Primul operator de telecomunicatii care instaleaza statii de incarcare a masinilor electrice. Telekom a semnat dupa licitatii castigate in Galati si alte Primarii din Romania
Joi, 11 Februarie 2021

 

Credit Telekom Romania

Cel mai mare astfel de proiect este la Galati, unde Primaria a decis sa asigure o retea publica extinsa de nu mai putin de 15 statii de incarcare rapida a masinilor electrice, insa Telekom Romania urmeaza sa instaleze statii de incarcare rapida pentru masini electrice si in alte orase din tara, ca urmare a castigarii unor licitatii organizate de Primariile respective

AdPlayers. info

Telekom Romania este primul operator de telecomunicatii care instaleaza, la nivel local, in mai multe orase din Romania, statii de incarcare rapida a masinilor electrice, in linie cu noile tendinte din piata auto si ca raspuns la cresterea numarului de autovehicule electrice in circulatie pe soselele Romaniei, anunta compania. Aceasta este o premiera, in contextul in care mai multe companii de retail si vanzare de combustibili au instalat, in spatiile proprii, astfel de statii de incarcare.

Cel mai mare astfel de proiect este la Galati, unde Primaria a decis sa asigure o retea publica extinsa de nu mai putin de 15 statii de incarcare rapida a masinilor electrice, fiecare dispunand de 50kW in curent continuu si 22 kW in curent alternativ. Fiecare statie instalata de Telekom va putea deservi doua autoturisme electrice sau plug-in hybrid in acelasi timp.

Proiectul statiilor electrice din orasul de la Dunare a fost castigat de Telekom Romania in urma unei licitatii publice organizata de Primaria Municipiului Galati. Durata de implementare a proiectului este de sapte luni, impartita in o luna pentru proiectare si sase luni pentru executie. Garantia pentru lucrare este de 60 de luni. Valoarea totala a contractului este de 2.180.953 de lei+TVA.

Contractul a fost semnat miercuri, la sediul Primariei Galati, la eveniment fiind prezenti primarul Ionut-Florin Pucheanu, respectiv George Ilie, manager Smart City, si Alexandru Nen (Arhitect Solutii IoT si Smart City), din partea Telekom Romania.

”Zonele urbane insumeaza 75% din necesarul de energie si emisiile de carbon ale Pamantului, iar reducerea emisiilor reprezinta o prioritate pentru multe orase si nu este o coincidenta faptul ca numarul vehiculelor electrice este in crestere. Ne bucura faptul ca impreuna cu autoritatile locale avem ocazia sa implementam solutii prin care suplimentam numarul de puncte de incarcare si sa punem Romania pe harta europeana a traseelor de elctromobilitate”, a declarant Alexandru Nen, Arhitect Solutii IoT si Smart City, in cadrul Telekom Romania.

Cele 15 statii de incarcare rapida din Galati vor fi instalate pe Strada Stadionului, la Casa de Cultura a Sindicatelor, in cartierul Tiglina I, pe strada Constantin Levaditti, pe strada Brailei, pe strada Domneasca (sediul Primariei Municipiului Galati), pe Bulevardul Galati, numarul 4C, pe Bulevardul Siderurgistilor, bloc PS2, pe strada Constructorilor (parcare zona Arcada), in parcarea interioara a parcului Rizer, in parcarea Gradina Publica, de pe strada Elena Doamna, pe Bulevardul Brailei – parcare P2 – zona trei Star, in parcarea blocului ANL de pe strada Feroviarilor, in parcarea aferenta parcului Corneliu Coposu, de pe strada Closca, si in parcarea Gradinii Botanice, de pe Bulevardul Unirii.

”Facem astazi un nou pas pentru o dezvoltare sanatoasa a orasului nostru. Galatiul trebuie sa devina un oras verde, iar semnarea acestui contract nu face decat sa demonstreze faptul ca, impreuna cu parteneri de incredere, putem sa indeplinim acest obiectiv”, a declarat la randul sau, primarul municipiului Galati, Ionut-Florin Pucheanu.

Telekom Romania urmeaza sa instaleze statii de incarcare rapida pentru masini electrice si in alte orase din tara, ca urmare a castigarii unor licitatii organizate de Primariile respective. Astfel, la Ramnicu Valcea vor fi amplasate sapte statii de incarcare rapida, iar la Giurgiu patru. Proiectele sunt in derulare si vor fi finalizate in prima jumatate a anului.

In ultimii patru ani, pe de alta parte, Telekom Romania a implementat mai multe proiecte pilot de tip Smart City in Bucuresti, Constanta si Piatra Neamt, care includ solutii pentru parcare si iluminat inteligent, stalp de iluminat multifunctional (cu componenta de supraveghere video, statie de incarcare electrica pentru autovehicule, senzori pentru mediu, display LED), precum si wi-fi gratuit.

Mai mult in Business, Telecom, Smart City


PUBLICITATE: