Ines pregateste primul pachet HDTV
Vineri, 16 Martie 2007

Ines pregateste primul pachet HDTV

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

„În momentul de fata, posesorii de receptoare HD Ready nu le pot folosi la adevarata valoare din cauza lipsei de programe HD”, este de parere Radu Rusu, Operations Manager iNES IPTV Division. „Estimam ca pâna în luna mai 2007, iNES va putea oferi clientilor sai primul pachet de programe HD din România”, a mai spus executivul primului serviciu din România care ofera televiziune prin IP.

Rusu a mai spus ca ”majoritatea celor care opteaza pentru serviciul iNES IPTV sunt posesorii unor receptoare TV foarte performante, de tip LCD sau Plasma TV si îsi doresc o calitate a semnalului superioara serviciilor clasice de cablu”.

Printre clientii serviciului IPTV oferit de catre iNES si cel al receptoarelor de tip LCD si Plasma TV exista înca un punct comun si anume, ambele categorii fac parte dintr-un public cu venituri medii spre high, pasionat de cele mai noi tehnologii si care pune accent pe calitatea serviciilor si a produselor de care beneficiaza.

Procentul de dezvoltare al serviciilor de tip IPTV estimat de iNES, anume 200%-300% în 2007, este mult mai mic decât cel estimat de retaileri pentru vânzarile de astfel de echipamente. Reprezentantii Flamingo estimeaza si ei ca anul acesta, interesul cumparatorilor pentru televizoarele de tip LCD si Plasma TV va creste de aproximativ 10 ori, comparativ cu 2006. 

La nivel international se estimeaza ca vânzarile de televizoare LCD va atinge pâna în 2011 aproximativ 106,2 milioane unitati. Nivelul pietei globale de televizoare LCD a fost în 2006 de 37,1 milioane unitati. În ceea ce priveste televizoarele de tip Plasma, vânzarile la acest tip de echipamente se estimeaza sa atinga doar 22,8 milioane unitati la nivel mondial pâna în 2011.

AdPlayersFile

iNES IPTV este primul serviciu din România care ofera televiziune prin IP (Internet Protocol). Serviciul IPTV (sau "TV over IP"), disponibil în doar câteva orase ale lumii, este oferit acum de iNES clientilor, prin intermediul retelei proprii de fibra optica, utilizând o conexiune FTTH (Fiber-to-the-Home), începând cu 1 octombrie 2005.

Denumita si "Televiziune IP", IPTV utilizeaza tehnici de flux video pentru a furniza programe de televiziune sau video selectate, la cerere (Video On Demand - VOD).


PUBLICITATE: