"Munchen 1972, atentatul care a schimbat lumea sporturilor" Duminica seara, de la ora 22.00, si pe parcursul zilei de luni, 5 septemrie, la TVR Info.
Duminca, 04 Septembrie 2022

 

Credit. Tvr Info

Intr-un reportaj al carui producator si autor este jurnalistul Octavian Pescaru, pe durata a 40 de minute, sportivii romani participanti la Jocurile Olimpice de la Munchen '72, povestesc, pentru prima data de la comiterea atentatului, ziua in care comandoul palestinian al organizatiei teroriste Septembrie Negru a patruns in satul olimpic si a luat ostatici mai multi sportivi israelieni.

AdPlayers. info

Duminica seara, de la ora 22.00, TVR Info difuzeaza "Munchen 1972, atentatul care a schimbat lumea sporturilor".

Intr-un reportaj al carui producator si autor este jurnalistul Octavian Pescaru, pe durata a 40 de minute, sportivii romani participanti la Jocurile Olimpice de la Munchen '72, rememoreaza ziua in care comandoul palestinian al organizatiei teroriste Septembrie Negru a patruns in satul olimpic si a luat ostatici mai multi sportivi israelieni.

Este pentru prima data de la comiterea atentatului si pana astazi cand romanii povestesc public tragedia care s-a consumat in Bavaria. Cazati in imediata vecinatate a israelienilor, romanii au fost cei mai fideli martori oculari ai acestui moment care a socat lumea intreaga si care s-a soldat cu uciderea a 11 sportivi israelieni.

La 50 de ani de la singurul atentat din istoria Jocurilor Olimpice, luptatorul Gheorghe Berceanu, handbalistii Radu Voina, Stefan Birtalan si Cristian Gatu, precum si atletii Valeria Bufanu si Carol Corbu, rememoreaza ziua de 5 septembrie 1972.

Din pacate, Gheorghe Berceanu, campion olimpic la lupte greco-romane in 1972, la Munchen, nu a mai apucat sa vada acest reportaj la realizarea caruia a avut bunavointa sa ia parte. Gheorghe Berceanu a decedat pe 30 august, cu doar cateva zile inainte de difuzarea reportajului.

"Munchen 1972, atentatul care a schimbat lumea sporturilor" va fi pe Tvr Info atat duminica de la ora 22.00, cat si pe parcursul zilei de luni, 5 septembrie.

Mai mult in Eveniment, Media, TV,


PUBLICITATE: