Seful Imagoo pleaca, dar ramâne actionar
Joi, 05 Octombrie 2006

(AdPlayers.ro, Iulian Toma, iulian.toma@adplayers.ro )

Seful Imagoo pleaca, dar ramâne actionar

Din octombrie, seful Imagoo raspunde la adresa de e-mail iulian_trasa@cocor.ro . Iulian Trasa (foto) pleaca de la revista pe care a fondat-o, acum portal de imagine si comunicare în portofoliul Vodanet, dar ramâne actionar. Întrebat de AdPlayers de ce a plecat de la revista, Trasa a declarat: “N-am plecat de la imagoo, pentru ca nu am cum. Sunt actionar reprezentativ, cu 20% din actiuni ramase dupa vânzarea catre Vodanet, ceea ce ma leaga de imagoo, ca vreau sau nu”.

Trasa a afirmat pentru AdPlayers ca a ales un post de marketing, chiar destul de legat de piata de publicitate, mai ales cea outdoor indoor din capitala, la ceea ce astazi se numeste magazinul Cocor, unde fondul de investitii NCH este actionar reprezentativ, pozitie pe care investitorul o detine si în conducerea companiei care a achizitionat imagoo. El a refuzat sa ofere si alte detalii legate de noul post de marketing în compania în care NCH este actionar reprezentativ.

Fostul sef al Imagoo sustine ca ramâne în continuare legat inclusiv de strategia imagoo: “Strategia Imagoo va fi trasata în continuare de mine si de domnul Vlad Stan, General Manager Vodanet si actionar Imagoo care detine un numar de actiuni egal cu al meu”, spune Trasa, lasând sa se înteleaga ca seful Vodanet mai detine si el 20% din imagoo.

Imagoo va fi coordonat de Marius Pahomi din pozitia de Project Manager si totodata unul din veteranii companiei Vodanet, în portofoliul careia se afla portalul de imagine si comunicare. “Alegerea noului project manager cred ca este una dintre cele mai bune decizii pe care am luat-o la Imagoo”, a spus fondatorul Imagoo, iulian Trasa.

Noul Project Manager

Seful Imagoo pleaca, dar ramâne actionarMarius Pahomi (foto), Business Development Manager CEE, Vodanet Media din 2006 a mai lucrat pentru pentru companie în perioada 2002-2005, când a fost Strategic Planner, Vodanet & Videomax. „Am fost practic primul project manager angajat de Vodanet”, sustine Pahomi. „Îmi aduc aminte de primele zile în Vodanet, când nu eram decât câtiva oameni, iar azi avem zeci de angajati, din mai multe tari, suntem deja multinationala”, afirma el.

Directorul de dezvoltare Vodanet este unul dintre cei care a initiat crearea IAB Romania si aderarea biroului la IAB Europe. Având ca obiectiv strategic cresterea pietei online, birourile locale IAB reunesc cei mai importanti jucatori din industria online din regiunile respective.

Marius Pahomi spune ca obiectivul principal al IAB Romania va fi cresterea cotei de piata a internetului în cadrul cheltuielilor generale de publicitat si ca aceasta crestere se poate realiza pe baza knowhow-ului oferit de catre IAB Europe, în urma aderarii la aceasta. Piata online româneasca este în crestere, spune el. “Rata MEDIE de penetrare a internetului la nivel UE este de 51.9 %, fata de 23,1% în Romania”, a afirmat Pahomi pentru AdPlayers.

Piata online din România, mai mica decât bugetul IAB UK ?

În 2005, Marius Pahomi a participat ca reprezentant local la reuniunea Strategic Council - Interactive Advertising Bureau (IAB) Europe cu titlul “Accelerating the growth of European online advertising”, “prima participare româneasca alaturi de greii mondiali ai industriei online” dupa cum o numeste el. Pentru comparatie, vorbind despre marimea pietei online din România, el a afirmat  pentru AdPlayers ca aceasta este “chiar mult mai mica decât bugetul IAB UK”, nimic altceva decât un ONG din Marea Britanie.

AdPlayersFile Imagoo

Imagoo a iesit în public în anul 2003, cu situl www.imagoo.ro, unul dintre primele situri despre imagine din România, afirma reprezentantii sai. Dupa preluarea revistei de catre Vodanet din luna mai, Imagoo a devenit portal de imagine si comunicare. Vodanet Media detine în portofoliul de publisher online site-urile www.acasa.ro, www.bloombiz.ro, www.ele.ro,  www.nextcar.ro , www.investmania.ro, www.smartbuy.ro si www.imagoo.ro .

.

Seful Imagoo pleaca, dar ramâne actionar

. Seful Imagoo pleaca, dar ramâne actionar

PUBLICITATE: