Numarul 1 ARBOmedia motiveaza de ce intra compania pe piata de influence marketing prin The AIM - ARBO Influence Marketing
Joi, 19 Iulie 2018
 

Credit: ARBOmedia 

Alin Alecu, Director General ARBOmedia: "Era firesc sa ne indreptam, tot in zona digitala, catre consolidarea unor comunitati de bloggeri si influenceri care au in principal menirea de a transmite catre public, cu onestitate, mesajele lor” motiveaza numarul 1 ARBOmedia, pentru adplayers. 

adplayers. Iulian Toma

ARBOmedia, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata locala de advertising, anunta lansarea noii sale divizii de influence marketing, The AIM – ARBO Influence Marketing. Structurata pe trei nise bine definite – travel, family si wellbeing - The AIM isi propune sa ofere clientilor acces la campanii out-of-the-box, alaturi de influenceri ce pot aduce plus-valoare brandului prin idei inedite.

Contactat de catre adplayers privind motivatiile aparitiei noii divizii The AIM – ARBO Influence Marketing, Alin Alecu, Director General ARBOmedia afirma:

„De peste 15 ani ARBOmedia creaza comunitati si consolideaza zone de media si cominicare. Am inceput cu media clasice: ziare, radiouri, televiziuni, ne-am extins apoi in zona site-urilor unde am continuat acest proces. Era firesc sa ne indreptam, tot in zona digitala, catre consolidarea unor comunitati de bloggeri si influenceri care au in principal menirea de a transmite catre public, cu onestitate, mesajele lor” motiveaza numarul 1 ARBOmedia, pentru adplayers.

„Rolul nostru a fost si ramane foarte simplu: sa-i sprijinim cu know-how-ul si cu experienta noastra, sa-i punem in contact cu brandurile pentru a implementa impreuna proiecte care sa le asigure sustenabilitatea. Prin acest nou proiect ARBOmedia ramane in permanent contact cu noile cerinte ale clientilor si raspunde astfel nevoilor pietei, asocierea brandurilor cu cei mai potriviti influenceri devenind treptat un instrument tot mai important in campaniile desfasurate la nivel local”

Noua divizie The AIM – ARBO Influence Marketing nu este singura directie de extindere a companiei. „Dinamismul pietei de publicitate ne incurajeaza si dorim sa ne extindem zona de actiune catre noi directii de dezvoltare astfel incat sa putem oferi clientilor solutii complexe de comunicare. Avem o echipa entuziasta pe care am largit-o de curand si suntem in continuare in cautare de noi talente pentru a implementa proiectele pe care le avem in vedere pe termen mediu.” conchide Alin Alecu, pentru adplayers.

Obiective si pozitionare

Potrivit directorului general ARBOmedia, scopul The AIM – ARBO Influence Marketing este sa ofere partenerilor sai o comunitate formata din influenceri renumiti pe cele trei nise amintite, fiind un spatiu unde storytellingul si relevanta informatiei vin in intampinarea brandului. In prezent, atat bloggeri, cat si vloggeri sau instagrameri din domeniile travel, family si welbeing s-au alaturat proiectului The AIM, increzatori in conceptele propuse si in proiectele pe care le pot dezvolta alaturi de clienti si alti influenceri din comunitate.

The AIM se pozitioneaza, astfel, ca o forma de promovare neconventionala care implica flexibilitate, dinamism, nonconformism, prin adaptarea mesajului in functie de nevoile si de strategia clientului. De la articole de opinie sau prezentari la testari de produs, postari pe platformele de social media, concursuri, experiente de viata, vlogging, orice combinatie este permisa, iar limita este doar imaginatia echipei The AIM sau a departamentului de marketing al clientului.

Andreea Pistritu, Director de Vanzari ARBOmedia: “Influencerii sunt capabili sa genereze incredere in randul fanilor mai ales datorita faptului ca sunt autentici si prezinta realitatea asa cum o simt si o traiesc”

“Influencerii sunt capabili sa genereze incredere in randul fanilor mai ales datorita faptului ca sunt autentici si prezinta realitatea asa cum o simt si o traiesc. Modul de exprimare prin continut original si sincer nu face decat sa isi apropie tot mai multi fani pentru care onestitatea este un lucru foarte important” a adaugat Andreea Pistritu, Director de Vanzari ARBOmedia.

„Atunci cand am luat decizia de a lansa The AIM ne-am dorit sa atragem in comunitatea noastra tocmai aceasta categorie de influenceri, entuziasti, dar obiectivi, ce pot transmite vibratie catre cititori, catre public“ a mai spus sefa de vanzari ARBOmedia

Potrivit companiei, resursa pe care se bazeaza The AIM este o comunitate consistenta de bloggeri care, inainte de toate, are avantajul originalitatii, al creativitatii si al discursului coerent pe o tema anume, capacitatea de a-i face pe cititori sa rezoneze cu ideile, principiile si sentimentele exprimate in diverse postari, de orice fel ar fi ele. 

De altfel, studiile efectuate pe piata de advertising arata ca principalul avantaj al campaniilor desfasurate cu ajutorul influencerilor este dat de faptul ca acestia sunt capabili sa spuna o poveste autentica in jurul brandului. Iar aceasta autenticitate creste engagementul audientei chiar si atunci cand vine vorba de continut promotional. Astfel, o audienta interesata are toate sansele sa se transforme intr-un client interesat.

“Mizand pe aceste aspecte si pe tipologia influcencerilor din portofoliul nostru, suntem de parere ca acele companii care vor alege sa demareze campanii prin intermediul tool-urilor de influence marketing vor creste imaginea pozitiva a brandului si, ca atare, increderea consumatorului, mai ales daca vor alege influenceri ce se identifica cu produsul promovat“, a completat Andreea Pistritu.

Mai mult despre ARBOmedia

ARBOmedia este o prezenta constanta pe piata media din Romania de mai bine de 20 de ani. De la infiintarea sa, din 1996 (initial ca filiala IP), ARBOmedia a reprezentat mereu parteneri de marca din peisajul media romanesc, precum Radio France Internationale, Hotnews, Gazeta de Sud sau reteaua Radio Transilvania.

Cu un portofoliu mult mai mare decat la infiintarea sa din 1996, lista actuala a partenerilor ARBOmedia cuprinde 42 de statii de televiziune locale si 2 statii nationale, 99 de statii de radio locale si 4 retele nationale, 42 de publicatii tiparite locale si regionale, 53 de site-uri specializate, 600 de panouri de afisaj la nivel national, 29 de vehicule media in limba maghiara, 4 reviste cu acoperire nationala.

Mai mult in Business, Media, 


PUBLICITATE: