Schimbare de Presedinte in OTP Group: Gyula Fater este noul CEO al OTP Bank Romania
Joi, 13 Iunie 2019
 

Credit: OTP Bank Romania

„Preiau managementul unui business competitiv, ce a urcat, in 2018, in top 10 banci din Romania” a spus Gyula Fatér, noul CEO OTP Bank Romania

AdPlayers. info

OTP Group, unul dintre cele mai mari grupuri financiare independente din Europa Centrala si de Est, anunta numirea lui Gyula Fatér, executiv cu peste 27 de ani experienta in domeniul bancar, in functia de CEO al OTP Bank Romania, incepand cu data de astazi, 13 iunie 2019, anunta responsabilii de comunicare ai bancii.

Potrivit bancii, Gyula Fatér este un profesionist cu peste 27 de ani de experienta internationala in managementul bancar, care a condus cu succes de la start-up-uri pana la banci de top din Europa Centrala si de Est. Intre 1992 si 2000 a fost CEO al Europool Investment Fund Management, iar in anul 2000 s-a alaturat Budapest Bank Group in calitate de CEO al Budapest Fund Management, functie pe care a indeplinit-o pana in 2014. Intre 2006 si 2009 a fost responsabil de supravegherea regionala a opt tari, in calitate de Manager de Capital si Investitii, iar incepand din 2009 a asigurat si managementul produselor de retail la Budapest Bank. In ultimii 4 ani a fost Head of Consumer in cadrul aceleiasi banci.

„In primul rand, vreau sa mentionez faptul ca am gasit aici o echipa de profesionisti redutabili, ce a contribuit la o evolutie solida a bancii. Preiau managementul unui business competitiv, ce a urcat, in 2018, in top 10 banci din Romania. In acelasi timp, sunt incantat de oportunitatea pe care OTP Group mi-a oferit-o, Romania fiind o piata cu mult potential, pe care il vom valorifica din plin. Vom continua pe calea cresterii principalelor segmente de business prin dezvoltarea de noi proiecte competitive de retail si prin digitalizarea accelerata a proceselor.” - Gyula Fatér, OTP Bank Romania.

In timp ce OTP Bank Romania celebreaza 15 ani de activitate pe piata locala, iar OTP Group are deja 70 de ani de actitate in industria bancara, potrivit comunicarii, Gyula Fatér isi incepe mandatul cu obiectivul de accelerare a cresterii bancii prin consolidarea pozitiei grupului in Romania si in regiune.

OTP Bank Romania a inregistrat o dezvoltare durabila pe parcursul anului 2018, cu cresteri organice ale indicatorilor cheie, incepand de la activitatea de creditare la rata capitalul propriu, si pana la lichiditatea pe termen scurt. Astfel, anul trecut banca s-a clasat pe locul 9 pe piata bancara locala, in functie de active, cu o cota de piata de 2,46% in decembrie 2018, potrivit raportului intocmit de BNR la finalul anului.

OTP Bank Romania, subsidiara a OTP Group, este un furnizor integrat si auto-finantat de servicii financiare. Cu o abordare definita prin responsabilitate, angajament si profesionalism, OTP Bank Romania intelege nevoile clientilor si contextul actual al pietei si este un partener de incredere in furnizarea de servicii financiare. Banca ocupa locul 9 dupa active in clasamentul jucatorilor bancari din Romania, din septembrie 2018.

OTP Group aniverseaza in 2019 70 de ani de activitate, in timp ce subsidiara din Romania marcheaza 15 ani de prezenta de piata locala. Pana astazi, OTP Group a devenit un jucator dominant pe piata Europei Centrale si de Est si este considerat un grup bancar important chiar si la scara europeana. Comunitatea de aproximativ 36 de mii de angajati deserveste zilnic peste 18,5 milioane de clienti din 9 tari.

Mai mult in Business,


PUBLICITATE: