Campanie publica de strangere de fonduri si finantare cu 5 milioane de lei de la Fundatia Vodafone Romania pentru renovarea si dotarea sectiilor de nou-nascuti
Marti, 25 Mai 2021

 

Fondul de finantare „Viata pentru Nou-Nascuti” este pus la dispozitia ONG-urilor cu expertiza in implementarea de proiecte in sectorul medical

AdPlayers. info

Fundatia Vodafone Romania demareaza o campanie publica de strangere de fonduri si lanseaza o linie de finantare in valoare de 5 milioane de lei numita „Fondul Viata pentru Nou-Nascuti” destinata renovarii, modernizarii si dotarii cu echipamente medicale a compartimentelor si sectiilor de neonatologie din spitalele publice din intreaga tara.

Pentru suplimentarea bugetului existent care sa permita extinderea proiectului in cat mai multe unitati medicale, fundatia anunta si o campanie publica de strangere de fonduri. Astfel, initiativa Fundatiei Vodafone Romania se adreseaza pe de o parte organizatiilor neguvernamentale cu expertiza in derularea de proiecte pe zona medicala care sunt chemate sa trimita propuneri de proiecte si pe de alta parte cetatenilor si companiilor care pot redirectiona impozitul pe venit, respectiv profit, dar pot face si donatii prin SMS.

Perioada de inscriere a proiectelor de catre ONG-uri este pana la data de 9 iulie a.c. Dupa aceasta perioada, propunerile sunt evaluate de un juriu format din: Dr. Maria Stamatin, sefa Sectiei de Terapie Intensiva Neonatala a Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Cuza Voda” Iasi, dr. Monica Surdu, medic specialist neonatolog, Sectia de Terapie Intensiva Neonatala a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Andrei” Constanta, dr. Catalin Cirstoveanu, seful Sectiei de Terapie Intensiva Neonatala a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Sklodowska Curie” Bucuresti, Dana Pirtoc, directorul executiv al Asociatiei pentru Relatii Comunitare, Dragos Rosca, membru in Consiliul Director al Asociatiei pentru Relatii Comunitare si CEO al Delta Asset Invest, expertul in politici de sanatate Vlad Mixich, jurnalistul si bloggerul Vlad Petreanu, Irina Margareta Nistor, Presedintele Onorific al Fundatiei Vodafone Romania, Livia Dumitrescu, membru in Consiliul Director al Fundatiei Vodafone Romania, Director Executiv Legal & Ethics Renault Romania, Mihnea Radulescu, Membru in Consiliul Director al Fundatiei Vodafone Romania, Director Vodafone Business Unit si Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania. Proiectele castigatoare vor fi anuntate pe 1 octombrie a.c. Calendarul complet al rundei de finantare este disponibil pe site-ul programului.

„Reducerea mortalitatii infantile este una dintre cele mai stringente nevoi pentru care Ministerul Sanatatii s-a angajat sa aloce fonduri prin Programul National de Redresare si Rezilienta, in planul mai amplu de digitalizare a sectorului medical. Apreciem eforturile depuse pana acum de Fundatia Vodafone Romania si de alte entitati neguvernamentale pentru renovarea, modernizarea si dotarea cu echipamente medicale a sectiilor de neonatologie din tara” a spus a spus Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila.

,,Este nevoie in continuare de investitii si de implicare sustinuta pentru a aduce toate sectiile de neonatologie din spitalele publice romanesti la standarde europene. Investitiile Ministerului Sanatatii vor fi directionate catre sectiile de neonatologie de nivel III, complementare proiectelor anuntate de Fundatia Vodafone Romania si care sunt destinate compartimentelor si sectiilor de nivelul I si II”, a adaugat ministrul

„Sunt mai bine de 8 ani de cand Fundatia Vodafone Romania a inceput lupta pentru sansa la viata a celor mai vulnerabili membri ai societatii. In continuare, Romania are cea mai mare rata a mortalitatii infantile, aproape dubla fata de media tarilor Uniunii Europene. E firesc sa nu abandonam lupta si sa ne propunem sa facem mai mult si mai multi” a declarat Angela Galeta, directorul Fundatiei Vodafone Romania.

,,Am avut parteneri extraordinari din randul ONG-urilor in cele doua proiecte anterioare si suntem convinsi ca impreuna cu donatorii si sponsorii care se vor alatura demersului nostru, cu societatea civila, cu autoritatile, cu administratorii spitalelor putem schimba statisticile si putem da tuturor nou-nascutilor prematur sau cu afectiuni medicale severe sansa sa fie tratati in unitati spitalicesti dotate corespunzator”, a continuat oficialul Fundatiei Vodafone.

Campania publica de strangere de fonduri se deruleaza in perioada mai 2021 – decembrie 2022. Donatiile se pot face pe pagina special dedicata https://fundatia-vodafone.ro/tine-romania-in-viata/ sau prin SMS, trimitand textul RITM la numarul scurt 8845 pentru 2 euro/ lunar. 



Pana acum, Fundatia Vodafone Romania a investit direct 16 milioane de lei in construirea si apoi extinderea Sectiei de Terapie Intensiva Neonatala a Spitalului „Marie Sklodowska Curie” si in modernizarea sectiei cu acelasi nume din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Andrei” Constanta. Ambele sectii au fost dotate cu aparatura medicala de ultima generatie, inclusiv cu doua solutii de telemedicina pentru monitorizarea de la distanta a pacientilor, transmiterea securizata de imagini si parametri medicali in timp real si organizarea de videoconferinte.

„La Vodafone, avem un angajament clar de a asigura incluziunea pentru toti membrii societatii, incepand cu cei mai vulnerabili si inca din primele ore de viata care pot fi decisive pentru nou-nascutii prematur sau cu afectiuni medicale severe. Pe unul dintre cele doua proiecte majore derulate de Fundatia Vodafone Romania, respectiv renovarea Sectiei de Neonatologie a Spitalului din Constanta, l-am vazut crescand din prima zi, cu toate provocarile aferente unui asemenea proiect. Imi exprim increderea ca vom reusi impreuna sa continuam si sa ajungem la cat mai multe sectii de neonatologie, sa dublam resursele anuntate de fundatie si odata cu ele numarul nou-nascutilor salvati”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania. 

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei peste 20 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.132 de programe derulate de 730 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut aproape 3 milioane de beneficiari - copii, tineri, varstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 30 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/  si www.facebook.com/fundatiavodafone

Mai mult in Campanii, Responsabilitate Sociala, CSR,


PUBLICITATE: