Inauguralul Gigant al Presedintelui Obama a utilizat 200.000 metri patrati de materiale imprimate pe printerele de format mare VUTEk
Joi, 26 Februarie 2009
 ( AdPlayers.ro, Irina Toma )

Seria de evenimente inaugurale de instalare a Presedintelui SUA, Barack Obama, a utilizat peste 200.000 metri patrati de materiale publicitare, produse de unul din modelele de imprimate de format mare VUTEk de la Electronics For Imaging, Inc. (n.r. EFI; Nasdaq: EFII), lider mondial in solutii de tiparire digitala de mari dimensiuni, au afirmat pentru AdPlayers oficialii companiei Leykom, reprezentantul EFI si VUTEk, in Romania.

Produsa de modelul VUTEk QS3200 de 3.2 metri, comanda de tipar digital de mari dimensiuni a fost onorata de Hargrove Inc., contractant general oficial al Inauguralului Prezidential American, si unul dintre  contractantii majori ai evenimentelor inaugurale prezidentiale, incepand cu instalarea Presedintelui Harry Truman, din 1949.

700 de angajati pentru tipar de mari dimensiuni la instalarea lui Obama

Contractorul general care a facut fata cerintelor speciale de securitate si viteza pentru productia materialelor de mari dimensiuni destinate evenimentelor de instalare ale Presedintelui American, compania Hargrove Inc., are 200 angajati permanenti, echipa care a crescut la un numar de 700 in timpul pregatirilor Inauguralului American. 

Potrivit lui Earl C. Hargrove, fondatorul companiei Hargrove Inc, pregatirile pentru orice inaugural prezidential au loc intr-o perioada de timp foarte scurta, dar pentru ca amploarea evenimentul capata o anvergura mondiala, livrarea produselor si serviciilor utilizate la toate nivelurile trebuie sa functioneze 100%. 

Oficialul Hargrove spune ca programul foarte strict al evenimentelor dedicate instalarii presedintelui Obama, cumulate cu inaltele conditii de securitate pe care le necesita evenimentul, au testat cu adevarat modelul VUTEk QS3200 produs de EFI, imprimante de format mare despre care fondatorul companiei sustine ca a functionat foarte bine, indiferent de incarcarea la care a fost solicitata.

44 evenimente, 200.000 metri patrati si 25.000 de elemente de tipar de mari dimensiuni

„Aveam nevoie ca VUTEk-ul nostru sa produca materiale de calibru prezidential, intr-o perioada de timp foarte precisa”, a spus si Fred Strickland, Director of Productions, Hargrove. „Am dus la capat 44 de evenimente in 34 de locuri distincte. De cei 200.000 metri patrati de materiale au fost nevoie pentru crearea a 25.000 de elemente inaugurale de mari dimensiuni distincte”. 

Conform directorului de productie Hargrove, cele 25.000 de elemente distincte au fost produse pentru diferite locatii si au fost folosite pentru scene, decorarea peretilor, pana la sigilii prezidentiale.  

Potrivit presedintelui Tim McGill, compania Hargrove produce sute de elemente inaugurale de la 30 inch, la 12 metri, dar pentru Neighborhood Ball, locul unde s-a desfasurat si primul dans al Presedintelui si al Primei Doamne a Americii, compania a produs un sigiliul tridimensional de 16 metri in diametru pentru scena circulara special construita pentru acest eveniment.

3,2 metri High-Definition Print, 1080 DPI si viteza

Cu o latime maxima de imprimare de 3,2 m, conform oficialilor de comunicare EFI, modelul VUTEk Q23200 produce imagini de exceptie, combinand tehnologia High-Definition Print (HDP, n.r. tipar de inalta definitie) cu viteze mari de productie capabile in acelasi timp sa produca imagini de 1080 DPI.

„EFI este mandra ca puternica noastra imprimanta de format mare VUTEk a jucat un asemenea rol important in evenimente inaugurale ale Presedintelui Obama”, a adaugat si Chuck Dourlet, Vice President Marketing, EFI VUTEk.

Reprezentantii VUTEk mai arata ca cele 4 sau 6 canale de culoare, si optional un al saptelea canal de cerneala alba, livreaza un numar nelimitat de aplicatii ale imprimantei de format mare de la EFI. Modelul care a servit pentru productia materialelor destinate seriei de evenimente de instalare a presedintelui american a fost dealtfel premiat cu „Best Superwide Printer of the Year in 2007” de catre European Digital Press (EDP) Association.

„Firmele de tipar de mari dimensiuni din Romania pot baneficia de avantajele oferite de imprimantele VUTEk obtinand astfel printuri de o calitate exceptionala la viteze de peste 150 metri patrati pe ora, la rezolutii de pana la 1080 dpi”, au afirmat pentru AdPlayers oficalii de relatii publice Leykom. „Pentru intreaga gama de imprimante de format mare VUTEk comercializate de Leykom pe piata romaneasca se asigura un service profesional de catre ingineri certificati din Romania, Grecia, Olanda, Germania sau Belgia”.


AdPlayersPROFILE: EFI, VUTEk, LEYKOM

EFI, VUTEk

Conform oficialilor Leykom, reprezentantul EFI si VUTEk in Romania, solutiile integrate de la creatie la tipar digital furnizate de EFI sunt capabile de performante, economii de costuri si productivitate in activitatea de tipar digital de mari dimensiuni. 

Lider mondial concentrat in solutii inovative de tipar digital, portofoliul companiei EFI include marci cum sunt Fiery® servere de tipar digital color; VUTEk® imprimante de format mare, cerneluri UV si pe baza de solventi; 

Hargrove

Contractantul general al Inaguralului American, compania Hargrove Inc beneficiaza de facilitati de productie care includ spatii de fabricatie de 35.000 metri patrati, 5.000 mp spatii destinati cernelurilor (paint shop), 4.400 metri patrati pentru atelierul art, 24.000 metri patrati destinati graficii computerizate, 135.000 metri patrati hala de productie si depozitare, precum si un studio complet de design.


Leykom

Infiintata in 2003, Leykom este o companie ce reprezinta pe piata romaneasca o gama larga de marci necesare furnizorilor de produse si servicii pentru industria productiei publicitare, precum si arhitecturii interioare si exterioare in constructii. 

Leykom este reprezentant pe piata romaneasca a unor marci precum VUTEk – tipar digital de mari dimensiuni, HP – tipar de mari dimensiuni, Flexa – trimmere,laminatoare si accesorii pentru industria publicitara, FOTOBA - trimmere, Visual - display-ere si sisteme de afisare, 3M - folii autocolante, adezivi si benzi adezive, folii reflectorizante, folii securitate si antiefractie; Mactac - folii autocolante; Avery Dennison - folii autocolante; Vikuiti 3M – folii pentru proiectie, Starflex - Bannere PVC, SIOEN - prelate camioane, DI-NOC 3M - folii decorative, Makrolon – policarbonat, Marcryl fs - placi acrilice, Foamalux - placi PVC, MADREPERLA - placi acrilice turnate, Reflectiv - folii decorative, 3P Inkjet Textile - canvas si panza, Stahls - folii si prese pentru termotransfer.

PUBLICITATE: