Crestere cu 11% a cifrei de afaceri Profi, la 12.9 Mld lei in 2023, comparativ cu anul precedent
Joi, 23 Mai 2024

Andrei Bica, Director Financiar, Profi "Rezultatul este influentat totodata de modul nostru de finantare si de cresterea accelerata a ROBOR din ultimii doi ani, care este de 2-3 ori mai mare fata de anul 2021, ceea ce genereaza cheltuieli semnificative cu dobanda. In orice caz, subliniez inca o data faptul esential ca Profi este o companie sanatoasa, care plateste impozit pe profit."

AdPlayers. Info

Rezultatele finaciare auditate pentru anul 2023, publicate de curand de Profi, evidentiaza o crestere semnificativa a cifrei de afaceri cu 11% fata de anul precedent, ajungand la valoarea de 12.9 mld RON, dupa ce in 2022 a crescut cu 22% fata de 2021, anunta compania.

Raportata la o baza mare din 2022, cresterea de 11% marcheaza un salt de 1.3 mld lei, in concordanta cu o rata anuala de crestere CAGR de 16% pe ultimii 5 ani.

 "Asa cum mentionat in fiecare an, pentru noi rezultatul net nu este semnificativ, fiind influentat de factorii specifici unei companii care a trecut prin valuri successive de M&A, cu un goodwill foarte mare care doar conform standardelor locale de contabilitate se amortizeaza si impacteaza artificial negativ rezultatul net, cu sute de milioane de lei. Conform standardelor internationale IFRS insa, acest goodwill nu se amortizeaza si asadar nu influenteaza negativ rezultatul net," declara Andrei Bica, Director Financiar, Profi.

"Rezultatul este influentat totodata de modul nostru de finantare si de cresterea accelerata a ROBOR din ultimii doi ani, care este de 2-3 ori mai mare fata de anul 2021, ceea ce genereaza cheltuieli semnificative cu dobanda. In orice caz, subliniez inca o data faptul esential ca Profi este o companie sanatoasa, care plateste impozit pe profit."

Potrivit companiei, in 2023, Profi a deschis si remodelat 160 de magazine dintre care 87 magazine noi - cele mai numeroase din comertul modern romanesc, in timp ce pozitia Cash a companiei este extrem de solida si stabila, desi in 2023 a rambursat sute de milioane de lei in contul datoriei bancare.

,,Ceea ce conteaza pentru evaluarea businessului Profi este EBITDA IFRS, care in 2023 a crescut cu 17% fata de anul trecut, pana la valoarea de 690 de milioane de lei, demonstrand inca o data ca Profi stie sa-si creasca businessul an de an." adauga oficialii companiei.

Cu aproape 28.000 de angajati in mai bine de 1.713 magazine proprii si Partener prezente in aproape 850 de localitati urbane si rurale, Profi este cel mai mare angajator privat din Romania.

PROFI SUPER, PROFI CITY, PROFI GO si PROFI LOCO, cele patru formate de magazin ale retelei, desfac o gama de 5.000 de produse pentru cei peste 1,2 milioane de clienti care isi fac zilnic cumparaturile in aceste magazine. Mai bine de 94% din aceste produse provin de la furnizori din Romania.

Mai mult in Business, Retail, Management, AdPlayersREPORT


PUBLICITATE: