Investitie Coca-Cola de 7 milioane de euro in fabrica de la Timisoara. Ambasadorul SUA, la inaugurare.
Luni, 03 Iulie 2017

Credit: Coca-Cola / PR , McCann PR

"Coca-Cola, unul dintre cele mai relevante branduri americane, sustine crearea de noi locuri de munca pe piata romaneasca si continua sa sprijine comunitatile in care opereaza prin intermediul programelor de responsabilitate sociala.”, a declarat Hans G. Klemm, Ambasadorul SUA, in cadrul evenimentului.


adplayers.info

Coca-Cola HBC Romania a inaugurat cea mai recenta investitie, in valoare de 7 milioane de euro: o linie de productie de mare viteza pentru imbutelierea dozelor, in fabrica de la Timisoara, cu o capacitate maxima de productie de 90.000 doze/ora. Inaugurarea a avut loc in prezenta Excelentei sale, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Hans G. Klemm.

„Am aflat cu bucurie de extinderea capacitatii de productie a fabricii Coca-Cola HBC din Timisoara. Coca-Cola ofera un exemplu de angajament demn de urmat, cu o prezenta puternica in Romania de peste 25 de ani. Coca-Cola, unul dintre cele mai relevante branduri americane, sustine crearea de noi locuri de munca pe piata romaneasca si continua sa sprijine comunitatile in care opereaza prin intermediul programelor de responsabilitate sociala.” a declarat Hans G. Klemm, Ambasadorul SUA, in cadrul evenimentului.

Potrivit reprezentantilor de relatii publice de la McCann PR, cu aceasta noua si semnificativa investitie la nivel local, Coca-Cola HBC isi reafirma angajamentul puternic si pe termen lung fata de piata din Romania.


Conform producatorului, noua linie de imbuteliere doze lansata de Coca-Cola HBC Romania in fabrica din Timisoara este, in prezent, cea mai rapida de pe piata locala si are un inalt grad de automatizare de ultima generatie. Capacitatea sa zilnica de productie este de 2 milioane de doze. De asemenea, in cadrul fabricii din Timisoara, este linia cea mai eficienta din punct de vedere energetic (410 kW / h) si linia cu cel mai mic consum de apa pe litru de bautura produsa (1,1L). Proiectul a demarat in noiembrie 2016, iar perioada de testare a fost finalizata la sfarsitul lunii mai 2017.

„Suntem prezenti pe piata romaneasca de peste 25 de ani si angajamentul nostru aici este foarte puternic. Acum, ne extindem radacinile la nivel local cu o noua investitie, in valoare de 7 milioane de euro, intr-o linie de imbuteliere doze de mare vitezaa declarat Jaak Mikkel, General Manager Coca-Cola HBC Romania. „Aceasta investitie este o noua confirmare a angajamentului nostru profund fata de economia si comunitatea locala. Suntem fericiti ca fabrica noastra din Timisoara dispune acum de cea mai rapida linie de imbuteliere pentru bauturi din Romania. De asemenea, suntem mandri de contributia noastra la nivelul comunitatii locale. Ne angajam sa investim in continuare, Romania este o piata foarte importanta in cadrul grupului Coca-Cola HBC, si suntem foarte incantati de ceea ce urmeaza”.

Noua linie de imbuteliere doze are la baza un sistem inovator de umplere, de ultima generatie, patentat de Krones - lider european in furnizarea de tehnologii pentru producerea de bauturi si ambalaje - iar functionarea sa este asigurata de patru specialisti pe fiecare tura, sustinuti de experti din celelalte departamente ale fabricii. Cu o capacitate maxima de productie de 90.000 de unitati pe ora, in doze de 330 ml si 500 ml, noua line va deservi atat piata romaneasca, cat si pietele europene, in viitor. 

In Timisoara din 1995. 

Fabrica Coca-Cola HBC din Timisoara a fost inaugurata in data de 12 august 1995. La acel moment, existau trei linii de productie, toate inlocuite ulterior cu echipamente noi si moderne. In fabrica din Timisoara se imbuteliaza in prezent produse din gama Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes, Nestea si Joy. Aceste produse deservesc atat piata romaneasca (cu exceptia Joy), cat si alte tari, in care fabrica din Timisoara exporta - Bulgaria, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Grecia si alte tari din zona. Ambalajele produse si imbuteliate in fabrica din Timisoara, pe langa dozele de 330 ml si 500 ml, includ: PET de 750 ml (unic in Europa), PET de 1,5 L, PET de 2 L si PET de 2,5 L, pentru bauturile racoritoare carbogazoase, si PET de 500 ml si PET de 1,5 L pentru produsele imbuteliate in conditii aseptice.

In 2014, fabrica din Timisoara a primit Medalia de Aur European Water Stewardship, certificare care demonstreaza angajamentul companiei in aplicarea unei politici transparente si corecte de gestionare a folosirii apei si arata ca operatiunile si procedurile Coca-Cola HBC Romania sunt corecte si durabile. Toate cele trei fabrici Coca-Cola HBC detin aceasta distinctie (European Water Stewardship), Romania fiind prima tara din cadrul grupului Coca-Cola HBC cu toate fabricile (Ploiesti, Poiana Negrii si Timisoara) certificate conform acestui standard.

Mai mult in Business,


PUBLICITATE: