Business de aproape 2 mln. EUR in marketingul si comunicarea din Romania se extinte in Europa. Grupul Infinit Agency deschide in Olanda.
Marti, 21 Iunie 2016

adplayers. Iulian Toma

Cu un busines de aproape 2 mln. EUR in Romania (1,7 mln. de euro), Infinit  Solutions Group se extinde in afara granitelor Romaniei. Pe membrii si fondatorii grupului de comunicare digitala Infinit i-am prins in drum spre Amsterdam. Dar nu era singura escala a echipei prin Europa. Si nu este in vacanta, ci cu treaba. Infinit se extinde cu noi birouri ale grupului in Europa.

Un grup fondat de fratii Cernatescu, Alex Cernatescu vorbeste in premiera in adplayers despre motivatia expansiunii in afara granitelor tarii a afacerii de marketing si comunicare fondata in Romania acum 9 ani. Prima tinta: Olanda. Tinta extinsa: 2-3 birouri in regiunea Benelux, urmand  in viitor grupul sa se gandeasca la si la alte piete.

Potrivit fondatorilor, deschiderea noului sediu din Rotterdam, Olanda,reprezinta o expansiune organica dupa ce agentia deserveste cu succes de cativa ani branduri si companii din intreaga lume in diferite teritorii. Planul de expansiune nu se limiteaza la Olanda, agentia pregatind de peste 2 ani si alte 3 zone cheie din Europa si Orientul Mijlociu, zone care sunt parte din planul de business development pe termen mediu.

Odata cu deschiderea noilor birouri, grupul de comunicare cauta sa isi extinda si echipa, cu precadere in zona de client service, pentru administrarea serviciilor pentru clientii internationali din portofoliul grupului.

Tot cu ocazia extinderii, Infinit Solutions Agency intra si intr-un proces de rebranding devenind, simplu, INFINIT AGENCY. Noua identitate vizuala are la baza viziunea agentiei (“suntem exploratori”), iar noul logo, inspirat din steaua nordului, isi propune sa transmita viziunea agentiei impreuna cu un “fresh vibe” care vine sa inspire echipa si partenerii catre cucerirea de noi oportunitati. Noul website Infinit Agency va putea fi accesat la www.infinitagency.com .


Unde si cum se va extinde Infinit Agency pe piata internationala?

Alexandru Cernatescu - Group CEO & Co-Founder - Infinit Agenc, pentru adplayers.

Ce cautati la Amsterdam si de ce mergeti acolo? (Ultima data v-am prins in drum spre Dubai)

Am fost si in Rotterdam si in Amsterdam – tu ne-ai prins in cel din urma. Eram in drum spre noul nostru birou Infinit si spre cateva meetinguri cu clientii nostri de acolo!

Ce vrea Infinit de la Olanda?

Intrebarea corecta e ce vrea Infinit de la Olanda si apoi de la Europa...si apoi de la intreaba lume ☺ Lasand „semi-gluma” la o parte, deschiderea noului birou Infinit din Olanda este primul pas din planul nostru de extindere internationala.

Cine si ce anume v-a determinat sa va extindeti in Olanda? Ne puteti da si nume de clienti?

Ne-a determinat experienta super buna pe care am avut-o pana acum lucrand pentru clienti de acolo si clientii de afara in general si felul in care ne-am inteles cu oamenii din aceasta tara. De asemenea este un punct strategic foare important pentru intreaga zona, punct din care putem servi mai multe tari apropiate si anume zona BENELUX. Vom reveni foarte curand cu niste lansari de acolo si cu clientii – construim „case-study-urile” chiar in aceste momente.

Cum va fi Infinit Olanda: echipa, servicii, clienti pentru care veti lucra?

Avem deja acoperita in biroul olandez o zona de content, una de client service local, management si vanzari. De asemenea mai este bineinteles si partenerul nostru de acolo care se ocupa cu conducerea si dezvoltarea business-ului local.

Ce se intampla la Bucuresti si ce se face la Amsterdam?

Idea este sa punem practic specialistii nostri romani in fata clientilor din afara, aratand astfel valoarea lor si facand proiecte de calitate. Credem, deci, foarte mult, in a efectua si livra aproape toate serviciile disponibile in Romania si de a avea, cum spuneam, in mai multe tari, doar partea de interfata, content, partial client service, management local si vanzari.

Mai aveti in plan si alte "destinatii" spre care "zburati" cu serviciile?

Da, mai avem si vom mai face o serie de anunturi foarte curand chiar pe aceasta tema. Vrem sa ne focusam pe maxim 2-3 birouri externe pe termen mediu si sa livram bine, apoi vom vedea cum mergem mai departe.

E foarte important de asemenea sa nu uitam ca in paralel cu aceste extinderi de business trebuie sa ne extindem si echipa, deci le luam pas cu pas ca sa livram in continuare foarte bine atat catre noii clienti din afara dar mai ales catre clientii Infinit din Romania, care sunt si vor fi cei mai importanti pentru noi indiferent cat ne vom extinde in afara granitelor Romaniei.

Ca o completare finala – cautam constant oameni valorosi pe care sa ii alaturam echipei Infinit, acei oameni care vor sa faca o diferenta reala. Cautam mai ales pe zona de client service pentru clientii internationali, oameni care au o anume specificitate, dorinta si skill-uri necesare sa demonstreze inafara tarii ce poate face o agentie romaneasca! conchide Alexandru Cernatescu - Group CEO & Co-Founder - Infinit Agency.

De la Infinit Solutions (2007) la grupul Infinit  Agency (2016)

Scurt istoric al grupului Infinit.

Agentia independenta Infinit Solutions a fost creata de catre doi frati din Bucuresti, Alex Cernatescu si Andrei Cernatescu, in anul 2007. Ccmpania a devenit, rapid, una dintre cele mai mari agentii digitale din Romania, deservind branduri precum Skoda, Porsche Romania,Microsoft, Praktiker, Ytong, Huawei, Honda, Angelini, CEC Bank, Generali si multe altele. 

In ultimii 9 ani, agentia a evoluat de la un start-up romanesc la un grup european cu servicii integrate in domeniul sau, care aduce sub umbrela sa o abordare globala a solutiilor tehnologice, digitale dar si de comunicare.

Clientii grupului gasesc abordari “end-to-end” de la strategie, creatie, concept pana la implementari complete si management de campanii, inclusiv media planning si buying, dar si implementari de solutii web, mobile (apps) sau software foarte complexe.

Construit pe o baza de servicii digitale, Infinit Solutions Group este un grup de agentii de comunicare full services ce ofera servicii la cheie de la consultanta si analiza de business pana la strategie, project management, servicii de creatie, web development (PHP - Magento, Drupal, Wordpress, Custom si .NET), mobile development (iOS, Android), media buying, planning si raportare prin agentia de media din grup, The MasterPlan Agency. Cea mai noua divizie a grupului, Infinit Academy, ofera clientilor grupului servicii de training, cursuri si masterclass-uri despre digital, tehnologie si marketing.

Mai mult in AdPlayersReport, Interactive, Business


PUBLICITATE: