Skanska Romania a obtinut pre - certificarea WELL Building Standard pentru proiectele sale
Marti, 15 Ianuarie 2019

 

Credit: Skanska.com

Compania este primul dezvoltator de cladiri de birouri din Romania care introduce si implementeaza in proiectele sale WELL, singura certificare care evalueaza performanta spatiilor de lucru in functie de influenta avuta asupra sanatatii si confortului utilizatorilor.

adplayers.info

Skanska Romania, filiala locala a unuia dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel global, anunta obtinerea precertificarii WELL Building Standard™ (WELL), anunta responsabilii de comunicare ai companiei. Statutul WELL Precertified™ a fost obtinut in urma evaluarii facute de International WELL Building Institute™ (IWBI), care confirma demersurile facute de Skanska pentru implementarea standardului WELL. Acest pas preliminar anticipeaza obtinerea certificarii .

Skanska este primul dezvoltator de cladiri de birouri din Romania care introduce si implementeaza in proiectele sale WELL, singura certificare care evalueaza performanta spatiilor de lucru in functie de influenta avuta asupra sanatatii si confortului utilizatorilor.

WELL este cel mai important standard pentru cladiri axat pe imbunatatirea sanatatii si a starii de bine, prin atributele mediului construit. Standardul este dezvoltat pe baza a sapte ani de cercetare stiintifica si consta intr-o suita de sapte concepte vizate pentru cresterea nivelului de well-being la birou: aer, apa, lumina, alimentatie, fitness, confort si echilibru mintal. Pentru obtinerea certificarii WELL, acestea sunt masurate, monitorizate si calibrate in functie de nevoile rezidentilor.

„Proiectele pe care le dezvoltam sunt ghidate de dorinta Skanska de a avea un impact real asupra societatii. In acelasi timp, sanatatea si well-being-ul sunt valori de importante dupa care ne ghidam in activitatile noastre. Ne propunem ca prin implementarea standardului WELL sa contribuim la cresterea calitatii vietii utilizatorilor cladirilor noastre, oferindu-le spatii de birou care incurajeaza si sustin well-being-ul personal.” spune Aura Luca, Managing Director, Skanska Romania

Initiativa Skanska se traduce in plan local prin tehnologiile si caracteristicile integrate in a doua si a treia cladire din proiectul Campus 6, din zona de centru-vest, in imediata vecinatate a Universitatii Politehnice. Campus 6.2 si 6.3 sunt primele constructii din Romania deja precertificate WELL si inregistrate pentru implementarea standardului in intregime. 

Certificarea WELL vine in completarea sistemului de certificare LEED, implementat in toate proiectele Skanska inca din 2009.

Skanska este unul dintre cele mai importante grupuri de dezvoltare imobiliara si constructii din Europa. In afara regiunilor nordice, compania are operatiuni europene in domeniul constructiilor si ingineriei civile in Polonia, Republica Ceha si Slovacia, precum si Marea Britanie. Skanska dezvolta spatii comerciale pe piete interne din Polonia, Cehia, Romania si Ungaria, avand proiecte rezidentiale in curs in Praga si Varsovia.

Skanska ofera, de asemenea, servicii in parteneriate de tip public-privat. In 2017, vanzarile Skanska au insumat 37 miliarde SEK. Firma are aproximativ 16 000 de angajati implicati in operatiunile sale europene.

Mai mult in Conturi, PR


PUBLICITATE: