Ringier cumpara 80% din Grupul interactive “media swiss”
Marti, 04 Decembrie 2007

Ringier cumpara 80% din Grupul interactive “media swiss”

(AdPlayers.ro/News, Iulian Toma)

Ringier AG va prelua 80% din actiunile companiei “media swiss ag” devenind astfel cea mai mare companie de publishing din segmentul de media electronica din Elvetia, se arata intr-un comunicat al companiei cu sediul central Zurich.

Potrivit sursei, “media swiss ag” este cel mai mare centru de competenta pe domeniul online si in privinta serviciilor cross-media din Elvetia. Grupul “media swiss ag” are 350 de angajati si asigura activitatea operationala a portalului Scout24 si a directoarelor Gate24 din Elvetia.

Ca rezultat al acestei achizitii, Ringier devine un jucator important in segmentul de mica publicitate in media electronica. In acelasi timp, acest pas va permite companiei sa-si creasca potentialul de dezvoltare cross media in cadrul activitatii sale de publishing.

Ringier va combina treptat continutul jurnalistic cu performantele produse online, modelul urmand sa fie implementat si in principalele piete ale grupului fondat de Michael Ringier, cu prioritate in Republica Ceha, Ungaria, Romania, Serbia si Slovacia.

Managementul operational va continua sa fie asigurat de Dölf Früh, fondator si Chairman al Consiliului de administratie al “media swiss ag”, alaturi de partenerul sau de afaceri, Daniel Grossen, fondator si CEO al Scout24 Schweiz AG.

Cei doi antreprenori detin in continuare 20% din actiunile grupului “media swiss”. Grupul “media swiss” mai detine o unitate de e-business (Xmedia AG) care dezvolta si opereaza platforme online. In plus, “media swiss” detine 49.9% din actiunile grupului “Scout24” din Elvetia. 50.1 % din actiunile acestuia sunt detinute de Deutsche Telekom. Partile au convenit sa nu comunice pretul tranzactiei.

/media swiss ag

Grupul “media swiss” include “media swiss ag” (sisteme de informare geografica si portalul online Gate24), firma IT Xmedia si 49.9 de procente din Scout24 Schweiz Holding AG si portalurile conexe AutoScout24, ImmoScout24, JobScout24 si FriendScout24.

50.1% din actiunile Scout24 Schweiz Holding AG sunt detinute de Deutsche Telekom. Cu o medie de 100,000 de clienti companii, Grupul “media swiss” are reprezentante in Flamatt, Teufen si Urdorf.

/Ringier


PUBLICITATE: