Micii producatori artizanali, pe Raftul cu Bunatati Locale, la Profi Super Bistrita, Beclean si Nasaud
Luni, 06 Martie 2023

 

In cadrul programului, zilnic, produse delicioase si sanatoase de la peste douazeci de producatori locali listati in aceste magazine pot fi acum descoperite aici, in functie de sezonalitate.

AdPlayers. info

Bistrita, Beclean si Nasaud se alatura oraselor in care magazinele Profi Super gazduiesc Raftul cu Bunatati Locale, sub umbrela celui mai amplu program pentru sustinerea micilor producatori locali, initiat de Profi.

In cadrul programului, zilnic, produse delicioase si sanatoase de la peste douazeci de producatori locali listati in aceste magazine pot fi acum descoperite aici, in functie de sezonalitate. De la dulceata delicioasa de caise cu samburi decojiti, la zacusca taraneasca cu hribi sau ghebe, de la telemea si branza de burduf facuta in cooperativa de la Sangeorz Bai, la mezelurile si specialitatile din carne preparate ca pentru propria familie, de la produse din pastrav, la miere curata sau dulciuri gatite cu drag, fiecare produs provine dintr-o gospodarie sau cooperativa din Bistrita-Nasaud.

”Punem suflet in Romania pentru ca Romania la care visam e construita cu sufletul. La fel sunt si  initiativele acestor oameni harnici si priceputi care pregatesc bunatati la ei in gospodarie sau in cooperative. Impreuna, punem acum pe mese tot ce este mai sanatos si mai bun. Profi ii incurajeaza si ii sustine sa-si mentina modul traditional de a face ceea ce stiu cel mai bine si ne bucuram sa-i ajutam sa ajunga la vecinii care viziteaza Raftul Bunatatilor Locale in Profi”, a declarat Calin Costinas, Director General adjunct Profi, la evenimentul de lansare din Bistrita.

Astfel, in fiecare zi, Raftul cu Bunatati Locale isi intampina cu preturi mici clientii la Profi Super in Bistrita la adresa Cuza-Voda nr.2B, in Nasaud pe B-dul Granicerilor nr. 34 si in Beclean la adresa Piata Libertatii nr. 2.

Producatorii sunt incurajati sa mentina modul de preparare mostenit din strabuni si sa nu cedeze tentatiei de a isi industrializa productia, in defavoarea gustului si mestesugului care sta in spatele produselor traditionale. Comunitatea locala economiseste acum si timp, si bani, timp in care, cumparand de la producatorii locali, contribuie la sustinerea lor si la pastrarea mestesugului gastronomic specific zonei. Acesta este si motivul pentru care produsele sunt puse la vanzare in cantitati limitate si doar in magazine selectate. Accentul este pus pe prospetimea si productia artizanala specifica fiecarei localitati sau zone in care apar produse pe Raftul cu Bunatati Locale.

„Bunica gatea extraordinar si m-a inspirat sa caut sa-i calc pe urme. Tatal meu a crescut intr-o familie in care erau 16 copii care de care mai pofticiosi si prima data am gatit pentru parintii mei, veniti de la camp. Mai tarziu, am inteles ca locul unde mi-am petrecut copilaria este  intr-un tinut binecuvantat, la Romuli, cu raul Salauta care hraneste pamantul cu apa curata, inconjurat de natura. Am revenit aici dupa studii culinare aprofundate si am cautat sa imbin mosternirea de familie, cu cea lasata de Dumnezeu si sa ofer celor din jur mesele gustoase si sanatoase pe care le merita”, povesteste Chef Nina Rus, specialistul din spatele produselor Comgirius, disponibile din 2 martie la Profi Super din Bistrita, Nasaud si Beclean, pe Raftul cu Bunatati Locale.

,,Pastravaria noastra este acum chiar pe raul Salauta si toate procesele de preparare sunt manuale. La Raftul cu Bunatati Locale aducem salate de icre cu reteta unica, patentata, zacusca cu pastrav afumat cu 70% carne si restul legume proaspete din comunitate si pastrav afumat traditional cu lemn de fag si conuri de brad, fara niciun alt conservant. Toate sunt facute exact cum le pregatim pentru familie, fara conservanti. Ne bucuram ca Profi ne ajuta sa aducem produsele noastre unor oameni noi, pastrand retetele traditionale si fara a avea o presiune de a produce mai mult si de a schimba in vreun fel modul sanatatos si traditional in care ne-am obisnuit sa facem totul”, a adaugat Chef Nina Rus.

Potrivit companiei, pentru Profi, sustinerea producatorilor locali inseamna actiuni concrete, realizate in sprijinul acestora. Echipa retailerului ii ajuta in realizarea documentatiei si obtinerea avizelor necesare pentru vanzarea conforma a produselor lor,  faciliteaza distributia acestora  prin flota retelei si chiar ofera suport in promovarea produselor. Profi le ofera micilor producatori locali si conditii comerciale preferentiale preluand marfa  direct de la unitatea de productie,  achitand-o rapid si nefacand retur de produse.

Primul Raft al Bunatatilor Locale a fost prezentat de Profi in septembrie 2022 la Festivalul de la Apos, fiind urmat de introducerea lui in magazine din Cluj si Dambovita. In 2023, Profi isi propune sa aduca Raftul cu Bunatati Locale cu produse de carmangerie, conserve, lactate, oua, panificatie, peste, produse apicole, legume si fructe in 10 zone ale tarii si sa reuneasca cel putin 100 de producatori locali.

Cu 28.000 de angajati in 1.652 de magazine proprii si Partener prezente in 794 de localitati urbane si rurale, Profi este cel mai mare angajator privat din Romania. PROFI SUPER, PROFI CITY, PROFI GO si PROFI LOCO, cele patru formate de magazin ale retelei, desfac o gama de 5.000 de produse apreciate de cei peste 1,2 milioane de clienti care isi fac zilnic cumparaturile in aceste magazine. Mai bine de 94% din aceste produse provin de la furnizori din Romania. Cifra de afaceri a retelei, de 11,6 miliarde lei, plaseaza compania pe locul trei in retailul romanesc.

Mai mult in Campanii, Retail


PUBLICITATE: