Top 25 agentii interactive worldwide RECMA
Miercuri, 25 Martie 2009


Primul Raport Global al Companiilor Interactive RECMA
sursa: RECMA 
 
( AdPlayers.ro, Iulian Toma )

RECMA a intocmit primul clasament mondial al celor mai mari agentii interactive, dupa o investigatie care a cuprins 1.115 companii cu activitate relevanta in industria de profil prezente in 70 de tari. Raportul mai apreciaza ca numarul total al specialistilor angajati in cele 1115 de companii se ridica la peste 65.000, in timp ce 42.000 apartin celor sase mari grupuri de marketing si comunicare, restul de 23.000 provenind din companii independente.  

Cercetarea mai distinge patru mari categorii de business in marketing si comunicare ce reunesc servicii interactive: advertising, specialisti si agentii de media ce raporteaza grupurilor de comunicare la care se adauga ultima categorie, dar nu si cea mai putin importanta - companiile independente.

Top 25 agentii interactive din intreaga lume este dominat de marile grupuri de marketing si comunicare, in frunte cu Ogilvy Interactive (Ogilvy Interactive, Ogilvy One, Neo@Ogilvy - WPP) cu 3.800 de angajati, Isobar (Aegis) cu 3.665 de oameni sau Publicis Modem & Dialog, insa deloc de neglijat ar fi prezenta in clasament a companiilor independente, asa cum este cazul Sapient Interactive, cu o echipa de 2.500 de angajati, sau, pe locul 5, Razorfish, apartinand Microsoft, cu 1960 de angajati.

De notat ar mai fi ca multe din prezentele retelelor internationale de media si publicitate in Top 25 sunt reprezentate si pe piata romaneasca. Printre ele se numara OgilvyInteractive, Publicis, MRM Worldwide, Proximity, MediaCom, MindShare, ZenithOptimedia Digital (ZED), MEC Interaction ori Starcom.

Top 25 Agentii Interactive Worldwide RECMA reprezinta doar o parte a raportului companiei de cercetare  internationala in industria interactiva, intreaga cercetare exhaustiva cuprinzand peste 150 de pagini din care nu mai putin interesante sunt filtrarea rezultatelor pe fiecare tara in parte, sau detaliile privind resursele retelelor internationale in 28 de tari din intreaga lume.

Mai multe detalii despre intregul raport  al companiei de cercetare pot fi consultate pe sectiunea special dedicata in website-ul RECMA.


PUBLICITATE: