Bucegi scoate din buzunar aproape 300.000 lei in “Meserii pentru Romania"
Luni, 24 Noiembrie 2014
 adplayers. Iulian Toma

Bucegi scoate din buzunar aproape 300.000 lei in “Meserii pentru Romania”. Trei licee cu clasa a 13-a din Bucuresti si din tara care formeaza meseriasi vor primi fiecare cate 97.500 lei in sprijinul implementarii proiectelor educationale. Actiunea are loc in cadrul programmului “Meserii pentru Romania” desfasurat in perioada 15 septembrie-9 noiembrie, proiect care si-a desemnat castigatorii.

„ Prin programul de dotari inceput acum, am vrut sa ajutam si scolile sa pregateasca mai bine viitorii meseriasi, piatra de temelie a tarii, si sa ii facem si pe romani sa isi recastige respectul in meseriile lor, sa constientizeze utilitatea lor”, a declarat Narcis Horhoianu, Marketing DirectorHEINEKEN Romania.

Trei scoli cu clase postliceale au fost premiate de juriul format din reprezentanti Junior Achivement si  HEINEKEN Romania: Castigatorii sunt Colegiul Tehnic „Petru Rares” din Bucuresti, singura scoala din judetul Gorj care formeaza meseriasi in domeniul veterinary - Liceul Tehnologic Barsesti, Targu Jiuuna din scolile din domeniul alimentar cu rezultate bune in ceea ce priveste integrarea absolventilor pe piata muncii - Colegiul Agricol si de Industrie Alimentara „Vasile Adamachi” din Iasi.

Programul „Meserii pentru Romania” a fost lansat in cadrul platformei cu acelasi nume, ca urmare a unui studiu efectuat de D&D Research, la initiativa Bucegi, care a aratat ca cererea romanilor pentru meserii este mare - peste 53%.

In competitia „Meserii pentru Romania”, lansata de berea Bucegi in luna august, incolaborare cu organizatia non-guvernamentala Junior Achievement, s-au inscris 101 scoli postliceale si licee cu clasa a 13-a. Școlile inscrise in competitie au profile intre cele mai diverse, de la comert si industrie alimentara, sudura, pana la telecomunicatii, silvicultura si design vestimentar.

 Mai mult in Business


PUBLICITATE: