.

McCann Worldgroup Romania este agentia care se ghideaza dupa principiul fondatorului sau, Harry McCann: “O agentie se dezvolta mai repede daca se concentreaza mai degraba pe cresterea business-ului clientilor sai.” Astfel, McCann are relatii de parteneriat indelungate cu unele dintre cele mai importante companii de pe piata: The Coca-Cola Company, Vodafone, L’Oréal, MasterCard Europe, Heineken, Kandia Dulce, Dedeman, Mega Image. Din grupul de comunicare McCann WorldGroup Romania fac parte agentiile McCann Bucharest, Momentum, UM, McCann PR si MRM//McCann Romania. La nivel international, este parte a McCann WorldGroup – una dintre cele mai puternice retele de advertising cu birouri in 205 orase din 132 de tari. 

Mai mult despre McCann Bucharest, McCann PR,

Mai mult in Conturi, Licitatii


PUBLICITATE: