NewsIn si-a dublat afacerea
Duminca, 05 August 2007

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

„Pot sa spun ca valoarea business-ului agentiei s-a dublat de la sfarsitul anului trecut si pana acum”, a declarat, pentru AdPlayers, Alina Lungu (foto)- Marketing Manager la NewsIn, vorbind despre valoarea la care se ridica, in prezent, cifra de afaceri a agentiei de stiri din grupul Realitatea-Catavencu.

Declaratia vine odata cu lansarea noului site newsin.ro, care conform oficialului de marketing, nu mai raspundea nevoilor agentiei, la un an de la aparitia acesteia pe piata. Responsabilul de marketing nu a dezvaluit insa cifrele de afaceri la care face referire.

“Cea mai importanta schimbare la NewsIn este ca si serviciile destinate mass-media ale agentiei de stiri s-au dublat, practic, intr-un an de la infiintare”, a declarat Alina Lungu. “Asta inseamna ca, daca in luna iulie 2006 vorbeam de cateva fluxuri de stiri care aveau ca adresabilitate mass-media, astazi avem 10 fluxuri independente care transmit, fiecare dintre ele, cateva zeci de stiri, zilnic”.

Vorbind despre principalele motive ale lansarii noului site, Alina Lungu afirma ca sunt doua: “Primul motiv ar fi ca agentia de stiri s-a dezvoltat foarte mult si vechea structura nu mai era in concordanta cu totalitatea serviciilor pe care le ofera NewsIn”.

„Al doilea, este acela de a oferi clientilor posibilitatea de a naviga usor prin toate serviciile, in acelasi loc”, sustine responsabilul de marketing. “In plan secundar au mai existat cateva motive : am vrut sa modificam  designul, pentru ca acesta sa fie unul intuitiv pentru utilizator, si am cautat sa asiguram, deopotriva, functionalitate noului site”.

“Pe de o parte, au existat obiectivele de comunicare agregata a pachetelor de servicii oferite de NewsIn, si bineinteles, am avut in vedere clientul, care vrem sa aiba primul de castigat, inclusiv financiar, din achizitionarea unor pachete suplimentare”, continua oficialul de marketing. „Pe noul NewsIn.ro, clientul are acces mai usor la intreaga oferta NewsIn, de unde posibilitatea de a alege singur acele pachete care ii satisfac pe deplin nevoile”, explica ea.

“Pana acum, site-ul de pachete destinate mass-media era diferit de cel care avea ca tinta companiile”, mai aminteste Lungu.

Noul site are si optiunea unei perioade de accesare gratuita a serviciilor NewsIn (Free Trial n.r.). Potrivit Alinei Lungu, aceasta depinde de client si pachetele pe care si le doreste. “In principiu, este vorba de cateva zile”, spune ea, dezvaluind limitele accesarii gratuite.  “Nu exista o perioada de proba standard. Ea depinde de nevoile fiecarui client si de existenta sau nu a unei relatii contractuale cu NewsIn”.

AdPlayersFile NewsIn

Parte a trustului Realitatea – Catavencu, agentia de stiri NewsIn s-a lansat in luna iulie 2006. Conform reprezentantilor companiei, printre serviciile profesionale ale agentiei se numara furnizarea integrata de stiri, in regim on-line, rapoarte de cercetare, statistici si profiluri financiar-contabile de companie, la care se adauga biografiile managerilor si specialistilor din fiecare domeniu. Datele sunt actualizate zilnic, saptamanal si lunar.

Pe noul newsin.ro, clientii agentiei vor putea accesa si fluxul video oferit de agentie, NewsIn si Realitatea TV fiind, potrivit agentiei, primele companii media care furnizeaza un flux video pentru televiziune ce acopera principalele evenimente din Romania, la cele mai inalte standarde tehnice. Fluxul video este completat de o arhiva video, disponibila la cerere.

Site-ul contine si o sectiune Print, care prezinta primul proiect editorial al NewsIn, anuarul de publicitate AdRating. Potrivit agentiei, AdRating este o publicatie bilingva (RO-EN), care ofera profesionistilor in marketing primul rating al agentiilor de publicitate din perspectiva performantei in afaceri, vazuta in functie de impactul pe care il are activitatea acestora asupra afacerii clientilor, prin prisma unui set de criterii care includ: dinamica afacerii, performanta de new business, constanta in afaceri, notorietatea si contributia la afacerea clientului.

.


PUBLICITATE: