43% dintre romani gatesc zilnic sau aproape zilnic si 14% isi comanda mancare la domiciliu de 2-3 ori pe saptamana. Studiu ,,Gatit acasa versus food delivery”
Miercuri, 01 Septembrie 2021

Printre asteptarile livrarii la domiciliu potrivit cercetarii Reveal Marketing Research: aproape 55% vor ca mancarea sa ajunga calda, peste 45% vor ca livrarile sa fie facute in conditii de igiena maxima iar aproape 37% isi doresc un timp scurt de livrare. Totodata, peste 20% au mentionat ca asteapta ca livrarea sa fie gratuita si fara o valoare minima pentru comanda

AdPlayers. info

43% dintre romani declara ca gatesc zilnic sau aproape zilnic si 14% sustin ca isi comanda mancare cu livrare la domiciliu de 2-3 ori pe saptamana, arata datele celei mai recente cercetari realizate de Reveal Marketing Research.

Asteptarile romanilor de la serviciile de food delivery

Potrivit studiului, aproape 55% vor ca mancarea sa ajunga calda, peste 45% vor ca livrarile sa fie facute in conditii de igiena maxima iar aproape 37% isi doresc un timp scurt de livrare. Totodata, peste 20% au mentionat ca asteapta ca livrarea sa fie gratuita si fara o valoare minima pentru comanda. Plata online si livrarea fara contactul cu livratorul sunt asteptari pe care sub 10% dintre cei intervievati le au atunci cand comanda mancare.

Majoritatea parintilor gatesc in fiecare zi

Pentru ca mancarea gatita in casa este importanta, atat pentru parinti, cat si pentru copii, studiul Reveal Marketing Research a inclus in studiu si parinti cu copii. Astfel, studiul arata ca 46% dintre parinti declara ca gatesc in fiecare zi pentru copiii lor, iar 23% gatesc intre 2 si 3 ori pe saptamana. Semnificativ mai multi parinti, cu venit scazut pe gospodarie, gatesc pentru copii in fiecare zi (50%) versus parinti cu venit ridicat pe gospodarie (34%).

Atunci cand nu gatesc, parintii comanda mancare cu livrare la domiciliu prin aplicatiile de tip food delivery. In ceea ce priveste frecventa, 15% dintre parinti sustin ca obisnuiesc sa comande mancare de 2 -3 ori in cursul unei saptamani.

Pizza (54%), cartofii prajiti (27%) si burgerii (23%) se afla in topul preferintelor copiilor

Conform datelor cercetarii, produsele pe care copiii isi doresc sa le comande, parintii spun ca pizza (54%), cartofii prajiti (27%) si burgerii (23%) se afla in topul preferintelor. In timp ce mananca, 62% dintre copii stau la masa, fara alte preocupari, 29% se uita la televizor si 22% se joaca pe telefon sau tableta.

Metoda de colectare a datelor cercetarii Reveal Marketing Research este CAWI (computer assisted web interview) – perioada de colectare 24.08-29.08.2021. Datele au fost colectate pe un esantion reprezentativ national (urban si rural), 1007 interviuri + Marja de eroare este de +/-3%. Nivel de incredere: 95%.

Mai mult in Cercetare, Research, Food, Delivery, Curierat


PUBLICITATE: