Panasonic va lansa, in martie, frigidere si masini de spalat
Luni, 12 Ianuarie 2009
 ( AdPlayers.ro, Irina Toma )

Panasonic are in intentie sa lanseze pe piata europeana, in martie 2009, frigidere si masini de spalat, se arata intr-o comunicare trimisa AdPlayers, parte a strategiei de dezvoltare a companiei pentru acest an. Potrivit informarii, compania va lansa acest tip de produse in 17 tari din Europa pana la finalul anului financiar 2010, si va continua si in alte tari europene.

Concomitent cu aceasta miscare, Panasonic mai anunta ca este posibil sa se retraga din zone de investitiii mai putin performante, si nu exclude chiar inchiderea unor facilitati de productie daca acestea apartin unor domenii din care compania se va retrage. Intentia face parte din strategia companiei care isi propune sa efectueze o evaluare foarte stricta a intregii afaceri pentru a clarifica in care segmente isi poate extinde activitatea si din care segmente ar trebui sa se retraga.

In acelasi timp, Panasonic si-a stabilit un obiectiv global de vanzari de 15,5 milioane de televizoare cu ecran plat pentru anul fiscal 2010, o crestere de 50% fata de anul curent. Deasemenea, compania are ca obiectiv sa dezvolte relatii de  afaceri cu magazinele de retail aflate in crestere precum hypermarketurile si retailerii foarte mari din Statele Unite si Europa, dar, in acelasi timp sa sporeasca numarul de modele disponibile pe pietele emergente cu 50%, ca parte a strategiei de crestere a vanzarilor.

In strategia de dezvoltare din Asia, compania va urmari sa catige prima pozitie pe aceasta piata, iar pentru indeplinirea obiectivului va recurge la masuri precum extinderea liniilor de produse, la dezvoltarea capacitatilor de productie din regiune si la intensificarea activitatile de marketing in magazine, cu orientare catre aspectele ecologice.

Cu sediul la Osaka, Japonia, Panasonic Corporation este lider international in dezvoltarea si fabricarea de produse electronice sub marca Panasonic, pentru o gama variata de clienti, afaceri si nevoi industriale. Compania ocupa locul al treilea in indexul Fortune 500 Electronics & Electrical Equipment. Reprezentantul Panasonic pe piata locala este, din anul 1996, Panasonic Romania, companie care ii succede societatii ex-distribuitoare Electronica International, cu activitate din anul 1991.


PUBLICITATE: