Magnum Communications s-a afiliat la un business de 300 de Milioane de Lire Sterline
Miercuri, 27 Aprilie 2011


Mihaela Ionescu, Managing Partner si Laurentiu Daniel Ionescu, Managing Director 
Magnum Communications & Public Affairs


 (AdPlayers, Iulian Toma)

Magnum Communications & Public Affairs s-a afiliat la compania britanica Bell Pottinger Group, divizia de relatii publice a agentiei independente Chime Communications plc din Marea Britanie. Compania este listata pe bursa de la Londra si a realizat in 2010 o cifra de afaceri de 300 de milioane de lire sterline si un profit brut de 150 de milioane de lire sterline.

„Ne dorim prin know-how-ul adus din Marea Britanie sa ridicam stacheta relatiilor publice din Romania. Desi sunt in topul celor mai importante companii de profil, spre surprinderea mea, partenerii nostri nu participa la festivaluri de relatii publice si comunicare”, afirma pentru AdPlayers Laurentiu Daniel Ionescu, Managing Director al Magnum Communicationsn & Public Affairs. „Noi avem de munca” imi spunea de curand unul din managerii Bell Potinger de la Londra, motivand lipsa de la competitiile internationale de comunicare ale agentiei”.

Tinta: Comunicare comerciala si comunicare politica

Infiintata in 1994, Magnum Communications & Public Affairs a avut in ultima vreme o activitate de cabinet de consultanta in comunicare. Compania revine in piata de servicii de comunicare la inceputul acestui an cu o echipa de 7 consultanti si avand ca tinta atat clienti din domeniul comercial, cat si marketing politic.

Conform acordului de afiliere, Magnum Communications & Public Affairs si companiile grupului Chime Communications vor colabora atat in vederea atragerii de noi clienti majori de pe piata romaneasca, cat si pentru manageriere clientilor internationali care isi desfasoara activitatea si in Romania.

Printre clientii traditionali ai grupului Bell Pottinger prezenti si in Romania se numara Vodafone, HP, Unilever, Visa, Airbus, Cadbury, Muller, DP World, RBS, International Rugby Board, G4S, Aviva, Emirates, Texaco, Toshiba, Imperial Tobacco etc.

Numele Bell Pottinger Group este legat si de echipa de consultanti politici condusa de Lord Tim Bell, care de-a lungul timpului a consiliat presedinti de state si de guverne din mai multe tari din lume. Printre cele mai importante personalitati ale lumii care au beneficiat de consilierea oferita de echipa Lordului Bell se afla: Margaret Thatcher, Nelson Mandela, Sultanul Bruneiului, Printul Charles, Boris Yeltsin, Ronald Reagan, George Bush Senior, Vladimir Putin etc, precum si guverne ale unor state precum China, Ucraina, Finlanda, Spania, Pakistan, Rusia, Austria, Bahrein, Qatar, Chile, Belarus, Malta, Brazilia, SUA, Japonia, Egipt, Turcia, Mexic, Georgia si altii.

Actionari si clienti

Magnum Communications & Public Affairs este detinuta de Laurentiu Daniel Ionescu (43 ani) – Managing Director (60%), si Mihaela Ionescu (34 ani) – Managing Partner (40%). L.D. Ionescu lucreaza in media si comunicare din 1990, an in care a infiinta in timpul studentiei revista Dialog 22, aparuta pe 3 ianurie 90. A facut deasemenea parte din echipa „bulinei rosii” a Evenimentului Zilei, prima echipa a ziarului aparut in iunie 1992. Fosta coordonatoare a departamentului politic al de curand relansatului B1TV,  Mihaela Ionescu a mai fost jurnalist la Cronica Romana, Evenimentul zilei, Cotidianul si va conduce departamentul de marketing politic al agentiei. 

Agentia are in portofoliu servicii de consultanta, strategie si implementare in comunicare, government & political relations, reputation management, media relations, csr, crisis management etc, inclusiv servicii de  business intelligence, prin intermediul echipei proprii, precum si cu sprijinul specialistilor britanici. 

Printre clientii recent castigati de Magnum se numara Ness Technology Romania, Climtech, Electrochim, Eco Industries Group, Fondul de Protectie a Victimelor Strazii, Alianta pentru Promovarea Romaniei si este in negocieri cu mai multe conturi internationale ale Bell Potinger Group de la Londra.

Mai mult in PR, AdPlayersREPORT.


PUBLICITATE: