8 din 10 romani au cel putin un dinte lipsa. Afaceri in stomatologie cu 5% mai mari pentru DENT ESTET, care a incheiat 2020 cu 67 milioane lei.
Luni, 15 Martie 2021

 

Credit. DENT ESTET

Potrivit lantului de clinici, cele 11 unitati insumeaza o suprafata operationala de 3.300 mp, cu 62 de unituri dentare, fac din reteaua DENT ESTET operatorul cu cea mai mare acoperire medicala in zona de stomatologie din Romania

AdPlayers. info

Grupul de clinici DENT ESTET, lider consacrat de piata in domeniul serviciilor de medicina dentara in Romania, anunta o cifra de afaceri de 67 milioane lei inregistrata in 2020, in crestere cu 5% fata de aceeasi perioada a anului anterior, anunta compania.

DENT ESTET, parte a grupului medical MedLife, isi pastreaza astfel pozitia de lider detasat pe piata serviciilor stomatologice, in pofida crizei sanitare declansate de situatia epidemiologica din tara.

“2020 a fost un an dificil pentru intreaga societate, inclusiv pentru piata de medicina privata din Romania. Intreg grupul MedLife a avut ca focus siguranta si sanatatea pacientului si a personalului medical, protocoale suplimentare fiind implementate in toate unitatile noastre. Al doilea obiectiv al companiei a fost valorificarea oportunitatilor de dezvoltare, iar DENT ESTET a avut o evolutie matura, o strategie care s-a bazat deopotriva pe dezvoltarea segmentului de implantologie la un nivel unic pentru Romania, si pe extinderea teritoriala sanatoasa, prin prima achizitie din istoria grupului a unei clinici dentare, in Brasov”, spune Mihai Marcu, CEO si presedinte MedLife Group.

A continuat extinderea. 11 clinici, o suprafata de peste 3.300 mp si 62 de unituri dentare

Potrivit lantului de clinici, desi 2020 a fost un an marcat de o criza fara precedent in sanatate, clinicile stomatologice fiind inchise complet timp de doua luni in baza Ordonantei Militare din martie, ritmul de dezvoltare a grupului DENT ESTET nu a fost afectat.

Grupul si-a continuat strategia de extindere la nivel national, prin preluarea pachetului majoritar de actiuni al Krondent, din Brasov, clinica recunoscuta la nivel national prin supra-specializarea in tratamente dentare cu laser.

Astfel, lantul grupul a ajuns la un numar total de 11 clinici care acopera o suprafata de 3.300 mp, 62 unituri dentare, 124 medici si 350 de angajati.

„Anul trecut a reprezentat o adevarata provocare pentru intreaga piata de stomatologie din Romania, si nu numai. Obiectivul nostru major a fost siguranta pacientilor si suntem mandri ca munca sustinuta si dedicarea cu care ne intampinam pacientii de 22 de ani sunt rasplatite cu incredere. 2020 a reprezentat, totodata, anul unui parteneriat istoric pentru medicina dentara din Romania. Am devenit parte a MALO Dental International, cea mai puternica retea de clinici specializate in implantologie din lume, cu acoperire in 20 de tari. Am pus, astfel, Romania pe harta implantologiei mondiale si ne-am consolidat pozitia de clinica preferata de pacientii care se confrunta cu cazuri complexe”, spune dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului DENT ESTET. 

8 din 10 romani au cel putin un dinte lipsa. Dezvoltare in implantologie.

Conform unui studiu realizat de DENT ESTET, la inceputul anului 2019, pe un esantion de 1.000 de persoane la nivelul mediului urban, incidenta celor care au cel putin un dinte lipsa este foarte mare: 8 din 10 romani.

Acesta este motivul pentru care DENT ESTET a venit cu o solutie unica in Romania, colaborarea cu Prof. Paulo Maló, PhD, DDS, cea mai puternica personalitate a implantologiei moderne, care a revolutionat tratamentele cu implant dentar pentru pacientii edentati complet sau cu severa atrofie osoasa. Prin acest parteneriat, DENT ESTET si-a consolidat pozitia de clinica preferata de pacienti pentru rezolvarea cazurilor complexe in implantologie.

In plus, in contextul unui an provocator pentru intreaga societate, romanii au inteles consecintele pe care sanatatea orala le are asupra sanatatii generale si nu au neglijat controalele periodice la medicul stomatolog, astfel ca numarul total de pacienti ai grupului s-a pastrat constant in 2020 vs 2019, respectiv 35.000 de persoane.

2021 - continua planurile de dezvoltare

Anul 2021 marcheaza 5 ani de cand s-au pus bazele unui parteneriat solid cu MedLife. Potrivit companiei, gratie acestui parteneriat, care a consolidat increderea pacientilor in DENT ESTET, grupul va continua planurile de dezvoltare si in 2021, pentru a oferi servicii stomatologice la standarde de excelenta unui numar cat mai mare de romani.

DENT ESTET va continua sa se implice in programe de sustinere a educatiei in Romania si de formare a tinerelor generatii de medici stomatologi. Cu sprijinul oferit de prof. univ. dr. Cristina Bica, decan al Facultatii de Medicina Dentara, Universitatea de Medicina si Farmacie din Tirgu Mures, DENT ESTET va investi in amenajarea unei sali de curs in cadrul acestei facultati. Este un proiect pilot, pe care ne propunem sa-l promovam si in cadrul altor universitati din Romania.

“Am traversat impreuna cu echipa DENT ESTET un an dificil, care ne-a provocat in fiecare zi sa demonstram ca putem sa oferim aceeasi calitate a serviciilor in orice situatie, in conditii de maxima siguranta pentru pacient. Privim cu optimism anul acesta, in care avem planuri de extindere in 2 orase importante pentru noi: Cluj si Ploiesti. Promisiunea mea catre pacientii nostri este ca vom pastra aceeasi amprenta de excelenta oferita in cei 22 de ani de existenta oriunde vom deschide o noua clinica”, dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului DENT ESTET.

Mai mult in Business, Servicii Medicale,


PUBLICITATE: