Fondatorul imagoo, Iulian Trasa a parasit "aurul" acestei lumi
Marti, 01 Iulie 2014
Actualizare marti,16.00: Inmormantarea lui Iulian, miercuri, la ora 10.00 in Comuna Peretu, judetul Teleorman. De la intrarea in localitate, intrarea pe a doua strada la dreapta, pana la capat.

Iulian Trasa a parasit "aurul" acestei lumi! Dumnezeu sa-l ierte!

Adplayers. Iulian Toma

Iulian Trasa, fondatorul imagoo, una dintre cele mai iubite publicatii in publicitate din ultimii 20 ani, s-a stins din viata. Trupul neinsufletit a fost gasit in cursul diminetii de ieri de proprietarul apartamentului in care locuia, dupa cum a declarat pentru adplayers Lucian Trasa, fratele lui Iulian, care a stat de vorba cu el la sfarsitul saptamanii. In prezent, trupul lui Iulian se afla la IML pentru a se afla cauza exacta a mortii sale.

Pana la stabilirea acesteia Lucian se teme de revenirea unui atac cerebral al fratelui sau din ultimul an, care l-a tinut imobilizat pe Iulian Trasa timp de mai multe ore in casa parinteasca, situata in comuna Peretu, judetul Teleorman. Din spusele lui Lucian Trasa, trupul neinsufletit al lui Iulian va fi ridicat de la IML pana maine, iar inmormantarea va avea loc in localitatea natala.

Actualizare marti,16.00: Inmormantarea lui Iulian, miercuri, la ora 10.00 in Comuna Peretu, judetul Teleorman. De la intrarea in localitate, intrarea pe a doua strada la dreapta, pana la capat.

Pregatea un nou imagoo

Jurnalist de investigatie incisiv in marketing si comunicare, Iulian se afla la capatul unei perioade in care n
u de putine ori a renuntat la scriitura despre publicitate, dupa inchiderea editiei tiparite a revistei Imagoo. Dupa o scurta perioada in care editia electronica a fost editatata independent, Iulian Trasa si-a alaturat titlul unui editor media cu publicatii electronice, unde imagoo a devenit ulterior doar o sectiune a unui site de business. 

Trecerea publicatiei imagoo doar intr-o sectiune de revista online l-a determinat pe Iulian sa paraseasca editorul si sa se alture unei preocupari “mai la vedere” in peisajul media, la departamentul de marketing si publicitatea OOH a actualului complex comercial Cocor, unde a fost unul dintre artizanii aducerii si lansarii pe piata a media-fatadei Cocor Channel, pe care o puteti vedea in fiecare zi in plin centrul Bucurestiului, la Piata Unirii.

Pasiunea pentru scris a facut pentru o scurta perioada sa renasca ideea unei noi variante electronice a publicatiei imagoo, pe care o pregatea inca de anul trecut. In ultimul an ducea un trai modest, parca scos din cartile de povesti cu pastori, retras din spatiul public, pregatind relansarea noii publicatii online pe pajistile care i-au inspirat  "Morometii" lui Marin Preda, un alt scriitor al locului, nascut in Silistea - Gumesti.

"Despre "aurul" acestei lumi.



Virusul adevarului il determina pe Iulian Trasa sa scrie pe 11 septembrie, anul trecut, nu despre tragedia americana arhi-cunoscuta, ci despre una din tragediile romanilor, probabil si ultimul sau articol intr-o revista de marketing si comunicare, in adplayers.

“Rosia Montana sau inceputurile asa-zisei democratii din Romania” este un articol nascut din linistea satului natal unde ducea o viata departe de agitatia urbana si alergarea noastra dupa “aurul” din aceasta lume, de care nu avem nevoie pentru a fi fericiti.

Vorbeam saptamanal si sunt printre putinii care stiu de planul secret al noului imagoo, care isi dorea sa reconstruiasca jurnalismul de investigatie in marketing si comunicare. Dumnezeu a randuit insa un loc mai bun pentru Iulian, departe de aceasta lume trecatoare. Dumnezeu sa-l ierte!

Articole cu Iulian Trasa:

Rosia Montana sau inceputurile asa-zisei democratii in Romania.

Vodanet se reorganizeaza cu Imagoo.ro in Bloombiz.ro, fondatorul imagoo spune ca intelegerea de achizitie a picat

Seful Imagoo pleaca, dar ramane actionar

Vodanet actionar majoritar la Imagoo

"Nu vrea sa mai faca publicitate" dupa 7 ani de experienta




Mai mult in Oameni


PUBLICITATE: