Lumina neapropiata. Expozitie de sculptura Laurentiu Mogosanu, prilejuita de Sfintele Pasti, intre 24 aprilie – 10 iunie 2021, in Timisoara
Vineri, 23 Aprilie 2021

Expozitia de sculptura, organizata de Galleria 28, in parteneriat cu Grupul Noima, si curatoriata de Maria Pasc, aduce in atentia publicului lucrari de sculptura semnate de Laurentiu Mogosanu. Menirea acestei expozitii organizate in Saptamana Luminata este de a ne aduce aminte de Rai, de bucuriile dinspre Dumnezeu spre om, dinspre om spre Dumnezeu si dinspre om spre oameni.

AdPlayers. info

Cu prilejul Sfintelor Pasti, in perioada 24 aprilie – 10 iunie 2021, la Galleria 28 din Timisoara va putea fi vizitata expozitia de sculptura „Lumina neapropiata”, anunta organizatorii.

Expozitia de sculptura, organizata de Galleria 28, in parteneriat cu Grupul Noima si curatoriata de Maria Pasc, aduce in atentia publicului lucrari de sculptura semnate de Laurentiu Mogosanu. Potrivit initiatorilor expozitiei organizate in Saptamana Luminata, menirea acesteea este de a ne aduce aminte de Rai, de bucuriile dinspre Dumnezeu spre om, dinspre om spre Dumnezeu si dinspre om spre oameni.

Maria Pasc, curatorul expozitiei: „Laurentiu Mogosanu. Suntem in fata unui sculptor cu o voce grava, o discretie care ascunde putere. Cinstea sa de artist este absoluta. Cu siguranta isi intelege, lucid, propria-i valoare, dar, ramane plin de smerita modestie. In cele ale sculpturii, Laurentiu Mogosanu marturiseste ca are sentimentul unei indatoriri fara margini, al unei chemari profunde. Este inzestrat cu o cuviinta severa. Asprimea lui, plina de suflet, se opune retoricii frivole si retetarului. Creatia lui isi interzice orice orgoliu. Vocea sculptorului isi spune bucuria fara efecte de parada. Paradisiac? Sculptura sa este inefabil inchegata. Orice sculptura, orice schita poarta accentul unei prezente formidabile. Materie elaborata atent, bine sustinuta, scrupul tenace. Simti ca sculpturile lui Laurentiu Mogosanu cresc din radacini crestine.”

Expozitia „Lumina neapropiata” poate fi vizitata, respectand normele de prevenire a pandemiei de coronavirus, de luni pana sambata, la Galleria 28, str. Constantin Brancoveanu nr. 28, Timisoara. Programarea pentru vizitare se face la numarul: 0040(0)722 503 028 sau pe e-mail: galleria28@gmail.com

Mai mult in Eveniment, Expozitii


PUBLICITATE: