Zitec a crescut cu 34%. Afaceri de 7 milioane de euro in 2019
Luni, 17 Februarie 2020

Credit: Zitec

„In 2019, ne-am concentrat eforturile pe diversificarea serviciilor pe care le oferim clientilor nostri atat din Romania, cat si din strainatate, precum si pe marirea portofoliului de clienti, lucru care se reflecta in cresterea inregistrata anul trecut” spune Alexandru Lapusan, CEO si Co-Fondator Zitec.

AdPlayers. info

Zitec, lider pe piata de IT & digital marketing din Romania, specializat in dezvoltarea de solutii si servicii de transformare digitala, a inregistrat o cifra de afaceri de 7 milioane de euro in 2019, anunta compania.

Potrivit reprezentantilor de comunicare, Zitec raporteaza o crestere de 34% fata de rezultatele obtinute in 2018, continuand o serie de 10 ani in care rata medie anuala de crestere a afacerilor a fost de 24%. Pentru anul in curs, Zitec mizeaza pe dezvoltarea si cresterea produselor proprii, dar si pe consolidarea pozitiei in topul furnizorilor de servicii de digital marketing.

„In 2019, ne-am concentrat eforturile pe diversificarea serviciilor pe care le oferim clientilor nostri atat din Romania, cat si din strainatate, precum si pe marirea portofoliului de clienti, lucru care se reflecta in cresterea inregistrata anul trecut” spune Alexandru Lapusan, CEO si Co-Fondator Zitec.

,,Vom continua si anul acesta investitiile in dezvoltarea produselor proprii Zitec, dar si in consolidarea pozitiei noastre pe piata solutiilor de digital marketing. Totodata, parteneriatele pe care le-am incheiat anul trecut cu cele mai importante platforme pentru e-commerce ne intaresc pozitia de partener strategic al clientilor nostri din industria comertului online”, a adaugat Lapusan.

Potrivit companiei, in 2019, Zitec a continuat parteneriatele strategice cu clienti care se afla in plin proces de transformare digitala, din industrii variate, renumiti la nivel national si international, precum: Sameday, Flanco, eMag, PayU, Credit Europe Bank sau iELM. Compania a marcat si startul unor noi colaborari anul trecut, atat cu clienti din Romania, cat si cu clienti din strainatate. Printre acestia se numara: Decathlon, eON, Porsche Romania, Arctic, Beko, Academia de Studii Economice Bucuresti, MagiCAMP, Strini, The Wine Society sau National Health Service Scotland (NHS).

Investitii de peste 1 Milion de euro in 2019 in aplicatie de performanta individuala

Anul trecut, Zitec a finalizat dezvoltarea celui de-al doilea produs propriu din portofoliu: Mirro (mirro.io), aplicatie care ajuta companiile sa creasca performanta echipelor. Lansata in mai 2019, in urma unei investitii de peste 1 milion de euro, aplicatia pune accentul atat pe performanta individuala, cat si de echipa, urmarind eficienta colaborarii, precum si parcursul unui angajat inca din momentul in care se alatura organizatiei. Mirro are o interfata intuitiva, fiind o solutie Software as a Service (SaaS) care nu necesita instalare, si care este accesibila direct din browser. Printre clienti se numara HRS Recruitment & Staffing Romania, Career Advisor, Netopia MobilPay, AdoreMe.com, DWF - Digital Workforce si High Contrast.

Zitec a continuat si dezvoltarea aplicatiei de registratura si management al documentelor Regista, prin lansarea modulului e-Guvernare. Acesta permite extinderea functionalitatilor Regista pentru nevoi specifice identificate la nivel local si digitalizarea interactiunii dintre cetatean si institutiile publice. De asemenea, incepand cu 2019, aplicatia permite integrarea sectiunii „Monitorul Oficial Local” pe website-urile institutiilor publice, prin care se publica automat documentele si informatiile de interes public. Regista este lider de piata pe segmentul aplicatiilor de registratura si management al documentelor in administratia publica locala, fiind prezenta in 40 de judete din tara. Aplicatia este folosita in peste 400 de institutii publice si primarii, atingand in 2019 pragul de 7 milioane de documente procesate.

Crestere de 200% pe segmentul Digital Marketing

Anul 2019 a insemnat o perioada de crestere si consolidare pentru divizia de Digital Marketing, care a generat afaceri totale de 770.000 euro, triplu fata de anul anterior. De asemenea, divizia si-a marit echipa de specialisti, de la 6 colegi la inceputul anului trecut la 16 specialisti cu certificari Google AdWords si Google Analytics, pentru a acoperi cresterea numarului de clienti. Totodata, Zitec este o companie certificata Google AdWords din 2011, iar din 2017 este si agentie Google Premier Partner. 

In luna septembrie, Zitec a preluat echipele si portofoliile agentiilor Bright si Symbolic, doua companii de web-design, e-commerce, dezvoltare software si marketing digital, care au inregistrat in 2018 o cifra de afaceri cumulata de 450.000 euro. Preluarea celor doua companii a vizat atat extinderea portofoliului de clienti, cat si cresterea echipei.

Tot in 2019, Zitec a devenit singura companie romaneasca partener oficial al unora dintre cele mai importante platforme de e-commerce la nivel mondial: Magento si VTEX. Zitec are o experienta de peste 16 ani in dezvoltarea de solutii pentru magazine online din intreaga lume, livrand numeroase proiecte pentru clienti precum: eMAG, Flanco, Altex, Zonia, iELM, Tech-Con, Noriel, Urban Monkey, Paravion etc. 

De asemenea, in ceea ce priveste segmentul de solutii Cloud, dezvoltate atat de Microsoft cat si de Google, Zitec a inregistrat o crestere de 68% in 2019, comparativ cu anul anterior, atingand valoarea de 600.000 euro.

Pentru activitatea sa din 2019, Zitec a fost desemnata recent “Compania Anului” la Gala ANIS 2020, eveniment in cadrul caruia au fost premiate cele mai importante companii si proiecte din industria de IT din Romania.

Campania de donare de sange la birou lansata de Zitec #cei1024 a continuat cu succes si in 2019, ajungand la peste 5.300 de donatori, care impreuna au contribuit la salvarea a 16.000 de vieti. Anul trecut, campania #cei1024 a primit distinctia „Proiectul de CSR al Anului”, in cadrul Galei ANIS Romania, dar si premiul „Responsabilitate sociala in sanatate”, decernat de Romanian CSR Awards. In prezent, in program participa peste 65 de organizatii din domenii precum IT, finance, travel, retail, health sau institutii publice.

Mai mult despre Zitec

Lider pe piata IT & Digital Marketing din Romania, cu birouri in Bucuresti si Brasov, Zitec este specializata in dezvoltarea de solutii de afaceri, servicii si produse tehnologice personalizate, precum si servicii de digital marketing.

Zitec este una dintre putinele companii romanesti certificata Microsoft Application Development, Microsoft Gold Cloud Platform, Amazon AWS Technology Partner si Google Cloud Partner, precum si singura companie romaneasca Partener Magento si unic furnizor in Romania al platformei de solutii e-commerce in cloud VTEX.

Mai mult in Business, Digital, AdPlayersReport


PUBLICITATE: