Revolut depaseste 2 milioane de clienti ai aplicatiei Revolut <18 si introduce noi caracteristici pentru utilizatori
Luni, 15 Aprilie 2024

Revolut a depasit pragul de 2 milioane de utilizatori in randul copiilor si adolescentilor, la nivel global, iar baza totala de clienti ai acestui produs (parinti si copii) a ajuns la 3,5 milioane. In Romania, numarul utilizatorilor Revolut <18 a crescut cu 65%  in ultimul an

AdPlayers. info

Revolut, banca digitala cu peste 40 de milioane de clienti la nivel global, a ajuns la peste 2 milioane de utilizatori ai Revolut <18, aplicatia special conceputa pentru copii si adolescenti cu varste intre 6 si 17 ani.

Potrivit comunicarii Revolut, numarul total al clientilor (parinti si copii) care folosesc aceasta aplicatie depaseste 3,5 milioane de utilizatori. In ultimul an, baza de clienti Revolut <18 in Romania - incluzand copiii si parintii sau tutorii - a crescut cu 65%.

Creata special pentru Generatia Z si Generatia Alpha, Revolut <18 ajuta tinerii sa-si creasca nivelul de educatie financiara si sa inteleaga valoarea banilor, sub supravegherea directa a parintilor si tutorilor. Pentru a tine pasul cu propria evolutie si crestere pe piata, Revolut improspateaza aspectul aplicatiei pentru tinerele generatii si adauga si noi caracteristici.

Printre acestea se numara: un instrument de analiza a cheltuielilor si bugetului, pentru a creste interesul copiilor fata de gestionarea propriilor fonduri, dar si elemente de design care aduc un plus de personalizare, cum sunt wallpaper-ele.

Alte functii adaugate: buzunarele electronice, niste pusculite digitale in care tinerii pot pune deoparte fonduri pentru diverse obiective, optiunea de rotunjire a maruntisului, disponibila gratuit pentru toti utilizatorii, indiferent de planul detinut de adultul caruia i se asociaza contul pentru copii.

In Romania, obiectivele cel mai des setate de tineri sunt: rezerve/economii, cadouri, gadget-uri (pana acum, obiectivele au fost disponibile doar pentru conturile care sunt asociate planurilor cu plata detinute de parinti). Noua caracteristica devenita accesibila tuturor utilizatorilor va contribui la intarirea comportamentului de economisire in randul copiilor si al adolescentilor, ajutandu-i pe acestia sa stranga bani pentru ceea ce isi propun sa obtina - de la un laptop nou la un eveniment sau concert alaturi de prieteni.

„Aplicatia Revolut <18 este special conceputa pentru ca tinerii sa isi atinga obiectivele lor financiare. Cu noile functii anuntate azi, le vom da mai multa incredere copiilor si adolescentilor in capacitatea lor de a-si controla propriile fonduri si de a-si dezvolta comportamente responsabile cu privire la gestionarea banilor”, a spus Carlos Spada, Sef de Produs Revolut <18..

,,In acelasi timp, schimbarile adaugate le vor permite sa isi exprime propria personalitate prin adaptarea designului aplicatiei. Suntem incantati sa vedem atat de multi tineri care aleg Revolut pentru a face primii pasi in lumea banilor sau pentru a-si construi viitoarea independenta financiara”, a adaugat Spada.

Disponibila in peste 20 de piete

Revolut <18 este disponibila in mai mult de 20 de piete, printre care Regatul Unit, Spatiul Economic European (SEE) inclusiv Romania, Australia, Singapore, SUA. In Romania, Revolut a remarcat ca soldul zilnic intr-un cont pentru copii in martie 2024 vs. martie 2023 a fost acelasi, de aproximativ 150 de lei, in timp ce suma medie lunara cheltuita de un utilizator al unui cont de copii Revolut <18 a crescut de la 259 la 339 lei/ luna (+26%, in martie 2024 vs. martie 2023).

In acelasi timp, copiii romani au beneficiat de o alocatie medie saptamanala din partea parintilor de 53 de lei, in martie 2024, in usoara scadere (- 1%) fata de aceeasi luna a anului anterior. Este de mentionat si faptul ca, din ianuarie 2024, alocatia de stat pentru copii a crescut cu 13,8% la 292 de lei (incasata in februarie pentru luna anterioara).

Sfaturi pentru gestionarea bugetului personal

Pentru a ajuta tinerii sa dobandeasca deprinderi sanatoase cu privire la gestionarea bugetului personal, parintii pot face urmatoarele:

1.        Sa gaseasca ocazii obisnuite pentru a discuta despre bani cu copiii. De la stabilirea unui buget pentru cumparaturile de la supermarket pana la comparatiile de preturi,  parintii pot ajuta copiii sa inteleaga adevarata valoare a banilor.

2.        Sa le dea o anumita suma de bani pentru cheltuielile zilnice. Astfel, copiii pot fi responsabilizati sa aiba grija cum cheltuiesc si cum gestioneaza banii pentru diversele proiecte.

3.        Sa isi analizeze comportamentul de consumator. Utilizand alerte pentru depasirea sumei de cheltuit periodic si instrumente de analiza, se pot incadra in bugetul lunar si asta ii poate determina ca data viitoare sa fie mai atenti cu banii.

4.        Sa ajute copiii sa puna bani deoparte pentru a-si realiza anumite visuri. Fie ca e vorba despre un nou joc video sau despre planurile de studii universitare, copiii pot fi ajutati sa utilizeze tehnologia pentru a-si urmari aceste obiective.

5.        Sa le reaminteasca faptul ca toata viata vor trebui sa fie chibzuiti cu banii. Sa insiste cu repetarea comportamentelor dezirabile si sa fie consistenti atunci cand ii invata. Sa se asigure ca discutiile despre finante ii incurajeaza sa puna intrebari si au un ton pozitiv.

Revolut <18 este disponibil pentru copiii si tinerii cu varste intre 6-17 ani in Regatul Unit si in SEE. Actualizarile in aplicatia Revolut <18 se vor realiza treptat. Parintii si tutorii trebuie sa aiba peste 18 ani si sa detina un cont Revolut.

Contul Standard vine cu acces gratuit la un cont Revolut <18 cu caracteristici limitate, in timp ce planurile cu plata Plus si Premium au inclus accesul la 2 conturi pentru copii cu caracteristici complete, iar Metal si Ultra includ 5 conturi Revolut <18 cu toate caracteristicile incluse. Se aplica termeni si conditii. 

40 de milioane de clienti

Revolut este o banca licentiata, care ajuta utilizatorii sa isi foloseasca la maximum fondurile de care dispun. In 2015, Revolut s-a lansat in Regatul Unit, cu servicii de transfer de bani si schimb valutar. In prezent, 40 de milioane de clienti din lume folosesc zeci de produse Revolut pentru a realiza mai mult de o jumatate de miliard de tranzactii pe luna.

Prin intermediul conturilor personale sau corporate, Revolut ajuta clientii de pretutindeni sa-si mentina echilibrul financiar, sa dispuna mai eficient de banii lor, sa se conecteze rapid cu semenii lor sau cu cei apropiati, oriunde s-ar afla.

Mai mult in Banking, Servicii Financiare, Digital

 

 

 


PUBLICITATE: