8 case in 5 zile in BIG BUILD 2018, la Cumpana, cu Habitat for Humanity Romania
Miercuri, 10 Octombrie 2018

Printre cei care au donat bani, materiale de constructii sau servicii se numara: Kaufland Romania (partener strategic), Dedeman, (partener principal), Tondach, Bosch,  Ursa, Siniat, Ariston, Piatra Online, VEKA Romania, TeraPlast, Atelierele Ilbah, Aqua Carpatica, Fundatia pentru SMURD, Epics PhotoBooth.

adplayers.info

Habitat for Humanity Romania a finalizat construirea a 8 case in 5 zile la Cumpana, judetul Constanta, in cadrul evenimentului de construire accelerata si voluntariat BIG BUILD 2018, anunta responsabilii de comunicare ai proiectului.

Potrivit informarii, peste 350 de voluntari veniti din toate colturile tarii si din SUA, Germania si Olanda au ajutat la ridicarea locuintelor si au lucrat cot la cot cu cele 8 familii care se vor muta in noile lor case incepand cu primavara anului viitor.

Mai mult de 240 de voluntari au lucrat in fiecare zi timp de 8 ore la constructia celor 8 locuinte, insumand de-a lungul celor 5 zile un total de peste 350 de voluntari. In prezent, cele 8 familii ajutate de voluntari locuiesc in conditii grele – fie in case supraaglomerate sau care au nevoie urgenta de reparatii, unele dintre ele cu toaleta in curte.

Voluntarii care s-au implicat sunt sportivi olimpici, vedete TV, angajati ai companiilor care au sponsorizat BIG BUILD sau persoane care si-au luat 5 zile de concediu pentru a da o mana de ajutor familiilor pe care le-au cunoscut pe santier. Ei au pornit lucrul, in prima zi, de la fundatiile caselor si au ajuns, in ultima zi, sa finalizeze exteriorul celor 8 locuinte.

Echipele de voluntari au fost ghidate si ajutate de 30 de specialisti in constructii, care au supravegheat lucrarile de construire si le-au explicat voluntarilor cum se ridica peretii, cum se aplica vata minerala si gips cartonul sau cum se monteaza acoperisul.

”Sunt milioane de oameni in Romania care locuiesc in conditii greu de imaginat – in case mici, construite din materiale improprii, unele fara acces la utilitati sau cu toaleta in curte. Pentru cativa dintre ei, sute de oameni s-au reunit la BIG BUILD si au construit baza unui viitor mai bun: o casa decenta, sigura si accesibila, unde sa isi poata creste linistiti copiii. Le multumim tuturor celor implicati in proiectul BIG BUILD - familii partenere, voluntari si sponsori, cu totii ne-au oferit o lectie de solidaritate si umanitate”, spune Roberto Patrascoiu, director national Habitat for Humanity Romania.

Casele sunt construite in sistem duplex, au o suprafata utila la interior de 63 metri patrati, doua dormitoare, camera de zi si baie si bucatarie, precum si un spatiu exterior. Ele sunt amplasate langa Campusul Școlar dn Cumpana, aproape de alte 16 locuinte pe care Habitat for Humanity le construieste in comunitate.

„Sustinerea proiectelor sociale este o parte importanta a strategiei noastre de CSR. BIG BUILD este un proiect la care tinem mult, ne implicam cu bucurie an de an in ajutorarea familiilor cu venituri mici, care au nevoie de o locuinta decenta. Ne place sa credem ca in fiecare perete pe care il ridicam raman entuziasmul, speranta si optimismul voluntarilor Kaufland. Construim nu o casa, ci acasa”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland Romania.

Prin evenimentul BIG BUILD, Habitat for Humanity Romania marcheaza in fiecare an Ziua Mondiala a Locuirii, pentru a atrage atentia asupra dreptului fiecaruia la o locuinta decenta. Romania se confrunta cu cele mai severe statistici din Uniunea Europeana in domeniul locuirii: 52% din populatia tarii locuieste in conditii de supraaglomerare, iar 21,5% din locuinte se afla intr-un stadiu avansat de degradare, necesitand reparatii urgente. Peste 12% dintre romani nu-si pot mentine casele calde in sezonul rece. In plus, aproximativ 5 milioane de romani traiesc in saracie.

Parteneri BIG BUILD 2018, Habitat for Humanity Romania.

Au raspuns apelului Habitat for Humanity Romania si au donat cu generozitate bani, materiale de constructii sau servicii: Kaufland Romania (partener strategic), Dedeman, (partener principal), Tondach, Bosch,  Ursa, Siniat, Ariston, Piatra Online, VEKA Romania, TeraPlast, Atelierele Ilbah, Aqua Carpatica, Fundatia pentru SMURD, Epics PhotoBooth.

Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea precara. De 22 de ani in Romania, Habitat for Humanity Romania construieste si reabiliteaza locuinte pentru familii cu venituri mici, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Cu sprijinul a peste 34,000 de voluntari internationali si din companiile romanesti, Habitat for Humanity Romania a ajutat peste 88,500 de oameni sa aiba o casa decenta sau sa isi imbunatateasca conditiile de locuit.

Mai multe informatii sunt disponibile pe www.habitat.ro, si www.facebook.com/habitat.ro.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, Business,


PUBLICITATE: