Noul patron de la Abu Dhabi al Agricost, Al Dahra vrea sa investeasca 500 de milioane USD in Romania
Luni, 24 Septembrie 2018

Credit: Al Dahra

Planul de investitii Al Dahra va fi implementat in mai multe faze in urmatorii ani si va sustine strategia Guvernului de la Abu Dhabi de a asigura necesarul de resurse alimentare pe termen lung.

adplayers. info

In urma achizitiei recente a companiei Agricost si preluarea in concesiune a Insulei Mari a Brailei, cea mai mare ferma consolidata din Europa, compania Al Dahra (Abu Dhabi) intentioneaza sa investeasca inca 500 de milioane de dolari in Romania in urmatorii cinci ani, in diverse sectoare, anunta responsabilii de comunicare ai companiei. Acest anunt coincide cu vizita in Romania a delegatiei formate din echipa de conducere a companiei Al Dahra. In cadrul vizitei, au avut loc mai multe intalniri si discutii cu inalti oficiali din tara.

“Ca urmare a adaugarii Insulei Mari a Brailei la portofoliul nostru global de proiecte agricole, ne dorim sa extindem planurile de investitii Al Dahra dincolo de agricultura, in servicii de calitate, cu valoare adaugata”, a afirmat Khedaim Al Derei, Vicepresedinte si Co-fondator al Al Dahra.

„ Astfel de investitii vor aduce beneficii pentru fermierii romani, vor crea noi locuri de munca pentru cetatenii romani si vor imbunatati accesul produselor romanesti la pietele internationale, prin conexiunile pe care le avem la nivel mondial, stimuland astfel sectoarele agricol si logistic intern. Cel mai important, investitiile vor contribui, la randul lor, la crearea pe termen lung a unei stabilitati in zona productiei agricole pentru Romania, intr-un context benefic pentru ambele parti.”

In ceea ce priveste investitiile in agricultura, Al Dahra are in vedere achizitionarea de teren agricol suplimentar in Romania si va investi in modernizarea portofoliului existent de masini si tehnologii agricole. Obiectivul este de a atinge o productie anuala de un milion de tone metrice de cereale si furaje combinate pana in anul 2022.

In paralel, se va dezvolta un punct de colectare a cerealelor cu silozuri, avand capacitatea de a gestiona doua milioane de tone metrice de cereale de diferite tipuri, provenind atat de la fermele romanesti operate de Al Dahra, cat si de la cele din afara companiei. Centrul de cereale va facilita crearea de inventar strategic, rotatia stocurilor si tranzactionarea pe piata internationala. In plus, pentru a eficientiza prelucrarea si distribuirea stocului furajer, vor fi implementate cinci instalatii de deshidratare si de granulare a furajelor.

Din punct de vedere al investitiilor in logistica si in lantul de aprovizionare, Al Dahra intentioneaza sa achizitioneze un punct de operare la portul Constanta pentru a facilita exportul de cereale si importul de ingrasaminte. Deasemenea, Al Dahra vrea sa constituie o companie de ingrasaminte specializata, responsabila cu importul de ingrasaminte in Romania si comercializarea pe pietele vecine, cu un volum estimat de 350 de mii de tone anual. Primntre intentiile companiei se mai numara deasemenea investitita in modernizarea instalatiilor de incarcare din portul de la Braila, pentru o capacitate sporita a marfurilor si a traficului de nave.

Pe langa acestea,  compania are in plan investitii in sectorul cresterii animalelor, prin infiintarea unor ferme agricole cu capacitatea de a gazdui un efectiv de 150 de mii de capete de specii diferite de animale. In plus, Al Dahra va realiza si alte investitii care vizeaza crearea unei retele eficiente in lantul agricol de pe piata romaneasca, printre acestea numarandu-se fabrici si puncte de ambalare, precum si alte servicii cu valoare adaugata, in functie de cerintele business-ului.

Planul de investitii Al Dahra va fi implementat in mai multe faze in urmatorii ani si va sustine strategia Guvernului de la Abu Dhabi de a asigura necesarul de resurse alimentare pe termen lung. Totodata, acest demers va contribui la diversificarea tipurilor de cereale cultivate in fermele companiei, ceea ce va duce la o gama mai variata de produse destinate portofoliului de clienti din intreaga lume aflat in crestere.

5000 de angajati in 20 de tari. Al Dahra.

Lider multinational in sectorul agroalimentar, compania Al Dahra este specializata in cultivarea, productia si comercializarea de nutreturi si produse alimentare esentiale, precum si in gestionarea de lanturi de aprovizionare. Cu o baza extinsa de clienti in sectoarele guvernamental si comercial, Al Dahra are o acoperire geografica extinsa, cu 5.000 de angajati, operand in peste 20 de tari,deservind peste 45 de piete si ocupand o pozitie de frunte in Asia si Orientul Mijlociu.

Grupul detine sau opereaza terenuri de peste 400.000 de acri in toata lumea, cu 1.200 de puncte de irigare si peste 2.000 de bunuri agricole. Totodata, compania detine si opereaza 15 unitati de prelucrare si ambalare furajera de ultima generatie si are capacitatea de a produce si de a furniza 3 milioane de tone metrice de lucerna si ierburi anual, raspunzand nevoilor din industria produselor lactate si industria cresterii bovinelor.

De asemenea, Al Dahra este un jucator important in ceea ce priveste productia, ambalarea, comercializarea si distributia de cereale, operand trei mori de orez si doua mori de faina cu o capacitate de productie anuala de 500.000 de tone de faina si 500.000 de tone de orez. In plus, compania detine si opereaza un centru de cereale situat strategic in portul Fujairah din Emiratele Arabe Unite, cu 20 de silozuri si cu o capacitate de stocare de peste 300.000 de tone metrice.

Mai mult in Business


PUBLICITATE: