Prima campanie de imagine Coca-Cola cu insight local realizata in Romania
Joi, 27 Aprilie 2006

Prima campanie de imagine Coca-Cola cu insight local realizata in Romania

Prima campanie de imagine Coca-Cola cu insight local realizata in Romania

( AdPlayers.ro ) McCann/Creative Services semneaza prima campanie de imagine Coca-Cola cu insight local, dezvoltata special pentru piata din Sud-Estul Europei. Potrivit agentiei conduse de Bogdan Enoiu, campania a debutat cu spotul TV „Gaseste ceva in care sa crezi” care se difuzeaza incepand cu 14 aprilie 2006, pe principalele posturi de televiziune. Noua campanie Coca-Cola este declinata pe toate canalele de comunicare.

“Suntem foarte atasati de acest spot deoarece face parte din prima campanie de imagine pentru Coca-Cola realizata in Romania, special conceputa pentru tinerii romani pentru dorintele si visurile lor”, Miruna Raclaru - Group Brand Manager, Carbonated Soft Drinks - Bauturi racoritoare carbogazoase, Coca-Cola Romania, Bulgaria si Moldova. “As dori sa le multumesc celor de la McCann pentru intreaga colaborare si mai ales pentru faptul ca au muncit cu pasiune alaturi de noi si pentru ca am gasit impreuna ‘ceva in care sa credem’”, a tinut sa precizeze executivul de marketing Coca-Cola Romania.

De ce “Insight local”?

Conform reprezentantilor McCann, brandul numarul 1 in lume si-a propus dezvoltarea unei platforme de comunicare puternice bazata pe realitati locale, care sa-i permita cresterea relevantei in randul tinerilor. Studiile au identificat faptul ca, din cauza realitatilor socio-istorice locale, tinerii din Sud-Estul Europei nu mai sunt la fel de increzatori in posibilitatile pe care le au, nu stiu sigur ce pot sa devina, iar optimismul inerent varstei este umbrit de un pesimism al greutatilor vietii. Cu toate acestea  tinerii au visuri, aspiratii, sperante, stiu ca au viitorul in fata si vor o viata mai buna decat a parintilor lor. Coca-Cola doreste sa fie alaturi de ei, sa-i inspire si sa le dea incredere in ei insisi.

“Fiecare lucru care ne inconjoara a fost mai intai visul cuiva, asa am pornit”, vorbeste despre campanie, Titus Dumitrescu, Group Creative Director, McCann / Creative Services. “Bicicleta poate ca a fost visul unui om care vroia sa mearga mai repede. Masina a fost visul altui om, caruia bicicleta nu i-a fost de ajuns. Si tot asa. Visele ne dau speranta. Visele ne dau puterea de a crede in orice vrem, in orice ne place si mai ales in noi insine. “

Demarata in august 2005

Dupa spusele reprezentantilor agentiei, campania care a debutat de curand pe TV este rezultatul unui impresionant demers strategic si creativ care a inceput anul trecut in luna august. Aceasta a presupus studii pentru intelegerea psihologiei consumatorului, studii de acceptabilitate a solutiei strategice, a solutiei creative – si, in final, testarea campaniei pe un esantion reprezentativ al publicului tinta.

Asa cum precizeaza agentia, echipa McCann si echipa de marketing Coca-Cola au colaborat foarte strans, la fiecare dintre etapele principale ale proiectului. Si unii si ceilalti il considera cel mai important proiect derulat de cele doua companii, dar si cel mai plin de satisfactii de pana acum, mai spun ei. “Campania a fost nu numai validata de consumatori, dar a generat adevarate reactii de entuziasm in faza de pre-testare”, motiveaza afirmatiile de mai sus reprezentantii McCann.

Echipele

Din partea Coca-Cola au participat la realizarea campaniei Irina Ionescu - Marketing Manager CSD, Bianca Bourbon - Marketing Manager, Miruna Raclaru - Group Brand Manager, Natalia Predut - Senior Brand Manager.

Din partea McCann au contibuit la realizarea campaniei Titus Dumitrescu – Group Creative Director, Radu Tinc – Senior Art Director, Radu Pilat - Copywriter,  Alexandru Dumitrescu – Associate Creative Director, Adrian Botan – Creative Director; Raluca Iacob – Account Manager; Beatrice Iftimi – Group Account Director, Alina Tudose – Strategic Planner, Victor Croitoru – Media Planer, Tiberiu Munteanu – A/V Manager, Marius Botirca –A/V Producer.

Spotul “Believe” a fost produs de Castel Film si regizat de Paolo Amélie.

14 ani de McCann Erickson si Coca Cola Romania

Potrivit agentiei de publicitate, colaborarea dintre agentia McCann Erickson si Coca-Cola Romania a inceput in 1992 si a avut ca rezultat numeroase campanii de succes care au construit un brand puternic, cu relevanta locala.

Iulian Toma info@adplayers.ro

.

.

.

.

.


PUBLICITATE: