Godmother testeaza elevii cu Evaluare Digitala. Obiectiv 2015: 1.000 de teste activate in baza platii
Marti, 03 Noiembrie 2015


“In prima faza, adica pana la finalul anului 2015, ne-am setat un target de 800-1000 de teste platite. Asta ar insemna incasari de aproximativ 20.000 euro”, a declarat pentru adplayers Valentin Vacarus, initiatorul proiectului si managing directorul agentiei Godmother, autoarea proiectului.

adplayers. Iulian Toma

Godmother testeaza elevii cu platforma online Evaluare Digitala. Dedicata elevilor din clasele I-VIII si pregatitoare, cu ajutorul platformei, acestia isi pot testa cunostintele dobandite in scoala la probe precum Limba Romana, Matematica sau Cultura generala.

“Evaluare Digitala pune la dispozitia elevilor un total de 12 teste, grupate in 4 etape de evaluare care se vor desfasura pe tot parcursul anului scolar, respectand bineinteles programa si calendarul de predare la clase. Fiecare etapa va fi formata din 3 teste (limba romana, matematica si cultura generala), si va fi insotita automat de un test de antrenament (30 de intrebari cu care elevii isi pot face ”incalzirea”), inclus in pret”, a declarat pentru adplayers Valentin Vacarus, initiatorul proiectului si managing director al agentiei Godmother.

Intrebat ce estimari de accesare si rezolvare a testelor are platforma, Vacarus a declarat: “Ca tinta, ne dorim ca pana la finalul acestui an scolar (2015-2016) sa avem, in urma celor 4 etape, apoximativ 10.000 de teste rezolvate. Numarul de elevi variaza in functie de cate teste alege fiecare copil sa sustina intr-o etapa. Poate sa le rezolve pe toate 3 sau doar unul”.

2015: 800-1000 de teste accesate in baza platii

Managerul Godmother estimeaza pana la sfarsitul anului in curs intre 800-1000 de teste accesate in baza platii. “In prima faza, adica pana la finalul anului 2015, ne-am setat un target de 800-1000 de teste platite. Asta ar insemna incasari de aproximativ 20.000 euro”.

Potrivit autorilor, avand ca baza curriculum-ul in vigoare, programele scolare si Legea Educatiei Nationale, Evaluare Digitala reinterpreteaza, intr-o maniera moderna si creativa, subiectele scolare, pornind de la preocuparile si curiozitatile copilului.

Proiectul de evaluare scolara propune un set de teste online, foarte usor de accesat chiar de acasa, de pe laptop sau tableta, ceea ce ofera copiilor si ocazia de a utiliza tehnologia in scopuri educative. Rezultatul este o calatorie fantastica in lumea reala, care asigura o invatare eficienta si relevanta.

Parintii verifica "temele" copilului online

Principalul scop al testelor propuse prin intermediul acestei platforme educationale este evaluarea cunostintelor si monitorizarea progresului elevilor din clasele I-VIII si pregatitoare. Parintii pot verifica cate "teste" din platforma de educatie online isi fac copiii, chiar daca nu sunt langa ei. Cu “Evaluare digitala” acest lucru este posibil.

“Traseul este simplu: parintele isi creaza un cont de utilizator in platforma Evaluare Digitalaunde, in calitatea sa de titular, are posibilitatea sa adauge cati copii doreste. Prin acest cont el are acces la absolut toate informatiile necesare monitorizarii”, spune Valentin Vacarus.

“Primeste rezultatele pe e-mail dar si recomandari din partea profesorilor care se ocupa de corectura - testele nu vor fi in totalitate grila, ci vor avea si o parte care necesita corectare, exact ca la scoala. In plus poate consulta si clasamentele realizate in platforma exclusiv pe baza punctajului obtinut de copii la teste. Este un instrument util si pentru profesori, nu doar pentru parinti sau elevi.

Promovare. Online si parteneriate

Intrebat cat va investi compania in promovare, managerul Godmother nu a dezvaluit bugetul, insa a oferit caile prin care se va promova: Parteneriate si oportunitati online.

“Am lucrat mult la acest proiect si putem spune ca suntem foarte incantati de ce a iesit dar si extrem de increzatori ca va deveni, treptat, un instrument educativ extrem de util. Vrem sa cream un fel de comunitate in jurul lui si pentru asta avem nevoie de tot sprijinul posibil in materie de promovare”, spune amanagerul companiei.

“Pregatim o serie de parteneriate cu diverse site-uri din zona de educatie si bineinteles ne folosim de toate oportunitatile pe care ni le ofera zona de online - campanii in Facebook, adwords, bannere, advertoriale etc. Vrem sa ne ridicam la asteptarile „clientului”, care in cazul de fata este nimeni altul decat elevul”.

Beneficiari: Copii si parinti

Prin intermediul platformei Evaluare Digitala, Benficiari sunt atat copiii cat si parintii. Copiii sunt provocati sa descopere si sa rezolve subiecte dintre cele mai inventive, iar parintii, pe baza monitorizarii activitatii – rezultatele testului si sugestiile din partea evaluatorilor - pot afla raspunsul la doua intrebari esentiale pentru dezvoltarea copiilor: CARE este nivelul lor actual de pregatire si CUM pot evolua, astfel incat sa atinga un nivel superior de performanta scolara.

Autorii si-au propus ca, in acelasi timp, proiectul sa urmareasca digitalizarea concursurilor si testelor scolare, prin crearea unui mediul extern de evaluare a cunostintelor elevilor, distinct de cel al scolii in care invata, precum si dezvoltarea personala a copiilor.

Participarea la testele propuse de Evaluare Digitala este optionala. Accesul se poate face atat demonstrativ gratuit, cat si contra cost, pe baza de inscriere in platforma ( evaluaredigitala.ro )

Mai mult in Business


PUBLICITATE: