Scrii de 3.000 de euro? Ultima saptamana de intrat in concurs.
Marti, 06 Mai 2014
 adplayers. Iulian Toma

Scrii de 3000 de euro? Premierea superscrierilor a intrat in linie dreapta. Este ultima saptamana in care scrisul poate candida la 3 burse de 1.000 de euro. Banii sunt insa ultima recunoastere a continutului. Valoarea intrinseca prin care scriitura poate schimba lumea din jur este de departe prima recompensa a autorilor si nu in ultimul rand a beneficiarilor directi .

“[..] acest firav (inca) Pulitzer romanesc are misiunea declarata de a incuraja si creste autori care, prin forta scriiturii lor, aduc in fata publicului relatari mai robuste, mai documentate, mai putin frivole, care in final sa poate genera schimbarea unei societati tot mai usor de antagonizat si de manipulat” declara Sorin Tranca, Presedinte al Fundatiei Friends For Friends, organizatoarea concursului.

Intreg programul se va desfasura sub indrumarea cunoscutei jurnaliste Mona Dirtu, care va sustine si partea de mentorat dedicata bursierilor in perioada realizarii materialelor. Scrierile vor fi punctate de Dan Duca, Liviu Iolu, Mihnea Maruta, Paul Radu, Raluca Kisescu, Simona Tache,Vlad Mixich si Vlad Petreanu.

Lucrarile mai pot intra in concurs pana pe 9 mai, data la care orice autor din Romania - indiferent ca este profesionist sau amator, jurnalist sau blogger, se exprima prin cuvant sau prin imagine, publica pe platforme traditionale ori exclusiv in mediul digital – este invitat sa aplice la programul Bursele Superscrieri/Avon.

In aceasta faza, autorii se pot inscrie cu o propunere de proiect jurnalistic pe tema “violenta domestica” si pot castiga una din cele 3 burse a cate 1000 de euro pentru realizarea proiectului. Inscrierea se face online, individual sau in echipa (autor+fotoreporter/artist vizual), prin completarea formularului de aplicatie pe site-ul www.ffff.ro/burselesuperscrieri.

Mai mult in Eveniment


PUBLICITATE: