Calin Fusu, Neogen, la achizitii pe apa: ,,Pariem in continuare pe market place-uri, iar Sailo a reusit sa transforme sailingul,(...), intr-o experienta disponibila si maselor"
Vineri, 14 Iunie 2019

 

Calin Fusu, Neogen, la achizitii pe apa: "Pariem in continuare pe market place-uri, iar Sailo a reusit sa transforme sailingul, o activitate de cele mai multe ori premium, intr-o experienta disponibila si maselor”

Adplayers. Iulian Toma

"Pariem in continuare pe market place-uri, iar Sailo a reusit sa transforme sailingul, o activitate de cele mai multe ori premium, intr-o experienta disponibila si maselor” a afirmat pentru AdPlayers, Calin Fusu, fondatorul Neogen, la preluarea de catre Grupul Neogen a 9,4% din actiunile Sailo.com, echivalentul Airbnb pentru ambarcatiuni, evaluat la peste 7 milioane de dolari.

„ Adrian este un antreprenor roman care este determinat sa cucearsca si alte continente, iar noi incercam sa sustinem antreprenorii romani care vor sa depaseasca granitele" a adaugat fondatorul Neogen pentru AdPlayers

Grupul Neogen a achizitionat 9,4% din actiunile Sailo.com, un marketplace prin care se pot inchiria ambarcatiuni din peste 100 de tari din America de Nord, America de Sud, Europa si Asia. Capitalizarea post investitie se ridica la 9 milioane de dolari

Neogen intra astfel pe piata inca mica, dar foarte dinamica, a inchirierilor de ambarcatiuni, estimata sa atinga 70 de miliarde de dolari la nivel mondial in 2022, cu 65% peste nivelul de 45 de miliarde de dolari inregistrat in 2018.


“Perceputa ca o nisa rezervata doar celor cu venituri mari si foarte mari, inchirierea de ambarcatiuni are potential tocmai pentru ca devine din ce in ce mai accesibila nu doar celor care au o pasiune pentru sailing, dar si grupurilor sau familiilor care vor sa-si petreaca o vacanta in larg la costuri uneori similare, sau chiar mai mici, decat cele hoteliere", declara Calin Fusu.

“Piata a prins val si va creste tot mai mult in urmatorii ani si, desi majoritatea business-urilor din domeniu provin din SUA, doua treimi din piata este generata de Europa", declara Adrian Gradinariu, fondatorul companiei Sailo.

Compania Sailo Inc. a fost infiintata in SUA in anul 2015 de catre un antreprenor roman, Adrian Gradinariu, care a petrecut peste 10 ani in Silicon Valley pentru ca ulterior sa se mute in New York si sa puna bazele platformei online, Sailo.com, prin care se pot inchiria ambarcatiuni de toate tipurile si dimensiunile, oriunde in lume.

Cu sedii in New York si Miami, Sailo are in prezent peste 10.000 de ambarcatiuni active pe site, pornind de la barci de viteza, veliere si pana la iahturi de lux si de tip charter. In plus, clientii pot opta si pentru alte servicii conexe, precum inchirierea unei barci impreuna cu un skipper acreditat sau chiar cu un echipaj extins, atunci cand vorbim de ambarcatiuni mari.

Compania Neogen SA a fost infiintata in anul 2000 si s-a specializat pe dezvoltarea de business-uri de succes de tip marketplace in zona online, cele mai importante fiind BestJobs, Vivre, Clever Taxi (vanduta intre timp la Daimler), iTaxi (Moldova), Frisbo, Conso.ro si Casta.ro.

Mai multin Interactive, Digital


PUBLICITATE: