"Marii antreprenori de top n-au fost recunoscuti" Marta Usurelu, Biz
Marti, 16 Noiembrie 2010
 (AdPlayers, Iulian Toma)

„Marii antreprenori de top n-au fost recunoscuti. Publicul larg nu stia comunitatea de business”, a afirmat pentru AdPlayers Marta Usurelu, Redactor sef al revistei Biz, bilunar de business care a dat ieri publicitatii in cadrul evenimentului Zilele Biz, un clasament al brandurilor personale de business din Romania, realizat in urma unei cercetari desfasurata impreuna cu Unlock Research.

Usurelu explica si cum a scos totusi la capat clasamentul. „Am regandit studiul pe un esantion de persoane cu varsta cuprinsa intre 25-45, studii superioare, care lucreaza in multinationale si citesc presa de business" a explicat Usurelu pentru AdPlayers. 

"Surpriza noastra a fost ca nici ei nu au recunoscut 48 din 150 de oameni de business inclusi in clasament. In concluzie, avem un top top 30, si am fi putut avea maxim un top 48 din 150 de oameni propusi”. 

Asa se face ca, potrivit studiului Biz realizat impreuna cu Unlock Research, Dinu Patriciu n-a intrat nic in top 25, iar Ion Tiriac este pe un suprinzator loc 7 nerecunoscut ca fiind foarte activ si dinamic in ultima vreme.

Conform cercetarii prezentate in prima zi a evenimentului Zilele Biz, top 10 marci personale de business din Romania este reprezentat de un mix format, pe de o parte, din oameni de afaceri vechi care au reusit in ultima perioada sa se promoveze suficient de mult incat sa fie prezenti in mintea oamenilor, iar pe de alta parte din oameni de afaceri noi, tineri si activi, care se remarca prin dinamism si vizibilitate.

Silviu Prigoana, Dan Voiculescu, Irina Schrotter, Viorel Catarama, Dan Sucu sunt in primii 5 in clasament. Urmeaza Marius Ghenea, Ion Tiriac, Adrian Porumboiu, Ionut si Robert Negoita, Elan Schwartzenberg.

Marci personale de business promovate pe TV

„De la Cosmin Alexandru (Brandivia), si Adina Vlad (Unlock) pana la mine si colegii mei din redactia Biz, toti am fost surprinsi  ca oamenii de business performanti de care vorbim in fiecare zi nu ocupa locuri fruntase in topul de branduri personale in afaceri, ci doar acei oamenii care si-au facut imagine pe TV, si de oameni politici”, a explicat Usurelu, clasamentul brandurilor personale in afaceri.

„Din top 30, Biz a extras un Top 10 branuri personale in afaceri pe care ii consideram „sange proaspat” in business-ul romanesc, cei care au demonstrat ca pot dezvolta afaceri inclusiv in mediul de criza, oamenii care au facut lucruri greu de facut in ultimii doi ani.”

Pe langa clasamentul bazat pe recunoasterea marcilor personale, Biz si Unlock Market Research au realizat si un top 10 al performantei. Topul reprezinta o evaluare rationala a omului de business, fara a considera componenta subiectiva/emotionala sau recunoasterea sa ca activ/dinamic in prezent.

Topul Performantei

1.         Ion Tiriac

2.         Silviu Prigoana

3.         Dan Voiculescu

4.         Dinu Patriciu

5.         Irina Schrotter

6.         Adrian Sarbu

7.         Elan Schwartzenberg

8.         Adrian Porumboiu

9.         Viorel Catarama

10.        George Copos

Aflat in plina desfasurare pana vineri, 19 noiembrie, Zilele Biz aduc in fata participantilor in a doua zi de desfasurare (Marti, 16), ziua de retail si real estate. Evenimentul continua cu ziua Inovatiei (Miercuri, 17 noiembrie). Joi –ziua CSR, si se incheie vineri cu cei mai multi participanti, in ziua dedicata marketingului si comunicarii.

Astfel, daca in aceasta saptamana sunt asteptate zilnic 150-200 de persoane, vineri, 19 noiembrie, in ultima zi a seriei de evenimente organizatorii asteapta in jur de 700 de oameni din industria de marketing si comunicare.

Mai mult in Presa Scrisa, Eveniment
 


PUBLICITATE: