Clientii de masini noi? 70% persoane juridice!
Luni, 06 Aprilie 2009
 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

„In secolul XXI nu se mai poate face business fara mobilitate, iar peste 70% din clientii de masini noi sunt persoane juridice”, afirma Brent Valmar (foto), Director General, Porsche Romania, intr-o pozitie critica fata de ordonanta guvernului privind deducerea a doar 30% a cheltuielilor auto.

Porsche Romania, importatorul marcilor Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche, SEAT, Škoda, Volkswagen, Volkswagen Autovehicule Comerciale si Weltauto - autovehicule de ocazie, se declara astfel impotriva prevederilor capitolului II din legea nr. 571/2003 privind masurile in domeniul politicii fiscale.

Cu peste 4.500 de angajati in reteaua celor 96 de distribuitori din intreaga tara si 566.178 de contracte de reparatii in service semnalate la finele anului 2008, reprezentantul importatorului considera deductibilitatea a doar 30% din cheltuieli o masura total aberanta, care va favoriza reparatiile in unitati de service neautorizate si va conduce la cresterea evaziunii fiscale.

“Legislatia Ordonantei de Urgenta a legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal este total aberanta, intrucat va favoriza vanzarea de masini second-hand la negru, lucru care va suprima vanzarea de masini noi.” a spus Brent Valmar. „ Faptul ca nu se va mai permite deducerea cheltuielilor cu masinile de firma, va favoriza reparatiile la colt de strada, cand ne reparam cu totii masinile in garaje sau in spatele blocului. Vom asista la un salt inapoi cu 20 de ani, iar toate investitiile in retelele autorizate de service si in instruirea de personal calificat se vor duce pe apa sambetei si pe cale de consecinta se vor reduce dramatic incasarile din T.V.A. la bugetul de stat, masura propusa avand un efect contrar celui dorit. Romania este in continuare o tara submotorizata, iar industria auto a adus ani de-a randul mii si mii de masini noi, si o data cu asta, contributii semnificative la bugetul asigurarilor de stat, de sanatate, facilitand multe locuri de munca. Astfel, adoptarea acestor modificari la Codul Fiscal in vigoare va genera o mare gaura in bugetul de stat si un blocaj al activitatii economice. Incasarea de T.V.A. de la toate achizitionarile de masini noi va afecta principalii agenti fiscali. In secolul XXI nu se mai poate face business fara mobilitate, iar peste 70% din clientii de masini noi sunt persoane juridice.”, a conchis seful Porsche Romania.


PUBLICITATE: