Banca Comerciala Romana, IKEA, Borsec, L'Oreal si OMV - marci de top pentru Milenialii din Romania. Studiu QUDAL - QUality meDAL
Luni, 20 August 2018
Cercetarea ICERTIAS QUDAL – QUality meDAL MILLENNIALS 2018/2019  s-a  desfasurat prin intermediul unui sondaj online pe piata romaneasca in timpul lunii iunie 2018, pe un esantion de 1.200 de respondenti – Milenialii din Romania (Varsta 18-37).

adplayers.info

Cel mai recent Studiu ICERTIAS QUDAL – QUality meDAL MILLENNIALS 2018/2019 din Romania, din luna iunie 2018, a aratat ca generatia Milenialilor din Romania a apreciat atat marcile internationale, cat si pe cele locale, releva cercetarea care s-a  desfasurat prin intermediul unui sondaj online pe piata romaneasca in timpul lunii iunie 2018, pe un esantion de 1.200 de respondenti – Milenialii din Romania (Varsta 18-37).

Potrivit comunicarii ICERTIAS, Banca Comerciala Romana a fost votata drept reprezentanta de cea mai buna calitate din categoria banci, in timp ce IKEA s-a aflat pe primul loc la categoria mobilier. De asemenea, milenialii din Romania au considerat ca Borsec este cea mai buna in categoria de apa minerala carbogazoasa, iar L’Oreal in categoria sampon, in cadrul studiului de piata independent QUDAL – QUality meDAL Millennials 2018/2019 referitor la cea mai buna calitate oferita pe piata romaneasca.

Cateva dintre celelalte castigatoare pe categorii au fost Zaganu (categoria bere bruna); Chio (categoria chips); Apple (categoria laptop/notebook); Meridian Taxi (categoria servicii de taxi); Catena (categoria farmacii); Delimano (categoria vase pentru gatit); eMAG (categoria magazine online); Samsung (categoria producatori de telefoane mobile); Garnier (categoria vopsea pentru par); OMV (categoria benzinarii); Olympia (categoria maioneza, categoria mustar); Lipton (categoria ceai).

Milenialii, cunoscuti deasemenea sub numele de Generatia Y, sunt grupul demografic care urmeaza Generatiei X. Nu exista date precise privind inceputul sau incheierea acestui grup. Demografii si cercetatorii in mod curent utilizeaza inceputul anilor '80 pentru anii de nastere de inceput si jumatatea anilor '90 sau inceputul anilor 2000 pentru anii de nastere de incheiere.

Generatia milenialilor se bazeaza pe informatiile disponibile pe Internet, pe recomandarile unor persoane necunoscute, accepta cu usurinta produse si servicii noi, isi doreste sa fie inovatoare, nu discipol si determina cresterea si dezvoltarea economica.

Potrivit informatiilor furnizate de ICDERTIAS, grupul milenialilor detine astazi cea mai mare putere de cumparare insemnand ca acum acestia ar trebui sa fie de importanta suprema pentru orice producator si furnizor de servicii, pentru a castiga increderea si banii milenialilor, in fata concurentei. 

Melenialii reprezinta deja cel mai important grup de consumatori astazi. Spre exemplu, generatia milenialilor este cea mai mare din istoria Americii – mai mare chiar si decat generatia Baby Boom. (sursa: Forbes)

Pornind de la aceste schimbari semnificative in trendurile curente, tot mai multe companii directioneaza activitatile proprii de marketing spre generatia Y – Milenialii. Generatia Y, cum mai este numita, reprezinta in prezent cel mai important grup de consumatori care la randul sau rezulta in studiul QUDAL – QUality meDAL Millennials.

ICERTIAS QUDAL – QUality meDAL Millennials 2018/2019 - Metodologie si esantionare

Studiul de piata ICERTIAS QUDAL – QUality meDAL Millennials 2018/2019 (www.qudal.com) in Romania a fost desfasurat de catre organizatia elvetiana ICERTIAS - International Certification Association GmbH (www.icertias.com).

Studiul s-a desfasurat in luna iunie 2018, utilizand un chestionar online pe un esantion de 1200 de utilizatori romani de internet cu varsta cuprinsa intre 18-37 de ani (generatia milenialilor),  dupa metoda Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness (CAWI - DEEPMA).

Companiile nu se pot nominaliza ele insele si nici nu se pot inscrie direct in cadrul studiului de piata QUDAL – QUality meDAL. Marcile pot numai “castiga” statusul de QUDAL – QUality meDAL prin intermediul produsului sau al serviciului lor care obtine primul loc (cel mai mare numar de voturi ale consumatorilor/respondentilor) in categoria relevanta din cadrul studiului QUDAL – QUality meDAL.Atunci cand au raspuns referitor la alegerile lor preferate, respondentii s-au confruntat cu intrebari deschise, unde au putut introduce produse si servicii in mod liber, in cuvintele lor.

Cercetarea ICERTIAS QUDAL – QUality meDAL nu masoara valoarea marcii sau cota de piata. Aceasta cercetare ofera o perspectiva asupra experientelor personale, opiniilor, nivelului de satisfactie si perceptiilor consumatorului, date care se utilizeaza in exclusivitate pentru masurarea raportului pret-calitate al bunurilor si serviciilor de pe piata.

Studiul de piata ICERTIAS QUDAL – QUality meDAL se desfasoara in conformitate cu prevederile Codex-ului International pentru implementarea Cercetarilor Sociale si de Piata, care s-au adoptat de catre Camera Internationala de Comert (ICC) si de catre Asociatia Europeana a Expertilor in Cercetare (ESOMAR).

Detalii despre cercetarea ICERTIAS, pe pagina dedicata cercetarii: qudal.com

Mai mult in Research, Cercetare,


PUBLICITATE: