52% din Delaco, achizitionata de Bongrain Europe
Miercuri, 28 Iulie 2010
 ( AdPlayers, Iulian Toma )

Producatorul de produse lactate Bongrain Europe, lider mondial in specialitati din branza, a finalizat achizitia unui pachet de 52% din actiunile societatii Delaco. Compania autohtona a luat fiinta in anul 1996, iar din 2000 s-a concentrat pe segmentul branzeturilor.

Finalizarea tranzactiei a avut loc pe  27 iulie 2010, in urma obtinerii autorizarii din partea Consiliului Concurentei din Romania. Vanzatorii vor continua sa fie activ implicati in dezvoltarea pe viitor a activitatii societatii si vor detine, de asemenea, managementul companiei, prin Tudor Comaniciu in calitate de director executiv (CEO).

Compania de origine franceza, Bongrain Europe s-a infiintat la mijlocul anilor '50 si a realizat in anul 2009 o cifra de afaceri de 3,3 Miliarde EUR, iar in prima jumatate a anului 2010 a raportat vanzari nete de 1,66 Miliarde EUR, in crestere cu 5% compatrativ cu perioada similara a anului 2009. 

In totalul vanzarilor Bongrain Europe, un volum de 1.14 Miliarde de euro este reprezentat de branzeturi, cu 3,6% mai mult decat anul trecut, iar restul de 0,55 Miliarde de euro il constituie alte categorii de produse.

Din informatiile AdPlayers, contul de media Delaco este administrat de agentia  Spoon Media.

 


PUBLICITATE: