Burda Romania a preluat Casa Lux
Miercuri, 17 August 2005

( AdPlayers.ro ) Concernul german de presa Burda a preluat Casa Lux. Publisherul german si casa de editura  romaneasca de reviste au semnat un contract in acest sens la sfarsitul saptamanii, iar Burda isi va intra efectiv in drepturi la sfarsitul anului 2005.

Burda Romania a preluat Casa Lux

Tranzactia este estimata la cateva milioane de euro, insa editorii nu au furnizat informatii in privinta valorii acesteia. Preluarea casei de editura Casa Lux este dupa toate probabilitatile si cea mai importanta tranzactie pe piata publicatiilor romanesti dupa trecerea cotidianului Evenimentului Zilei in portofoliul trustului de presa Ringier.

Burda Romania a preluat Casa Lux

“Rational, acesta este un pas responsabil care urmeaza proiectul initial, si anume sa asigur revistelor mele perspectiva si stabilitate prin inserarea lor intr-o companie internationala atat de serioasa.” a declarat Mariana Braescu, proprietar si Presedinte Director General al companiei Casa Lux. “Cu toate acestea, din puncte de vedere sentimental, pentru mine a fost o decizie foarte grea. Casa Lux este viata mea, este inima mea. Rasplatita cu dragostea cititorilor si colaboratorilor mei, numele Doamna Casa Lux imi ramane drept cea mai pretioasa medalie.” A incheiat Mariana Braescu.

Burda Romania a preluat Casa Lux

“Cred ca aceste doua companii se potrivesc perfect, sunt ambele companii de familie” spune Michael Schroeder, Director General Burda Romania, si viitorul proprietar al casei de editura. “ De asemenea revistele noastre se completeaza reciproc. Sunt foarte onorat sa continui munca excelenta pe care Doamna Mariana Braescu, impreuna cu echipa de la Casa Lux, au facut-o in toti acesti ani.”

Noua achizitie “va consolida pozitia Burda pe piata romaneasca si ii va permite sa ii ajunga din urma pe ceilalti mari competitori” sustin oficialii Burda Romania.

Cele doua parti sustin ca prezenta Marianei Braescu in companie si consilierea de catre aceasta a noilor proprietari va asigura o tranzitie lipsita de probleme. “Ca director fondator, numele Doamnei Mariana Braescu va fi mentionat in mod adecvat pe coperta fiecarei reviste” mai spun oficialii Burda Romania.Burda Romania a preluat Casa Lux

Burda Romania editeaza titlurile Ioana, Cool Girl, Copilul meu, Gradina mea de vis, Ioana Horoscop, Secretele Bucatariei, Locuinta mea, Burda, Perfect pentru Casa mea, cataloagului Autospecial, Frizuri si, cea mai recent lansata din protofoliul international, revista Men’s Health.

Trustul Casa Lux editeaza 6 reviste lunare Casa Lux, Casa de Vacanta, Practic in bucatarie, Practic - Idei pentru casa, gradina si apartament, Draga Mea si Carticica Draga Mea pentru copii, precum si Colectia Carticica Practic(a).

Burda Romania a preluat Casa Lux

Potrivit casalux.ro, casa de editura Casa Lux a avut in 2003 o cifra de afaceri de 79,1 miliarde de Lei (2,1 milioane de Euro), cu un profit brut de 27,3 miliarde de Lei (728.000 Euro). Trustul de presa Casa Lux a inregistrat in primele 6 luni ale anului 2004 o cifra de afaceri de 51.8 miliarde de lei (1.276.000 Euro), cu o crestere de 33,5% fata de aceeasi perioada a anului 2003 si un profit brut de 22.9 miliarde de lei, cu o crestere de 73% fata de primul semestru al anului precedent. ( Irina Toma, Iulian Toma)


PUBLICITATE: