Omnicom Media Group isi consolideaza structura si in Romania
Joi, 16 August 2007

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Carmen Tanasie a fost numita Chief Executive Officer (CEO) al Omnicom Media Group Romania, a confirmat, pentru AdPlayers, Ruxandra Stefan (foto), Managing Director la OMD Romania, una din companiile membre ale retelelor din cadrul Omnicom Media Group, nume sub care opereaza serviciile de media din grupul de marketing si comunicare Omnicom. 

Executivul OMD Romania a spus ca mai multe detalii privind structura grupului de media Omnicom Media Group in Romania vor fi facute publice cel mai probabil in cursul lunii septembrie. Carmen Tanasie, viitorul oficial Omnicom Media Group Romania, nu a putut fi contactata.

Desi nu a dezvaluit detalii privind numirea noului CEO local al Omnicom Media Group, confirmarea Ruxandrei Stefan vine la scurt timp dupa aparitia in presa a informatiei potrivit careia Tanasie ar urma sa ocupe pozitia executiva in viitoarea structura Omnicom Media Group in Romania.

Pe langa reteaua OMD, prezenta pe piata romaneasca prin OMD Romania, din grupul international de retele media Omnicom Media Group mai fac parte retelele de media PHD si Prometheus. OMD a fost infiintata in Romania in luna noiembrie 2004, avand ca actionari retelele internationale TBWA  (50%) si DDB (50%). Pana la infiintarea sub numele OMD, compania a functionat ca afiliat Omnicom sub numele de Mediaplan, din februarie 2000.

OMD este una dintre cele mai mari companii de comunicare in media internationale. Formata initial de deparatamentelor de media a trei retele de publicitate  globale - BBDO, DDB si TBWA, reteaua de media are sediul central la New York si numara mai mult de 140 de birouri din 80 de tari  din intreaga lume. OMD a fost numita, in 2005, Global Media Agency of the Year de Adweek, si  Media Agency of the Year in Statele Unite de catre Advertising Age.

PHD este una dintre cele mai importante retele de media prezenta in Regatul Unit la Marii Britanii si America de Nord si este recunoscuta international pentru inovativitatea pentru. Este recunoscuta drept Agentia anului de toate cele trei publicatii britanice de media si publicitate. In 2005, Omnicom Media Group a demarat o expansiune globala a retelei cu acoperire Asia Pacific, Europa Continentala, Orientul Mijlociu si Africa.

Noua retea Prometheus Media Services a devenit rapid un lider de piata cu venituri substantiale in Statele. Cu sediul central in Chicago, Prometheus are deasemenea birouri in New York si Londra.


PUBLICITATE: