Calin Fusu (Neogen) investeste 500.000 de euro in agentia casta.ro pentru un Clever Taxi in imobiliare care sa eficientizeze "dispetcheratele" individuale
Miercuri, 03 Aprilie 2019


Credit: Calin Fusu

Calin Fusu, CEO, Neogen, pentru AdPlayers: "Aplicand tehnologie si branding putem construi un Clever Taxi care sa eficientizeze ‘dispetcheratele’ individuale si sa reduca costul agentului per tranzactie. Casta va prelua aducerea vanzatorilor - agentii avand mai mult timp pentru consultanta live oferita clientilor.

adplayers. Iulian Toma

Neogen investeste 500.000 de euro in agentia imobiliara casta.ro, cu scopul de a construi un nou Clever Taxi in imobiliare care sa eficientizeze ‘dispetcheratele’ individuale si costurile pe tranzactie. Grupul nu este prima data la o astfel de investitie. Neogen a construit sau a investit in cateva dintre cele mai de succes platforme din Romania: BestJobs, Clever Taxi (vanduta la Daimler) sau Vivre Deco.

Contactat de catre AdPlayers in legatura cu motivele si obiectivele investitiei, Calin Fusu, fondator si CEO al grupului Neogen, a afirmat: "Piata de agentii imobiliare este incremenita in modele de afaceri dinainte de era  calculatoarelor, cu comisioane pe masura. Aplicand tehnologie si branding putem construi un Clever Taxi care sa eficientizeze ‘dispetcheratele’ individuale si sa reduca costul agentului per tranzactie. Casta va prelua aducerea vanzatorilor - agentii avand mai mult timp pentru consultanta live oferita clientilor."

Potrivit companiei, Casta.ro vine cu o noua abordare asupra intermedierii tranzactiilor imobiliar, adresata proprietarilor care sunt reticenti in a colabora cu agentiile imobiliare traditionale. Primul lucru inovativ pe care il aduce Casta pe piata este chiar pretul. Astfel, ei au inlocuit comisionul procentual din valoarea imobilului cu un onorariu initial de 100 euro, la care se adauga un onorariu de succes in momentul in care imobilul este vandut.

Pentru onorariul initial, Casta ofera vanzatorilor de imobile o gama completa de servicii: vizita unui expert imobiliar, evaluarea proprietatii, poze profesioniste, postarea anuntului de vanzare pe portaluri imobiliare, precum si asistenta la negocieri si finalizarea tranzactiei.

"La Neogen suntem interesati de modele care pot aduce eficienta in piete fragmentate. Piata de agentii imobiliare este una care poate beneficia de reducerea preturilor si cresterea calitatii serviciilor." a conchis Calin Fusu.

Potrivit companiei, Casta.ro isi propune sa construiasca un brand cu prezenta si vizibilitate la nivel national, ceea ce va aduce mai multi clienti expertilor imobiliari care sunt parteneri Casta.

Compania este condusa de Radu Theodorescu, fost director de vanzari la imobiliare.ro. "Prin Casta Imobiliare vom oferi servicii de calitate clientilor nostri la un pret rezonabil. Vom veni cu o abordare diferita, eficienta, axata spre nevoile tuturor celor implicati in piata imobiliara din Romania." a declarat oficialul de vanzari casta.ro.

Mai mult in Business, Digital, Interactive, PR


PUBLICITATE: