Evaluat la 2 miliarde de dolari, Aleph Holding primeste o investitie CVC Capital Partners pe un pachet de actiuni in valoare de 470 milioane de dolari
Luni, 19 Iulie 2021

 

Credit: Aleph Holding

Partener global al principalelor platforme media digitale, Aleph opereaza in peste 90 de piete din intreaga lume, ajungand la 2 miliarde de consumatori. Httpool, parte integranta a cresterii grupului Aleph Holding, activeaza in Romania inca din anul 2008.

AdPlayers. info

Aleph Holding, partenerul global al principalelor platforme media digitale, a anuntat ca a incheiat un parteneriat cu CVC Capital Partners, fond de capital privat si lider la nivel mondial in acest segment. Prin acest parteneriat, CVC Capital Partners Fund VIII va prelua un pachet minoritar de actiuni in cadrul Aleph. Finalizarea tranzactiei se realizeaza sub conditii suspensive obisnuite si se preconizeaza ca va fi finalizata pana in august 2021.

Aleph opereaza in peste 90 de piete din intreaga lume, ajungand la 2 miliarde de consumatori. Httpool, parte integranta a cresterii grupului Aleph Holding, activeaza in Romania inca din anul 2008.

Compania actioneaza ca facilitator al vanzarilor de publicitate digitala pentru cele mai importante platforme media digitale, precum Twitter, Facebook, LinkedIn, Snapchat, Spotify si TikTok, printre altele, oferind acces la piete noi, sub-deservite, furnizand in acelasi timp o suita completa de servicii care ajuta advertiserii sa maximizeze valoarea investitiilor lor de marketing digital.



Gastón Taratuta, Fondator si CEO al Aleph Holding. Credit: Aleph Holding

„Misiunea noastra este sa uniformizam accesul global la publicitatea digitala. Media digitala deblocheaza dezvoltarea economica si solutii care, pentru multe companii, nu erau disponibile intr-o lume de tip analog”, a spus Gastón Taratuta (foto), Fondator si CEO al Aleph Holding.

„Aceasta investitie a CVC reflecta cererea uriasa de media digitala pe care o vedem in fiecare piata din intreaga lume. Credem in valoarea adaugata ce va fi adusa prin colaborarea apropiata cu CVC, iar expertiza si portofoliul lor de companii vor genera un efect de retea interesant pentru ambele organizatii. Impreuna, suntem pregatiti sa continuam extinderea parteneriatelor noastre globale si sa livram valoare partenerilor nostri si advertiserilor locali oriunde ne desfasuram activitatea", a mai adaugat fondatorul si presedintele Aleph Holding.

„Este o placere sa lucrez cu o echipa de management de talie mondiala si care a construit o companie exceptionala, un adevarat lider in industrie”, a declarat Steven Buyse, Managing Partner la CVC. „Aleph opereaza pe o piata media digitala globala atractiva si are un istoric impresionant de accelerare a cresterii, prin relatiile sale exclusive cu partenerii media din mediul digital. Credem cu tarie in valoarea pe care Aleph o aduce advertiserilor si partenerilor media la nivel global si, prin intermediul retelei noastre CVC de 24 de birouri locale in Europa, America si Asia, asteptam cu nerabdare sa sprijinim compania in procesul sau de expansiune continua”, a completat Steven Buyse.

In proces de a genera vanzari brute de publicitate in valoare de 1 miliard de dolari in 2021

Investitia vine dupa o perioada de crestere accelerata pentru Aleph. Compania este in proces de a genera vanzari brute de publicitate in valoare de 1 miliard de dolari in 2021, dupa ce a inregistrat o crestere semnificativa si vanzari brute de 475 de milioane de dolari in 2020.

Numai in Romania, Httpool a avut, in ultimii ani, cresteri de pana la 500% ale afacerii locale. Veniturile din vanzarile de publicitate digitala ale Httpool Romania au crescut cu 75% doar in ultimul an, pana la un nivel de circa 10 ori mai mare decat media industriei.

Aleph a anuntat recent si achizitia Ad Dynamo, care a extins amprenta companiei in Africa. Astazi, Aleph, prin companiile sale - IMS Internet Media Services, Httpool, AdDynamo si Social Snack, are o prezenta larga in Europa, America, Asia si Africa si va anunta curand extinderea pe noi piete.

Mai mult in Business, Parteneriate si Achizitii, Parteneriate, Media,


PUBLICITATE: