Claudiu Serban va fi Director General Adjunct la Ringier
Marti, 13 Februarie 2007
Claudiu Serban va fi Director General Adjunct la Ringier

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

De la 1 martie 2007, Claudiu Serban (foto) va fi numit Director General Adjunct al companiei Ringier Romania, urmând sa-l secondeze pe Alexander Theobald în conducerea Ringier de pe piata româneasca, anunta editorul, într-o comunicare remisa AdPlayers. Claudiu Serban va continua sa conduca Divizia de Reviste a Companiei Ringier Romania.

Potrivit Ringier, în noua pozitie, Claudiu Serban va asigura managementul firmei în absenta lui Alexander Theobald în ceea ce priveste chestiunile care tin de partea operationala a afacerii, în activitatea de zi cu zi. De asemenea, va superviza direct si Divizia de Servicii, care include departamentele: On-Line, TV Cooperation (departamentul care va raspunde de coordonarea dintre Ringier si Kanal D), IT, Productie si Tipografie. Toate celelalte responsabilitati si roluri curente din cadrul Companiei ramân neschimbate.

Claudiu Serban va fi Director General Adjunct la Ringier“Pentru a putea realiza obiectivele strategice ale companiei si pentru a asigura cresterea si în continuare, am identificat ca era nevoie sa numesc un adjunct care sa ma secondeze în managementul unor proiecte”, motiveaza decizia Alexander Theobald, General Manager al Ringier Romania. “Acesta va trebui, de asemenea, sa se ocupe de activitatea de zi cu zi atunci când eu va trebui sa ma dedic suta la suta laturii strategice a afacerii”

Alexander Theobald spune ca a decis noua pozitie împreuna cu Board-ul din Zurich, si ca acest rol poate fi indeplinit cu succes de Claudiu Serban. “Este unul dintre cei mai experimentati si maturi manageri de media pe care i-am întâlnit, iar cunoasterea pietei locale, precum si talentul demonstrat, sunt cea mai buna recomandare pentru acest post”.

“Sunt onorat de aceasta numire”, a spus Claudiu Serban, noul Director General Adjunct de la Ringier. „Lucrez pentru Ringier de aproape 15 ani pentru ca îndelunga traditie pe care compania o are în media a trasat una dintre valorile pe care le apreciez cel mai mult în media: corectitudinea fata de cititori, parteneri, colegi si autoritati”.

„Pana în anul 2000, nu concepeam sa schimb cariera jurnalistica pe una de management în media (publishing), dar mai târziu am descoperit ca publishing-ul este cu adevarat fascinant daca îl faci cu pasiune”, continua Serban. “Acum mi se ofera posibilitatea de a fi mai aproape si de alte domenii ale managementului de media si gasesc acest lucru foarte provocator si stimulant, mai ales într-o companie cum este Ringier”.

AdPlayersFile

Claudiu Serban (Biografie)

Claudiu Serban (36) si-a inceput cariera in media in anul 1992, in calitate de corector al revistei “Baricada”. Ulterior, ca tehnoredactor in cadrul echipei care a lansat cotidianul “Meridian”, a contribuit semnificativ la designul ziarului si in special al layout-ului primei pagini.

In 1992, Claudiu Serban se angajeaza la editura elvetiana Ringier, care abia intrase in Romania pentru a-si lansa aici primul sau titlu: Capital. Claudiu Serban a facut parte din prima echipa a revistei, ca tehnoredactor.

In 1995, Claudiu Serban se muta la Libertatea ca Sef de Productie, responsabil de coordonarea interna in procesul de elaborare a editiilor, pana la momentul trimiterii catre tipografie. In aceasta pozitie, Claudiu Serban a fost lider de proiect pe cea mai importanta schimbare in modul de tiparire: de la tiparul cu plumb, la tiparul de tip off-set. Astfel, Libertatea devenea primul ziar color de pe piata romaneasca. Anul urmator, Serban este numit Redactor Sef Adjunct al ziarului Libertatea.

In 1997, lui Claudiu Serban i se incredinteaza un alt proiect de pionierat al companiei: lansarea primului titlu dedicat femeilor in segmentul revistelor, Unica.

In 1998, Ringier decide sa intre si in segmentul ghidurilor TV, pe un domeniu ocupat de patru titluri, dintre care unul beneficia de suportul sustinut al unui canal TV. Claudiu Serban a lucrat la planul de afaceri al acestei lansari si a asigurat conceptul editorial si coordonarea echipei TV mania. La scurt timp, acesta este numit Redactor Sef al nou lansatei reviste, care, potrivit editorului, devine lider de piata in segmentul ghidurilor TV in ceea ce priveste vanzarile.

In 1999, Ringier achizitioneaza cel de-al doilea ziar al sau, Gazeta Sporturilor, iar Claudiu Serban este numit Lider de Proiect, pentru a deveni la scurt timp Redactor Sef. Sub indrumarea sa, spune Ringier, Gazeta a fost primul ziar sportiv care a abordat formatul compact. In numai cateva luni de la preluarea conducerii de catre Serban, cotidianul isi dubleaza vanzarile, dar în contextual restructurarii majore a portofoliului de titluri operate de catre Ringier in anul 2000, se decide vanzarea titlului.

In 2000, Claudiu Serban devine Director Editorial al Diviziei de Reviste, care la acea vreme numara patru titluri: Unica, TV mania, Bravo si Lumea Femeilor. Anul urmator, este numit Director executiv al Diviziei de Reviste. Potrivit Ringier, sub conducerea sa, portofoliul de reviste al companiei Ringier a crescut continuu, iar in prezent numara 8 titluri independente, dar si multe extensii de brand.


PUBLICITATE: