Demisie la varful grupului Publicis dupa ce a afirmat ca femeile din publicitate sunt fericite daca nu sunt in pozitii de conducere
Miercuri, 10 August 2016


foto: saatchikevin.com

Una din legendele publicitatii mondiale, (Sir) Kevin Roberts, Head Coach Publicis Groupe, Executive Chairman al Saatchi & Saatchi/Fallon si Membru al Consiliului Director si-a dat demisia dupa ce a afirmat ca femeile din publicitate sunt fericite daca nu sunt in pozitii de conducere

adplayers. Iulian Toma

Una din legendele publicitatii mondiale, (Sir) Kevin Roberts, Executive Chairman Saatchi & Sattchi se retrage de la conducerea  retelei de agentii dupa o declaratie nefericita intr-un interviu in Business Insider care a starnit un adevarat scandal in presa internationala de la The Guardian pana la Wall Street Journal.

Dupa ce Roberts a afirmat in Business Insider ca femeile din publicitate sunt fericite daca nu sunt in pozitii de conducere, insusi Maurice Levy, numarul unu al grupului de marketing si comunicare Publicis, a calificat  drept inacceptabila pozitia Executive Chairman-ului Saatchi & Saatchi.

Desi ulterior si-a cerut scuze pentru declaratia ofensatoare la adresa colegelor de breasla, Kevin Roberts a anuntat deja ca se va retrage in urmatoarea perioada din toate pozitiile pe care le detine in cadrul retelei Saatchi & Saatchi si a grupului Publicis.

Intr-o pozitie publica, Publicis Groupe a anuntat ca a luat nota de decizia lui Kevin Roberts de retragere din conducerea Saatchi & Saatchi si a grupului, proces care va dura datorita importantei pozitiei detinute incepand cu 1 septembrie a.c. si se va incheia in luna mai 2017. Kevin Roberts detine pozitia de Head Coach de Publicis Groupe, Executive Chairman al Saatchi & Saatchi/Fallon si Membru al Consiliului Director.

Considerat drept una dintre cele mai valoroase „active” de inspiratie grupului Publicis dar si recompensat ca atare cu pachete de milioane de euro pe an, presedintele executiv Saatchi & Saatchi este una din personalitatile care a influentat multe din performatele uneia dintre cele mai creative retele de agentii din publicitate mondiale.

Mai mult in Business, 

PUBLICITATE: