Presedintele Edipresse, ales Presedinte al Federatiei Internationale a Presei Periodice
Vineri, 18 Mai 2007

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

Pierre Lamunière, Presedintele Consiliului de Administratie si publisher al grupului international de presa Edipresse, a fost ales Presedinte al Federatiei Internationale a Presei Periodice (International Federation of the Periodical Press – FIPP), spun oficialii de comunicare ai reprezentantilor din Romania.

Potrivit sursei, numirea a avut loc la inchiderea celui de-al 36-lea Congres FIPP – FIPP World Magazine Congress, ce a avut loc pe 15 mai 2007, la Hotel China World din Beijing, China. Pierre Lamuniere a preluat pozitia dupa ce Chris Llewellyn, Managing Director al Emap International, si-a incheiat mandatul de 2 ani de presedinte al asociatiei.

“Intr-o perioada de profunda schimbare a industriei noastre, sunt onorat ca FIPP si boardul acesteia mi-au incredintat mie continuarea acestei misiuni atat de importante”, a spus Pierre Lamunière. „Sunt foarte nerabdator sa incep lucrul cu membrii nostri la o agenda foarte ambitioasa care isi propune sa promoveze importanta revistelor in fata cititorilor, advertiserilor si a creatorilor de politici.”

Lamunière s-a alaturat grupului Edipresse in anul 1977, devenind Chief Executive Officer in 1986. In februarie 2005 a lasat in urma activitatile de management operational de zi cu zi pentru a deveni Presedinte al Consiliului de Administratie si publisher al grupului.

In ce priveste perspectivele industriei, Lamunière este de parere ca: “Industria noastra se confrunta atat cu provocari cat si cu oportunitati. Dar cel mai important lucru de luat in considerare este faptul ca noi suntem producatori de continut ce serveste informarii, educarii si divertismentului.

„Cred ca revistele vor continua sa aiba o pozitie centrala, greu de ignorat in peisajul media. Dar trebuie sa evoluam astfel incit sa ajungem in pozitia ce ne permite sa folosim brand-urile noastre pe multiple canale de distributie”, a continuat Lamuniere.

AdPlayersFile

FIPP

Fondata in anul 1925 ca Federatia Internationala a Presei Periodice (Fédération Internationale de la Presse Périodique), FIPP www.fipp.com  este in slujba editorilor de reviste din toata lumea, promovand interesele comune de ordin editorial, cultural si economic ale consumatorilor si ale editorilor business-to-business, atat prin presa scrisa cat si prin media electronica.

FIPP deserveste o piata globala cu un venit total anual provenit din advertising, in regiune, de 70 miliarde dolari SUA si aproximativ 110.000 titluri, conform cifrelor redate de FIPP World Magazine Trends editia 2006/2007. In prezent FIPP reprezinta 280 de membri din 57 de tari, ceea ce inseamna: 45 asociatii nationale, 170 edituri si 65 membri asociati (incluzand 6 membri individuali).

Edipresse: Cu sediul central in Elvetia, Edipresse isi desfasoara activitatea in domeniul editarii de ziare si reviste, serviciilor tipografice si presa online. Grupul publica peste 150 de titluri si de site-uri web si are peste 3.500 de angajati. Grupul este prezent si in Romania unde editeaza publicatiile tiparite si versiunile online ale titlurilor Avantaje, Elle, Viva, Computer Bild, Familia Mea, Joy, Popcorn, Look, Sana sau Intamplari Adevarate.

Lamunière  este, de asemenea, directorul companiei Lamunière S.A. si a sucursalelor acesteia. Printre posturile sale de conducere din trecut si curente, este si pozitia de director al La Poste, cea mai mare companie elvetiana, in perioada 1997-2002. Lamunière este membru al Consiliului de Conducere al FIPP din aprilie 2002. Este de origine elvetiana si detine o diploma MBA acordata de Wharton School, Universitatea din Pennsylvania, SUA.


PUBLICITATE: