Prima platforma romaneasca audiobooks. Cu Echo se asculta cartile Trei, Curtea Veche, Nemira, Humanitas, Publica, Crime Scene Press, Niculescu.
Marti, 24 August 2021

 

Prima platforma romaneasca de audiobooks. Se lanseaza Echo.

Detinuta de Ana Nicolau & Radu Nicolau, doi antreprenori din zona editoriala si de tehnologie, si este dezvoltata in parteneriat cu Beat Technology, printre editurile partenere ale platformei Echo, ale caror carti pot fi ascultate in format audiobook se numara Trei, Curtea Veche, Nemira, Humanitas, Publica, Crime Scene Press, For You, Niculescu si altele, astfel ca abonatii sa se bucure de o selectie premium si de o diversitate de domenii: de la fictiune straina, clasica si contemporana, la nonfictiune (istorie, actualitate, mindfulness, business).

AdPlayers. info

Se lanseaza Echo - prima platforma romaneasca de audiobooks. Proiectul Echo a pornit ca un raspuns firesc la noile obiceiuri de consum ale cititorilor, care cauta acum experiente alternative ale cititului si care au un timp din ce in ce mai limitat pentru a aloca lecturii.

,,Intr-o lume din ce in ce mai aglomerata, audiobook-urile salveaza timp cititorilor, permitandu-le sa asculte in trafic, cand alearga, la ora de culcare a copiilor sau in orice alt moment al zilei cand au nevoie de o pauza de la agitatia cotidiana pentru a invata sau pentru a se bucura de un moment de liniste cu autorii lor preferati” isi motiveaza autorii, initiativa. 

,,Aceasta este, de fapt, si misiunea Echo - sa transforme orice moment de rutina intr-unul de poveste, de curiozitate, de invatare. Impreuna cu editurile partenere, Echo a produs continut audio premium inregistrand, pentru prima data in limba romana, numeroase carti cu renume international.”

Potrivit initiatorilor, Echo este prima platforma din Romania care ofera mii de audiobooks in limbile romana si engleza, toate intr-un singur loc. Intreaga experienta a utilizatorului este gandita  in termeni de simplitate – accesul este usor, prin intermediul unei aplicatii care functioneaza pe telefonul mobil sau tableta. Designul este modern si intuitiv, iar modelul de abonare este unul folosit cu succes pe piata internationala de audiobooks, apreciat deopotriva de autori, edituri si utilizatori: ascultatorul va primi un numar de credite in baza unui abonament lunar, cu care va putea cumpara orice audiobook din aplicatie. 

Proiectului Echo i s-au alaturat unele dintre cele mai mari edituri din Romania. Printre editurile partenere ale caror carti pot fi ascultate in format audiobook se numara Trei, Curtea Veche, Nemira, Humanitas, Publica, Crime Scene Press, For You, Niculescu si altele, astfel ca abonatii sa se bucure de o selectie premium si de o diversitate de domenii: de la fictiune straina, clasica si contemporana, la nonfictiune (istorie, actualitate, mindfulness, business).

Platforma Echo este detinuta de Ana Nicolau & Radu Nicolau, doi antreprenori din zona editoriala si de tehnologie, si este dezvoltata in parteneriat cu Beat Technology, o companie care a colaborat cu  platforme de top ale unor edituri din Norvegia, Danemarca, Germania si Spania. Echo este totodata sustinuta de un parteneriat strategic cu reteaua de librarii Carturesti, lider pe piata de carte din Romania.

Radu Nicolau, co-fondatorul Echo: „De cand eram mic ma fascina tot ce tinea de tehnologie. La un moment dat am decis ca e timpul sa incep proiecte mai indraznete pe cont propriu, care sa imi ofere mai multe provocari si puzzles de rezolvat. Asadar, din pasiunea mea pentru cifre, tehnologie, gaming si puzzles, din incercarea de a gasi o solutie pentru «nu citesc mai mult pentru ca nu am timp», a luat nastere Echo. Avem din ce in ce mai multi timpi morti - asteptam in trafic, suntem blocati la cozi, petrecem mult timp in mijloacele de transport in comun etc. Audiobook-urile au devenit o solutie care impaca pasiunea pentru citit si curiozitatea cu orice stil de viata, iar Echo este prima platforma care ofera un astfel de continut premium, in limba romana.”

Despre colaborarea Beat Technology cu Echo, Nathan Hull, Chief Strategy Officer a spus ca: „Beat a construit si sustine principalele platforme construite de editori din Norvegia, Germania, Danemarca si Spania – sa aducem aceasta experienta acumulata de-a lungul anilor pe piata din Romania odata cu lansarea Echo este un moment important pentru noi. Piata de audiobooks este la inceput in Romania, ceea ce le permite lui Echo si Beat sa stabileasca un standard de model de business pe piata si sa seteze un prag inalt pentru calitatea inregistrarilor si un benchmark in experienta ascultatorilor pe viitor.”

Una din sectiunile platformei este cea dedicata continutului pentru copii – povesti, basme, serii cunoscute, care vor face momentele de dinainte de culcare petrecute cu parintii mai frumoase, somnul mai bun sau drumurile cu masina mai prietenoase.

Cateva dintre titlurile bestseller disponibile in format audiobook pe Echo sunt: Biblioteca de la miezul noptii (de Matt Haig), Atomic Habits (de James Clear), Prietena mea geniala (de Elena Ferrante), Acolo unde canta racii (de Delia Owens), O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri (de Neagu Djuvara), O viata pe planeta noastra (de Sir David Attenborough), 12 reguli de viata (de Jordan B. Peterson), Tup. Imposibil e doar un cuvant (de Alex Donovici).

Potrivit dezvoltatorilor platformei, in fiecare luna, la Echo vor aparea noi si noi titluri de la cele mai importante edituri din Romania. Romane clasice sau bestselleruri de ultima ora, carti ale unor scriitori romani si straini, in lectura unor actori si autori indragiti.

Fiindca o experienta audio completa depinde in mare parte de narator, Echo si editurile partenere au ales cea mai potrivita voce pentru fiecare carte si au colaborat cu actori sau oameni de cultura a caror lectura adauga un plus intregii experiente de ascultare: Andi Vasluianu, Andrei Hutuleac, Oana Pellea, Ana Ularu, Victor Rebengiuc, Andrei Plesu, Radu Paraschivescu, Florin Piersic Jr., Corneliu Ulici printre multi altii.

Oricine isi doreste sa incerce experienta unui audiobook bun poate incepe cu 30 de zile gratuite de test, timp in care Echo ofera cadou trei credite cu care pot fi achizitionate pana la 3 audiobooks. Dupa aceasta perioada, exista mai multe optiuni de abonament: Basic - 2 credite incluse (pana la 2 audiobook-uri pe luna); Standard - 3 credite incluse (pana la 3 audiobook-uri pe luna); Premium - 5 credite incluse (pana la 5 audiobook-uri pe luna).

Despre parteneriatul cu Carturesti, Serban Radu, co-fondator: „Ne bucuram sa ne unim fortele in acest proiect care aduce impreuna texte si voci de neuitat, tehnologie si oameni din lumea cartii. Domeniul audiobook-urilor este unul catre care ne-am indreptat si noi atentia in ultimii ani si credem ca Echo este o completare importanta si necesara in ecosistemul cartii din Romania. Recunoastem in acest proiect aceeasi atentie la detalii si orientare catre cititor pe care o cultivam si noi in Carturesti si speram ca cititorii din Romania vor gasi aici platforma perfecta pentru a continua explorarea in lumea cartilor.”

Invitam toti iubitorii de carte sa se bucure de povestile preferate oriunde si oricand si sa transforme fiecare moment intr-unul valoros prin experienta Echo. Cele 30 de zile gratuite de test pot fi activate pe site-ul www.echo.ro, iar aplicatia poate fi apoi descarcata pentru Android din Google Play. In curand, Echo va fi disponibil si  pentru iOS.

Platforma este accesibila de pe urmatoarele pagini:

•Website: echo.ro

•Facebook: facebook.com/EchoAudiobooks

•Instagram: https://www.instagram.com/echo.audiobooks/

•Linkedin: linkedin.com/company/echo-ro

Mai mult in Educatie, Digital

 


PUBLICITATE: