Violet Advertising & Gamma Production au inregistrat, fiecare, afaceri de 800.000 EUR in 2010
Luni, 02 Mai 2011
 ( AdPlayers, Iulian Toma )

Violet Advertising & Gamma Production, grup de companii surori in servicii de marketing si comunicare din punct de vedere al actionariatului, estimeaza ca au incheiat 2010, fiecare, cu un business de aproximativ 800.000 EUR.

Daca cifrele individuale exacte nu au fost furnizate, per total, 
Bogdan Lupu, General Manager al agentiei de publicitate Violet Advertising si partener in Gamma Production, spune ca impreuna cele doua companii au avut venituri totale de aproximativ 1,6 milioane EUR.

Desi fondatorii nu pozitioneaza cele doua companii ca un grup de companii pe piata de profil, cele doua firme ofera clientilor din portofoliu un pachet integrat de servicii de marketing si comunicare. Daca Violet Advertising este agentie de publicitate full service, Gamma Production se ocupa in principal de implementari BTL, DTP si grafica pentru clientii celor doua firme.

In prezent, agentia de publicitate Violet Advertising ii are ca parteneri pe Bogdan Lupu si Razvan Lupu (50% - 50%), iar Gamma Production pe cei doi asociati ai Violet cu cote egale de participare (45% - 45%), si un al treilea asociat, Dan Cretu (10%).

Violet: 25-30% creatie & strategie, 70-75% media; Gamma: BTL, DTP & productie

Business-ul Violet Advertising provine  25-30% din servicii de creatie, strategie si comunicare, iar aproximativ 75% venituri din media, in timp ce veniturile Gamma Production variaza in functie de cererea clientilor intre servicii de implementare BTL, DTP si alte servicii de productie. 

Anul 2011 “merge” incomparabil mai bine decat in 2009 cand, dupa cum spune Bogdan Lupu, in luna ianuarie a acelui an, business-ul nu statea prea bine. “Era sa cad de pe scaun, la propriu, cand am vazut facturari intr-o luna de 20.000 EUR, iar cheltuielile depaseau cu mult veniturile”. La finalul anului cele doua firme insumau un business cu putin peste 1 Mil. EUR, iar toate acestea urmau dupa o perioada in care actionarii erau obisnuiti sa factureze lunar pe ambele firme intre 150.000 – 200.000 EUR.

Spre deosebire de 2009, managementul celor doua companii este multumit de prestatia pe 2010, perioada in care Violet Advertising s-a despartit doar de un singur client – Vincon, dupa care agentia de publicitate a castigat un alt client in categorie -Domeniile Tohani.

Cu aproximativ 35 de angajati, din care 20 in agentia de publicitate si o echipa cu 5 oameni mai mica in Gamma Production, cele doua firme vad in acest an un business optimist in portofoliul de clienti pe care il pastoreste.

Bogdan Lupu, General Manager al agentiei de publicitate Violet Advertising si partener in Gamma Production, spune ca cele doua firme au ca tinta pe 2011 sa depaseasca veniturile din anul 2008, atunci cand ambele companii au tras linie, impreuna, sub o cifra de afaceri de aproape 1,8 Milioane euro.

Violet Advertising & Gamma Production

Pozitionare:
Violet advertising - agentie de publicitate
Gamma Production - companie de implementare BTL, DTP, productie

Actionari: 
Violet Advertising: Bogdan Lupu si Razvan Lupu (50% - 50%),
Gamma Production:  Bogdan Lupu & Razvan Lupu (45% - 45%), Dan Cretu (10%).

Cifre de afaceri 2010 (estimare):
fiecare, aproximativ 800.000 EUR

Clienti:

Real – BTL, implementare, instore, cataloage saptamanale (2005)

Domeniile Tohani, creatie strategie, media (din nov 2010)

Dole – full service (ian 2010)

Mapei Romania din 2006 – full service

Maxbet – full service,

Cinema city (apr – mai 2010) ATL

Metro – pe proiecte

 
Mai mult in AdPlayersREPORT


PUBLICITATE: